andyopole Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 (edytowane) Ilonko droga, zostalem niejako przymuszony przez sytuacje, ktora mnie spotkala. Na rent nie bylo mnie stac wiec pierwsza decyzja byla o powrocie do Polski. Moj boss mnie namowil (nie mu Pan Bog wybaczy) na kupno domu bo grozila mu utrata jednego z lepszych pracownikow. Jak juz sprawy zaszly tak daleko, firma byla zmuszona dorzucic sie do mojego down payment bo nie mialem tyle na kupce. Ni I tyle, jutro jade po klucze, no chyba ze nie bedzie czasu to mi przywioza do pracy. A z innej banki. Wlasnie ogladam nasze powiatowe wiadomosci, wiekszosc szkół w Oregonie jutro zamknieta. Mamy wściekły atak zimy, drugi dzień poranna temperatura spadła do -2 stopni Celsjusza. Jak ja lubie ten stan! Edytowane 8 Grudnia 2016 przez andyopole literowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 2 minuty temu, andyopole napisał: Ilonko droga, zostalem niejako przymuszony przez sytuacje, ktora mnie spotkala. Na rent nie bylo mnie stac wiec pierwsza decyzja byla o powrocie do Polski. Moj boss mnie namowil (nie mu Pan Bog wybaczy) na kupno domu bo grozila mu utrata jednego z lepszych pracownikow. Jak juz sprawy zaszly tak daleko, firma byla zmuszona dorzucic sie do mojego down payment bo nie mialem tyle na kupce. Ni I tyle, jutro jade po klucze, no chyba ze nie bedzie czasu to mi przywioza do pracy. Teraz to na emeryture Ci nigdy nie pozwolą odejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Andy, serio, to wspaniale ze firma ciebie tak ceni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 8 minut temu, andyopole napisał: Ilonko droga, zostalem niejako przymuszony przez sytuacje, ktora mnie spotkala. Na rent nie bylo mnie stac wiec pierwsza decyzja byla o powrocie do Polski. Moj boss mnie namowil (nie mu Pan Bog wybaczy) na kupno domu bo grozila mu utrata jednego z lepszych pracownikow. Jak juz sprawy zaszly tak daleko, firma byla zmuszona dorzucic sie do mojego down payment bo nie mialem tyle na kupce. Ni I tyle, jutro jade po klucze, no chyba ze nie bedzie czasu to mi przywioza do pracy. A jakis cyrograf Ci kazali podpisac (krwia ;-) ) czy w prezencie dali ? Tak czy inaczej, nie najgorzej Teraz im powiedz ze potrzebujesz podwyzke zeby na raty wystarczylo... Jaki APR tak z ciekawosci ? Z innej beczki - jestem w tym tygodniu w Atlancie - w zasadzie na przedmiesciach (Perimeter Center) i ruch jest tutaj kosmiczny... W niedziele wieczorem jadac z lotniska bylo bardzo gesto.. W dni powszednie jest jakas masakra... Chyba raczej mieszkac bym tu nie chcial... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 11 minut temu, pelasia napisał: Teraz to na emeryture Ci nigdy nie pozwolą odejść Na to sie zanosi. Ale jest nadzieja ze czesc produkcji przeniesiemy do Polski ze wzgledu na to ze kraje Bliskiego Wschodu gdzie mamy duzo odbiorcow maja preferencje celne dla produktow z Unii Europejskiej. Juz mam zapowiedziane ze bede tam szkolil zaloge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 11 minut temu, katlia napisał: Andy, serio, to wspaniale ze firma ciebie tak ceni! Ja naprawde jestem dobrym pracownikiem a wiek, ktorego dozylem pozwolil zgromadzic niejakie doswiadczenie. Tak sie zlozylo ze w zyciu wykonywalem tak wiele, tak roznych prac ze tutaj okazalo sie ze akurat wiele z tego sie przydaje. My mamy tak szerokie spektrum produkcji ze przydaja sie tak odlegle umiejetnosci jak szycie na maszynie po spawanie, obrobka metali skrawaniem i praca w drewnie. Nawet z chemii sie musialem podciagnac bo to u nas podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 10 minut temu, kzielu napisał: A jakis cyrograf Ci kazali podpisac (krwia ;-) ) czy w prezencie dali ? Tak czy inaczej, nie najgorzej Teraz im powiedz ze potrzebujesz podwyzke zeby na raty wystarczylo... Jaki APR tak z ciekawosci ? Z innej beczki - jestem w tym tygodniu w Atlancie - w zasadzie na przedmiesciach (Perimeter Center) i ruch jest tutaj kosmiczny... W niedziele wieczorem jadac z lotniska bylo bardzo gesto.. W dni powszednie jest jakas masakra... Chyba raczej mieszkac bym tu nie chcial... Podpisalem pozyczke na $9,5k ze splata po $100/month, pierwsza rata w styczniu 2018 roku. Ale to tak dla picu, ona bedzie z czasem "puszczona w niepamiec". Co do podwyzki to nie wiem jeszcze ale dostalem z ostatnia wyplata jakies $2800 bonusa (after tax) na Christmas. Finansowa kondycja firmy jest bardzo dobra w czym mam swoj skromny udzial, Moja dzialka to glownie racjonalizacja kosztow produkcji i to wcale nie kosztem obnizania zarobkow pracownikow czy "podkrecania" norm. Jesli ktorys pracownik osiaga moj wynik, moze byc spokojny, leniom dziekujemy. APR nezbyt idealny. 4%, ale w mojej sytuacji czyli trzy lata po sadowym bankructwie fakt ze dostalem kredyt to i tak nienajgorzej. Masz takie wrazenia z Atlanty jak ja z Chicago miesiac temu. Napatrzylem sie trzy dni na te betony i asfalty i z ulga wrocilem do zielonego Oregonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motorolnik Napisano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 5 godzin temu, andyopole napisał: przeniesiemy do Polski Aż przyjdzie wujek trump i sypnie hojnym zasiłkiem socjalnym w wysokości $7M jak dla Carriera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Czy cos sie stalo z opcja edycji postow? Szukam, szukam i nigdzie nie moge znalezc. o_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Opcja jest zaraz pod treścią posta Aktywna tylko przez 10 minut po napisaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi