KaeR Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 4 godziny temu, Radosny napisał: Ciekawe ile osób w ogóle czyta wymagania potrzebne do wniosku, bo ZAŁOŻĘ się, że baardzo dużo osób np. co roku posyła wnioski loteryjne cały czas z ... tymi samymi zdjęciami (choć mogę się mylić) - bo po co robić nowe skore te są ok i Pewnie na "wyniku" loterii nawet nie podaja powodu dla ktorego "losowo" nasz wniosek "przegral" w starciu z innymi. No chyba ze weryfikacje zdjecia dokonuja dopiero w konsulacie, to prosze poprawcie mnie... (pisze o tym, bo po prostu zirytowala mnie jedna mloda dziewczyna [nie "wygladala" na glupia], ktora byla przede mna w kolejce w konsulacie w Krakowie i na wejsciu, gdzie Polka ocenia papiery przed wpuszczeniem "na gore" klocila sie z nia, ze zdjecie do wizy ktore ze soba zabrala nie jest starsze niz 6 MIESIECY tak jak pisze w WYMAGANIACH - mimo tego, ze urzedniczka pokazywala jej ze IDENTYCZNE, IDENTYCZNE ma w paszporcie wydanym 4 lata wczesniej... ) - a tak musialem sie tym podzielic Świadomie użyłem zdjęcia z zeszłego roku a przypuszczam, że głupotą bije mnie na głowę 98% aplikantów z nowym zdjęciem... inaczej nie musieliby aplikować. Tak na marginesie, zdjęcie do paszportu i wizy ma inne wymiary z tego co pamiętam, więc nie za bardzo idzie użyć ponownie. Wyrabialem paszport 4 lata temu
cee Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 W informacjach nt tegorocznej loterii był zapis o zdjęciu nie starszym niż 6 miesiecy
Radosny Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 Godzinę temu, KaeR napisał: Świadomie użyłem zdjęcia z zeszłego roku a przypuszczam, że głupotą bije mnie na głowę 98% aplikantów z nowym zdjęciem... inaczej nie musieliby aplikować. Tak na marginesie, zdjęcie do paszportu i wizy ma inne wymiary z tego co pamiętam, więc nie za bardzo idzie użyć ponownie. Wyrabialem paszport 4 lata temu W moim poście tego nie widać, ale nie chodzi mi o roztargnienie, głupotę, zmianę zasad które obowiązywały do tej pory i niedopatrzenie itd itp. tylko o statystyki - bo osobiście nie wiem jak to jest w loterii =chciałem się dowiedzieć= ale jak ludzie mają wymagania i mimo to idą do konsulatu już na rozmowę w 100% TYCH WYMAGAN NIE SPELNIAJAC - powodują, że odsetek wniosków odrzuconych jest duży (przez takie właśnie pierdoły) i szanse na zniesienie wiz/promes dla WSZYSTKICH wcale nie maleją... A co do wymiarów - oczywiście masz racje, inne są na dowód, paszport, wize itd itp. ale nic nie stoi na przeszkodzie pójść do fotografa, zrobić zdjęcie i poprosić, aby "wydrukował" ci je w kilku wymiarach, bo aplikujesz na GC, za miesiąc wymieniasz paszport na nowy, a za pół roku musisz wymienić dowód i nie będziesz co chwile jeździł robić nowych foto... a za kilka lat idziesz ciągle z tymi samymi zdjęciami do konsulatu, a tu ZONK - bo w jednej ręce pokazujesz kilkuletni paszport lub dowód osobisty i zdjęcia do potencjalnej wizy. Finał był taki - na marginesie - że pani w konsulacie, była naprawdę BARDZO uprzejma dla petentki (mimo jej arogancji) i zaproponowala, że ją przepuści w kolejnej grupie, jeśli ta skoczy szybko na Kraków i zrobi nowe foto...
kzielu Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 Godzinę temu, Radosny napisał: W moim poście tego nie widać, ale nie chodzi mi o roztargnienie, głupotę, zmianę zasad które obowiązywały do tej pory i niedopatrzenie itd itp. tylko o statystyki - bo osobiście nie wiem jak to jest w loterii =chciałem się dowiedzieć= ale jak ludzie mają wymagania i mimo to idą do konsulatu już na rozmowę w 100% TYCH WYMAGAN NIE SPELNIAJAC - powodują, że odsetek wniosków odrzuconych jest duży (przez takie właśnie pierdoły) i szanse na zniesienie wiz/promes dla WSZYSTKICH wcale nie maleją... To bardzo proste - bo masz bzdurne i calkowite falszywe zalozenie ze ktokolwiek jest w stanie zweryfikowac jak stare jest zdjecie ktore zostalo wyslane w zgloszeniu do loterii ktore w momencie rozmowy juz ma (nawet jak ktos spelnil wymagania) dobry rok czy poltora.
heretyk Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 Pytanko. Po jakim czasie od wylosowania udostępniany jest ds-260? Czy wypełnienie tej aplikacji jeszcze tego samego dnia, zaraz po udostępnieniu zwiększa jakkolwiek szanse na rozmowę?
sigmalion Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 My wypelnilismy w lipcu, a przez to pomimo dosc niskiego numeru 64xx rozmowe u konsula mielismy w lutym. Szybkie wypelnienie DS-260 powoduje ze (o ile masz numer z puli do okolo 10xxx) mozesz juz isc na rozmowe w listopadzie. Chcesz maksymalnie wszystko przyspieszyc to DS wypelniasz jak najszybciej.
prem Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 Wbije w temat i co do wymagan odnosnie zdjecia nie starszego niz 6 miesiecy to byly one zawsze. Pamietam sytuacje kiedy wyslalem swoje 3 zgloszenie i po wnikliwej anazlizie instrukcji postanowilem sam zrobic fotki oczywscie z pomocą programu ze strony depratmetu USA.
felipemasa Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 2 godziny temu, sigmalion napisał: My wypelnilismy w lipcu, a przez to pomimo dosc niskiego numeru 64xx rozmowe u konsula mielismy w lutym. Szybkie wypelnienie DS-260 powoduje ze (o ile masz numer z puli do okolo 10xxx) mozesz juz isc na rozmowe w listopadzie. Chcesz maksymalnie wszystko przyspieszyc to DS wypelniasz jak najszybciej. Czyli rozumiem, że w przypadku kiedy chcę wyjechać jak najpóźniej (koniec 2018) i mam nisku numer (mniej niż 10XXX) to muszę wypełniać DS260 np pod koniec roku? Czy takie przeciąganie złożenia wniosku DS260 (z niskim numerem) nie wpłynie jakoś negatywnie na szanse zaproszenia na rozmowę?
sly6 Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2017 dalsze przeciaganie moze juz roznie byc. NP wiele osób tak pomyśli i wezmą później tych co np dzień wcześniej wysłali zgłoszenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.