mcpear Napisano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2019 3 minutes ago, Xarthisius said: W 2015 to glosowalismy przez USPS z Austin, TX, bez zadnych problemow Trzeba sie bylo tylko odpowiednio wczesniej zapisac. W 2017 roku dobra zmiana zabrała możliwość głosowania przez USPS. Nadal możesz głosować w Austin TX pod warunkiem, że wsiądziesz w samolot i tam polecisz w dniu wyborów Cytuj
Xarthisius Napisano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2019 3 minutes ago, kzielu said: A paszport PL musze odnowic tak czy inaczej bo mi sie konczy za ~17 dni... BTW, w Cleveland, OH beda mieli dyzur 27-28 września, ale to na wybory mozesz nie zdazyc... Cytuj
Xarthisius Napisano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2019 Just now, mcpear said: W 2017 roku dobra zmiana zabrała możliwość głosowania przez USPS. Nadal możesz głosować w Austin TX pod warunkiem, że wsiądziesz w samolot i tam polecisz w dniu wyborów Teraz, to mieszkam w polowie drogi miedzy St. Louis a Chicago, takze w obwodach moge wybierac jak w ulegalkach Cytuj
kzielu Napisano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2019 Teraz, Xarthisius napisał: BTW, w Cleveland, OH beda mieli dyzur 27-28 września, ale to na wybory mozesz nie zdazyc... Ale czytam wlasnie ze trzeba zlozyc wniosek osobiscie i pozniej odebrac paszport osobiscie po dwoch miesiacach. Chyba odpuszcze bo w zasadzie do niczego mi nie potrzebny jest a jezdzic / latac do Chicago dwa razy to mi sie nie chce... Do Cleveland tym bardziej... Cytuj
Xarthisius Napisano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2019 Just now, kzielu said: Ale czytam wlasnie ze trzeba zlozyc wniosek osobiscie i pozniej odebrac paszport osobiscie po dwoch miesiacach. Chyba odpuszcze bo w zasadzie do niczego mi nie potrzebny jest a jezdzic / latac do Chicago dwa razy to mi sie nie chce... Do Cleveland tym bardziej... Zlozyc osobiscie, ale moga wyslac poczta. Trzeba tylko formularz wypelnic, ze bardzo Ci sie nie chce Cytuj
kzielu Napisano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2019 Okazuje sie ze OH podchodzi pod NYC. Zdecydowanie to ma sens.... Zamiast 5h jazdy (co prawda glownie przez najgorszy stan w US - Indiane) jest tylko okolo 10h..... Cytuj
Xarthisius Napisano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2019 2 minutes ago, kzielu said: Okazuje sie ze OH podchodzi pod NYC. Zdecydowanie to ma sens.... Zamiast 5h jazdy (co prawda glownie przez najgorszy stan w US - Indiane) jest tylko okolo 10h..... Ja musialem dygac z TX do Los Angeles takze nie marudz Po za tym pare lat temu zniesli rejonizacje w sprawach paszportowych. Mozesz to zalatwiac w dowolnej placowce. Cytuj
andyopole Napisano 15 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2019 2 godziny temu, cee napisał: Phoenix było głosowanie w polskim kościele w 2015. Nie wiem jak w tym roku Każde skupisko Polonii musi we własnym zakresie starać się o utworzenie lokalnej komisji wyborczej. Ambasady mają to w nosie. Po co im extra robota. Cytuj
cee Napisano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2019 A #TVPdezINFO cały czas wali propagandą jak to dbają o Polonię Cytuj
ilon Napisano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Dobrze ze ja do Ambasady mam bliziutko. Wlasnie niedawno mi przyszedl, nie wiem czy sie chwalilam, ta nowa edycja, nawet zdjecie OK wyszlo Jakie kochani forumowicze macie plany na weekend? Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez ilon Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi