katlia Napisano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Godzinę temu, ilon napisał: Jakie kochani forumowicze macie plany na weekend? Jedziemy do zachodniego Colorado, do rejonu znanego z fantastycznych brzoskwin. Bedziemy na farmie, zbieramy brzoskwinie, a potem robimy dzemy, pie'e, wypieki i mrozonki. W zimie nalesniki z brzoskwiniami na sniadanie, a potem narty: to jest to A Ty, ilon? Co porabiasz w weekend? Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 Dnia 15.08.2019 o 11:00, andyopole napisał: Każde skupisko Polonii musi we własnym zakresie starać się o utworzenie lokalnej komisji wyborczej. Ambasady mają to w nosie. Po co im extra robota. Wlasnie sie dowiedzialem ze w Portland OR lokal wyborczy BEDZIE! A wiec jesli chcecie zaglosowac zapraszam. Dam kawalek podlogi do przespania i nakarmie. Powiedzmy ze nie bede pytal o preferencje wyborcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 3 godziny temu, katlia napisał: Jedziemy do zachodniego Colorado, do rejonu znanego z fantastycznych brzoskwin. Bedziemy na farmie, zbieramy brzoskwinie, a potem robimy dzemy, pie'e, wypieki i mrozonki. W zimie nalesniki z brzoskwiniami na sniadanie, a potem narty: to jest to A Ty, ilon? Co porabiasz w weekend? Co mi przypomniało, że w zamrażarce mam domowo zrobione brzoskwinie z Kolorado - prezent od kolegi, którego mama pochodzi właśnie stamtąd. Także chyba czas na nie, na jakimś drożdżowym może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 Teraz, mola napisał: Co mi przypomniało, że w zamrażarce mam domowo zrobione brzoskwinie z Kolorado - prezent od kolegi, którego mama pochodzi właśnie stamtąd. Także chyba czas na nie, na jakimś drożdżowym może? Może być I na kruchym. Mam fajny, kawalerski przepis na kruche do owoców. Jeśli chcesz to po pracy Ci podrzucę. Kawalerski znaczy malopracochlonny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 2 minuty temu, andyopole napisał: Może być I na kruchym. Mam fajny, kawalerski przepis na kruche do owoców. Jeśli chcesz to po pracy Ci podrzucę. Kawalerski znaczy malopracochlonny. Bardzo poproszę, chętnie spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 3 minuty temu, mola napisał: Bardzo poproszę, chętnie spróbuję OK. mam w domowym laptopie wiec musze wrocic po pracy. Jeszcze 2,5 godziny. Cos dlugi ten piatek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 18 minut temu, mola napisał: Bardzo poproszę, chętnie spróbuję Ja tez, andy, bardzo poprosze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 26 minut temu, mola napisał: Co mi przypomniało, że w zamrażarce mam domowo zrobione brzoskwinie z Kolorado Daj znac jak smakowaly. Jakosc niestety czesto zalezy od pogody. W tym roku mielismy wyjatkowo dluga wiosne, bylo chlodnawo i mokro (jak na tutejsze normy, of course) az do lipca, co podobno bardzo sprzyja brzoskwiniom. W tym roku sa dobre, i te najlepsze pokaza sie pod koniec miesiaca, w pierwszych tygodniach wrzesnia. Wiec z opoznieniem ale za to chyba beda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 2 minuty temu, katlia napisał: Daj znac jak smakowaly. Jakosc niestety czesto zalezy od pogody. W tym roku mielismy wyjatkowo dluga wiosne, bylo chlodnawo i mokro (jak na tutejsze normy, of course) az do lipca, co podobno bardzo sprzyja brzoskwiniom. W tym roku sa dobre, i te najlepsze pokaza sie pod koniec miesiaca, w pierwszych tygodniach wrzesnia. Wiec z opoznieniem ale za to chyba beda super. Ja mam akurat chyba zeszłoroczne, bo paczkę już zamrożoną dostaliśmy jakoś wiosną i jakoś nie było czasu/okazji. Czas już na nie najwyższy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katia25 Napisano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 Pochwale sie, zdalam dzis written test na prawko! Teraz mam papierek, ktory nazywa sie Instruction Permit i jest wazny rok - aby dostac pelne prawko musze zdac driving test. W moim miescie i okolicach - najblizszy termin to 2-3 miesiace. Tak sie zachwycilam, ze zapomnialam zapytac o najwazniejsze. Czy driving test moge zdac w innym hrabstwie/county? Bo juz w okolicy mojej znajomej - dalej, ale w tym samym stanie - moglabym ten driving test zdawac za 3 tygodnie. W zwiazku z tym dwa szybkie pytania: 1. Czy instruction permit - taki na kartce wydrukowanej to juz wszystko co dostaje, czy moze przychodzi jakas tymczasowa karta a'la prawo jazdy (w koncu zdjecie mi juz robiono)? 2. Czy driving test moge zdawac w innym hrabstwie ale w tym samym stanie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi