Skocz do zawartości

Chciałem Powiedzieć Że...


andyopole

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, katia25 napisał:

1. Czy instruction permit - taki na kartce wydrukowanej to juz wszystko co dostaje, czy moze przychodzi jakas tymczasowa karta a'la prawo jazdy (w koncu zdjecie mi juz robiono)

No wiesz, takie rzeczy moga sie roznic od stanu do stanu - ale przewaznie tak, ten swistek to wszystko co dostajesz. 

Godzinę temu, katia25 napisał:

2. Czy driving test moge zdawac w innym hrabstwie ale w tym samym stanie?

To juz musisz zapytac sie w DMV gdzie mieszkasz, bo take regulaminy bardzo sie roznia. 

PS Gratuluje! To wazny krok! 

Edytowane przez katlia
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 @mola  @katlia

To pierwszy przepis:

 

2,5 sticky masla;
 300 g cukru;
650 g maki;
20 g proszku do pieczenia;
4 jaja;
250 ml mleka.

Utrzec maslo z cukrem dodac make z proszkiem i zagniesc reka, odlozyc szklanke tego ciasta na kruszonke. 
Ubic osobno jajka z mlekiem dodac do pierwszej czesci ciasta i wymieszac. Ulozyc owoce a  z wierzchu posypac odlozona wczesniej kruszonka.
Piec w temp 350F (180C) ok. 35-40 minut.
 

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

SZYBKA SZARLOTKA

Ciasto:
1½ szklanki mąki
250 dag margaryny
1 szklanka cukru-pudru
1 kg kwaśnych jabłek
2-3 łyżki wody

 

 

 

 

Ten lubię bo mało roboty. Można jabłka zastąpić innymi owocami byle nie były zbyt mokre, wtedy osuszyć na paper towel.

@mola  @katlia

 


Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Dno i boki wykładamy folią aluminiową i wrzucamy jabłka. Posypujemy 1/3 szklanki cukru 
i podlewamy wodą. Resztę cukru, mąkę i margarynę mieszamy byle jak nożem – tylko tyle, by małe kawałki tłuszczu były w miarę obtoczone mąką i cukrem. Pokrywamy tą mieszanką jabłka 
i wstawiamy do nagrzanego do 200C piekarnika na 25-30 minut.
Wyjmujemy gdy kruszonka na górze ładnie się zarumieni.
Można podawać na gorąco i na zimno.
 

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No i jeszcze jeden, chyba najłatwiejszy. Można nie zdejmować pierscionkow. Wszystko mixerem. 

@mola  @katlia

 

 

Ciasto pod owoce

Ciasto:
40 dag mąki
25 dag cukru
25 dag margaryny
6 jajek
1 szklanka mleka
1 proszek do pieczenia
1 cukier waniliowy

Margarynę rozcieramy z cukrem dodając po jednym żółtku i po łyżce mąki z proszkiem oraz mleko. Dodajemy cukier waniliowy 
i zapach, a na koniec sztywno ubitą pianę.
Wykładamy ciasto na blachę, układamy owoce.
Pieczemy w temp. 180C ok. 40 minut.
 

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...