kzielu Napisano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Btw - najbardziej przeciwni imigracji sa.... imigranci - typowe zachowanie ze mi sie "udalo" to lepiej zeby innym juz nie. Dlatego m.in. Trump byl w miare popularny wsrod latynosow. Rodzina jak dojedzie to tak, ale sasiad to niech sp*****a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 (edytowane) 17 hours ago, andyopole said: Nowe zmiany w prawie imigracyjnym stanu Floryda:, ktore wejda w zyciem z dniem 1. lipca: Kurde, akurat bede na Florydzie w tym czasie, to co, mam ze soba nosic wszedzie paszport? Psom tez musze wyrobic, czy jak sa Boston Terrierami to nic im nie grozi, bo sa z Bostonu? Dobrze ze mam Bostony, a nie Francuskie Buldogi bo zaraz by bylo do ciupy... Edytowane 21 Czerwca 2023 przez ilon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tirowiec1312 Napisano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 1 hour ago, maverick96 said: Podaj przyklad. HB 87 ze stanu Georgia z 2011 roku. HB 56 ze stanu Alabama z 2011 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick96 Napisano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Just now, Tirowiec1312 said: HB 87 ze stanu Georgia z 2011 roku. HB 56 ze stanu Alabama z 2011 roku. Nie chodzi o act. Podaj liczby ktore popieraly by te teze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tirowiec1312 Napisano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 2 minutes ago, maverick96 said: Nie chodzi o act. Podaj liczby ktore popieraly by te teze. Google is your friend. Nie sądzę że zadajesz te pytania w dobrej wierze więc cokolwiek zacytuję będziesz kwestionował moje źródła. To co przedstawiłem jest najlepszą odpowiedzią, bo odsyła do aktów prawnych u źródła - wszystkie liczby dotyczące spadku GDP stanów, protesty właścicieli farm, ilości gnijących zbiorów na polach, itd. znajdziesz sam w źródłach które lubisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick96 Napisano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2023 6 hours ago, Tirowiec1312 said: Google is your friend. Nie sądzę że zadajesz te pytania w dobrej wierze więc cokolwiek zacytuję będziesz kwestionował moje źródła. To co przedstawiłem jest najlepszą odpowiedzią, bo odsyła do aktów prawnych u źródła - wszystkie liczby dotyczące spadku GDP stanów, protesty właścicieli farm, ilości gnijących zbiorów na polach, itd. znajdziesz sam w źródłach które lubisz. No to poszukajmy. Źródło: Wikipedia Georgia HB 87 https://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_House_Bill_87 Alabama HB 56 https://en.wikipedia.org/wiki/Alabama_HB_56 Teraz przypatrzmy się tym "rzekomym" spadkom GDP poszczególnych stanów od roku 2011 (rok uchwalenia HB87 w Georgi) Źródło: USA Facts (https://usafacts.org/) Najpierw GDP Georgii w 2011 roku (rok wejścia w życie nowego prawa) Q1 2011 - 568.9B ; Q4 2022 - 772.2B. Jakby matematycznie nie patrzeć to wzrost +203.3B (+35.37%). Więc gdzie ten spadek GDP? Teraz Alabama GDP Alabamy w Q1 2011 roku 240.3B ; Q4 2022 278.2B. Wzrost GDP o 37.9B (+15.77%). No i gdzie spadek GDP? Mały offtopic że zaraz po wprowadzeniu nowego prawa w Alabamie bezrobocie spadło z 9.2% do 8.7%. Teraz jest na poziomie 2.2%. No i nikt tam nie bawi się w głupoty jak darmowe ubezpieczenie medyczne nielegalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2023 Nie abym chciał się wcinać w Waszą pasjonującą dyskusję. USA w tym czasie miało wzrost 47% (na podstawie danych z tej samej strony). Tak więc wzrosty o 15% i 35% to nie są wzrosty jakoś wybitnie ponad średnią. Skumulowany wzrost o 15% w przeciągu 12 lat to jednak nie jest jakoś genialny wynik aby wysnuwać wnioski że brak zabawy w pomoc nielegalnym jakoś wybitnie wpływa na wzrost GDP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 25 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 Latoś obrodzily. Dawno tak nie pojadłem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 25 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 (edytowane) U mnie pieknie rosna winogrona. Temp dzisiaj jest powyzej 35 C. Jak zyc... Edytowane 25 Czerwca 2023 przez andyopole 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 25 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 (edytowane) U mnie kulturalne 25 C. Nawet AC nie trzeba włączać jeszcze. Mam z sąsiadka kooperację, moje owoce jej robocizna. Pierogi po połowie. Polozylem kopertę żeby nie było ze pieciogalonowe wiadro. Edytowane 25 Czerwca 2023 przez andyopole 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi