mola Napisano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Znowu odżyła dyskusja czy warto do USA, czy nie, więc ja napisze, że dzisiaj mija dokładnie 5 lat od kiedy @Xarthisius i ja przyjechaliśmy do USA na 3 lata. Od tego momentu: 2 AOS: z J1/J2 na H1B/H4 a potem na loteryjną zieloną kartę 3 przeprowadzki, ostatnia na swoje 2 stany 1 zmiana pracy (przynajmniej dla mnie, no chyba że liczyć bycie mamą na pełen 24 godzinny etat, to dwie) 1 nowy obywatel Trzeba będzie wieczorem wino jakieś otworzyć. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 @PatipittsOMG gratulacje! Ciesze sie ze wszystko w porzadku. Musisz przyjechac odwiedzic rodzinke meza w VA i przy oakzji ciocie Ilonke. Dawaj nam znac jak wszystko leci i nie przejmuj sie starymi babami. Bedzie OK A ja sie chcialam pochwalic, ze... w listopadzie lece do Polski! Wczoraj udalo mi sie upolowac dosc tanie bilety i szybko zabookowalam! Mega sie ciesze, bo ostatnio bylam w maju 2018! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 [mention=49401]Patipitts[/mention]OMG gratulacje! Ciesze sie ze wszystko w porzadku. Musisz przyjechac odwiedzic rodzinke meza w VA i przy oakzji ciocie Ilonke. Dawaj nam znac jak wszystko leci i nie przejmuj sie starymi babami. Bedzie OK A ja sie chcialam pochwalic, ze... w listopadzie lece do Polski! Wczoraj udalo mi sie upolowac dosc tanie bilety i szybko zabookowalam! Mega sie ciesze, bo ostatnio bylam w maju 2018! Dzieki ilonka poki co sie niestety nie wybieram do VA, VA przyjezdza do nas w listopadzie Ja musze oszczedzac pto na pozniej gratulacje upolowania biletow! Chociaz ty jedna mialas szczescie Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Wlasnie spedzilismy 0.5h w piwnicy. Pierwsze tornado warning, ktore nie bylo testem. Welcome to the Midwest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 @Patipitts lapaj, jeszcze sa jakies w razie jakbys chciala mala wycieczke sobie zrobic z Waszyngtonu do Krakowa na baby shower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Qrcze, z East Coast latacie za pol darmo. Ja kupilem za niecale 13 stowek I to jest calkiem niedrogo jak na wakacyjny sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 [mention=49401]Patipitts[/mention] lapaj, jeszcze sa jakies w razie jakbys chciala mala wycieczke sobie zrobic z Waszyngtonu do Krakowa na baby shower Wow, rzeczywiscie atrakcyjne. Ale ja niedawno co wrocilam I jak mowie nie za bardzo teraz sobie moge pozwolic na wycieczki Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Godzinę temu, andyopole napisał: Qrcze, z East Coast latacie za pol darmo. Ja kupilem za niecale 13 stowek I to jest calkiem niedrogo jak na wakacyjny sezon. To chyba kwestia wypatrzenia. Rok temu lecialam za jakos ponad 700, raz na swieta to za chyba 1200. Ale ja zawsze chce leciec z Waszyngtonu do Krakowa i jestem malo flexible, no Katowice by mi bardziej pasowaly ale to tylko Lufthansa w wiekszosci a oni cos ostatnio duzo kasuja, zwlaszcza jak sie chce torbe brac ze soba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Ostatnio zapomniałem @ilon ale nam np. pasowalaby czeska Ostrava. Ponoć tam można taniej. Ja mam do Ostrava tyle co do Wrocławia i nie trze bulić za autostradę. Pociągi są tez dobre stamtąd. Masz chwilkę czasu to zerknij bo ja jeszcze w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Kiedys sprawdzalam ale bardziej mi sie oplacilo jednak zawsze do Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi