Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
7 minut temu, Aiglon napisał:

Genialnie napisany post! Dziekuje rzecze1

Pozwole sobie go zacytowac w dyskusjach z innymi, jezeli nie masz nic przeciwko

NO rights reserved. Mozna uzywac do woli.

Napisano
34 minuty temu, Patipitts napisał:

rzecze1 normalnie chyba znalazłam w Tobie brata bliźniaka :D myśle dokładnie to samo, co do joty (nawet to, co napisałeś odnośnie motorolnika) :D dzieki wielkie za te posty!

Luz, dobrze, ze jeszcze ktoś mnie rozumie :) Motorolnik jest ok, niech sobie pisze, nikogo jeszcze nigdy nie zablokowałem i nie zamierzam, a i zawsze to dobrze jest zobaczyc czyjąś perspektywę, ale jak to mówi moja kolezanka z pracy i co dosc dobrze obrazuje moje podejście pod postów motorolnika.... "there's a pudding missing from this picnic basket"...

Napisano

Ja tez nie blokuję nikogo, bo tak jak pisałam na poprzedniej stronie, lubię sie uczyć od ludzi którzy mają inne poglądy. Niestety w dzisiejszych czasach trudno sie dyskutuje z takimi osobami bez otrzymywania personalnych ataków, wyzywania, emocji. Ciezko o konstruktywną krytykę i próbę zrozumienia drugiej strony. Wszyscy jesteśmy ludźmi i ten kraj należy do wszystkich którzy w nim mieszkają, im bardziej zróżnicowane społeczeństwo tym wiecej konfliktów niestety.

• Upvote 1
Napisano

Przynajmniej jesteśmy na pierwszym miejscu w dużych, amerykańskich serwisach informacyjnych. Uwaga dla miłośników Fox News - nie szukać w dziale 'Europe' tylko 'The  Americas'.

• Upvote 1
Napisano
23 godziny temu, Patipitts napisał:

im bardziej zróżnicowane społeczeństwo tym wiecej konfliktów niestety.

Nie powiedziałbym, że polskie społeczeństwo jest zróżnicowane - Polska to jeden z najbardziej jednolitych etnicznie i wyznaniowo krajów w Europie. Na pewno natomiast jest bardzo podzielone, jeżeli chodzi o kwestie polityczne - przy czym każda frakcja uważa się za tę właściwą i dobrą dla Polski, równocześnie linczując i przeklinając tę drugą. Brak tutaj miejsca na merytoryczną dyskusję, zdroworozsądkowe podejście do palących problemów i próba podjęcia rozwiązań, które w jakimś stopniu usatysfakcjonowałyby jedną i drugą stronę. I to własnie jest najsmutniejsze, że Polacy nie potrafią rozmawiać między sobą. Natomiast widzę światełko w tunelu, w postaci spontanicznych manifestacji Polaków w obronie wartości, w które wierzą. I nie mam na myśli wieców organizowanych przez opozycję i KOD, którzy na miejscu PIS-u prawdopodobnie forsowaliby podobne projekty ustaw, tylko zwykłych Polaków, którzy nie utożsamiają się z żadną opcją polityczną.  

Napisano
Dnia 22/07/2017 o 15:13, vlade napisał:

Przynajmniej jesteśmy na pierwszym miejscu w dużych, amerykańskich serwisach informacyjnych. Uwaga dla miłośników Fox News - nie szukać w dziale 'Europe' tylko 'The  Americas'.

Ha! To mi przypomina ten Yahoo Answers post z czasów wojny rosyjsko-gruzińskiej 2008 roku:

georegia2_794763c.jpg

Yeah, so if you don't see pis, don't be worried!

A poza tym, w tym wyjątkowym dniu ktoś się w końcu nad nami zlitował i ogłosił, ze do 13 września Sejm się nie zbierze, wygląda na więc na to, ze mozemy z czystym sumieniem wrócic do tematu pana Trumpa!

Napisano

Wiekszosc moich znajomych i rodziny w USA jest powiazana z BSA i dzisiaj to nic innego nie slysze i nie widze na FB poza tym wczorajszym przemowieniem lol.