andyopole Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Uff, kamien z serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 11 godzin temu, mola napisał: To ja jeszcze podrzucę przepis bardzo "kawalerski" z moich ukochanych mojewypieki.com 280g masła orzechowego 1 duże jajo 1/3 szklanki cukru. Zmiksować aż masa będzie "do lepienia" (kitchen aidem jakoś minutę dwie), lepić kulki wielkości orzecha włoskiego (powinno wyjść koło 15). Rozpłaszczyc widelcem. Piekarnik 180C, 12 minut albo minutkę dwie dłużej aż będą rumiane. Robi się doslownie 5 minut, a mój syn uwielbia. Pełny opis tu: https://www.mojewypieki.com/przepis/proste-ciastka-orzechowe Jakby się kto pytał, gotowe. Po lewej peanut butter. W moim sklepie dla biednych imigrantów nie było almond butter i musiałem do Safeway na drugą stronę ulicy się fatygowac a efekt na prawym talerzu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 To ja się pochwalę, że zrobiłam swój popisowy jabłecznik po wielu, wielu latach nierobienia Niedawno się przeprowadziłam i mam warunki do pieczenia Przepis - w porównaniu do tych ostatnich - jest pracochłonny, ale jak ktoś będzie chciał, to podam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Wyglada dobrze, dawaj przepisa do analizy. Nie zjedz wszystkiego, za tydzień będę we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 36 minut temu, andyopole napisał: Wyglada dobrze, dawaj przepisa do analizy. Nie zjedz wszystkiego, za tydzień będę we Wrocławiu. Ojoj, do tego czasu to już nic nie zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 9 godzin temu, andyopole napisał: Jakby się kto pytał, gotowe. Po lewej peanut butter. W moim sklepie dla biednych imigrantów nie było almond butter i musiałem do Safeway na drugą stronę ulicy się fatygowac a efekt na prawym talerzu. Andy, jak smakowo? Ktory lepszy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Ten migdalowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Dobrze wiedziec bo ja tez nie przepadam za peanut butter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 8 godzin temu, katlia napisał: Dobrze wiedziec bo ja tez nie przepadam za peanut butter. Większość moich amerykańskich znajomych uważa że ktoś mnie w dzieciństwie (dosłownie) upuścił na głowę bo nie lubię peanut butter. Ani baconu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 49 minut temu, kzielu napisał: Większość moich amerykańskich znajomych uważa że ktoś mnie w dzieciństwie (dosłownie) upuścił na głowę bo nie lubię peanut butter. Ani baconu... Po tym jak zrobiłem te ciasteczka dochodzę do podobnego wniosku. Bacon jednak lubie ale nie ten sklepowy tylko ten ktory wedzę sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi