Joanna30 Napisano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Mój bagaż wrócił z Amsterdamu do Wrocka o dzień później. Na lotnisku wylądował około 13, natomiast do mnie trafił dopiero po 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 8 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 3 godziny temu, Patipitts napisał: Ja juz w Polsce od piatku. Oczywiscie nie moglo byc normalnie i nasze bagaze nie dojechaly z nami, dzis podobno zostaly wyslane. Czy ktos sie orientuje ile czasu trwa od wysylki do dostarczenia z lotniska do domu? W sobote mielismy wesele i musialam kupic wszystko nowe: sukienke, buty, torebke, zaplacic za makijaz, kupic pare ciuchow na co dzien bo nie mialysmy nic. Na 2 osoby wyszedl niecaly 1000zl, napislaam do lufthansy, wyslalam rachunki i czekam. Zobaczymy. Przerabialem podobny temat chyba że trzy lata temu. Wylądowałem w piątek, wesele w sobotę a bagaże dojechały we wtorek. Air Canada oddała wszystko co do grosza, garnitur, buty, skarpetki, koszule, szczoteczka do zębów, golenie, itp. Coś ok. $300. Niestety, mała miescina i nie było droższych garniturów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Przerabialem podobny temat chyba że trzy lata temu. Wylądowałem w piątek, wesele w sobotę a bagaże dojechały we wtorek. Air Canada oddała wszystko co do grosza, garnitur, buty, skarpetki, koszule, szczoteczka do zębów, golenie, itp. Coś ok. $300. Niestety, mała miescina i nie było droższych garniturów. U nas ma dojechac dzisiaj po 16, juz kurier dzwonil. Ja napisalam do Lufthansy ale zobaczymy co odpisza. Nie na wszystko mam rachunki bo w niektorych sklepikach w bialej nie mieli kasy fiskalnej (haha) a w jednym myslalam ze pani wlozyla do pudelka z butami a w domu sie okazalo ze jednak nie. Ale zrobilam zdjecia rzeczy z cenami a jak bedzie trzeba to sie przejde i poprosze o rachunki. Dziisaj bylam u dentysty i po poludniu jade znow. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 8 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 U mnie oddali tylko to co miałem na rachunkach. Od taksówkarza nie wziąłem i tego nie oddali. 30 PLN, można przeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Mi kiedyś Lufa zgubiła bagaż, ale już po 6h znaleźli i odesłali grzecznie do domu, więc nie było dramatu. Nie wiedziałam natomiast że mogę się za taki zgubienie domagać od linii odszkodowania - na jakiej to działa zasadzie? Pytam, bo wczoraj właśnie przy okazji powrotu z Denver do SF szanowny United zgarnął nasz wózek dziecięcy przy gejcie i tyle go widzieliśmy... został zgubiony tudzież zapisali go na inny lot (jakim cudem tego pojąć nie mogę). Na ten moment obiecali do dostarczyć do domu jak tylko znajda i dali nam w międzyczasie zastępczy pseudo-wózek, ale - czy mam szanse na jakieś zadośćuczynienie jeśli tego wozka już nie znajda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 8 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Jeśli zgubia na amen to tak. Przecie był prawie nowy, najdroższy model w miescie. Nie pamiętam dokładnie przepisów ale jeśli walizki przyja później niż 48 godzin po wylądowaniu to możesz kupić wszystko co potrzebne do przeżycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 10 godzin temu, MeganMarkle napisał: czy mam szanse na jakieś zadośćuczynienie jeśli tego wozka już nie znajda?? Jak najbardziej, za nowa rzecz oddaja 100% (im starsza tym mniej) ale zazwyczaj trzeba przeslac im rachunek nawet kilkuletni wiec w takich przypadkach kupowanie online jest wielkim plusem. Na nastepny raz polecam gb pockit lub zoe XLC - oba wchodza do overhead bin (kurde wylecialo mi polskie slowo, schowka nad glowa ?!? ) wiec mniej stresu ze zginie po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 9 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Godzinę temu, agatenka napisał: Jak najbardziej, za nowa rzecz oddaja 100% (im starsza tym mniej) ale zazwyczaj trzeba przeslac im rachunek nawet kilkuletni wiec w takich przypadkach kupowanie online jest wielkim plusem. Na nastepny raz polecam gb pockit lub zoe XLC - oba wchodza do overhead bin (kurde wylecialo mi polskie slowo, schowka nad glowa ?!? ) wiec mniej stresu ze zginie po drodze. Brakujące polskie słowo to: pawlacz. Co wygrałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 6 godzin temu, andyopole napisał: Brakujące polskie słowo to: pawlacz. Co wygrałem? Uscisk reki prezesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 9 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 @ilon przyjmij uścisk od wujka z Oregonu. Urodzinowy. 100 lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi