katlia Napisano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Września 2019 1 godzinę temu, rzecze1 napisał: Wielu tak... ze "znaczących" natomiast, to chyba tylko Bernie?? Poza Bernie kilku znaczacych sie, jednakhttps://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Congressional_opponents_of_the_Iraq_War Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Godzinę temu, mcpear napisał: Czas kupić dużo popcornu i sody. Włączyć CNN i FOX News - teraz zacznie się ciekawie No, my ogladamy... ale nadal obawiam sie, ze impeachment inquiry skonczy sie jak Mueller Report... no good news for Democrats. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Jak napisałem: jeśli nie mają tej taśmy w rękach to akcja pt "impeachment" to głupota. Jeden z "byłych" polityków polskich a obecnie wzięty mecenas nazywa takie akcje, że zachowują się jak jedna wielka "ciamciaramcia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Września 2019 9 minut temu, katlia napisał: Poza Bernie kilku znaczacych sie, jednakhttps://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Congressional_opponents_of_the_Iraq_War No moze mamy inną definicję Demokratów, którzy "są znaczący". Dla mnie to tacy których nazwiska znam lub przynajmniej kojarzę Przyznam, ze zapomniałem o pani Poelosi, zatem dodam ją do Berniego, Ted Kennedy juz nie zyje, no i jeszczę kojarzę panią Mikulski, ale to raczej przez powiązania z polskimi sprawami niz przez jej pozycję. Reszta nazwisk którzy głosowali przeciw Irakowi muszę przyznac nic mi kompletnie nie mówi... co i tez jest chyba symptomem bezkrólewia w Partii Demokratycznej po klęsce klanu Clintonów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Września 2019 9 minut temu, mcpear napisał: Jak napisałem: jeśli nie mają tej taśmy w rękach to akcja pt "impeachment" to głupota. Obawiam sie ze pewnie masz racje. Jedyny plus ktory ja widze to ze impeachment bedzie sie podobal mlodym/demokratom ktorzy dotad uwazali ze Pelosi & co sa za konserwatywni i za malo agresywni vis a vis trumpa. Ja po prostu boje sie ze nic z tego nie wypali tak jak nic nie wypalilo z Mueller Report. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Września 2019 1 minutę temu, rzecze1 napisał: No moze mamy inną definicję Demokratów, którzy "są znaczący". Dla mnie to tacy których nazwiska znam lub przynajmniej kojarzę Przyznam, ze zapomniałem o pani Poelosi, zatem dodam ją do Berniego, Ted Kennedy juz nie zyje, no i jeszczę kojarzę panią Mikulski, ale to raczej przez powiązania z polskimi sprawami niz przez jej pozycję. Reszta nazwisk którzy głosowali przeciw Irakowi muszę przyznac nic mi kompletnie nie mówi... co i tez jest chyba symptomem bezkrólewia w Partii Demokratycznej po klęsce klanu Clintonów... LOL, ja tez sobie pomyslalam ze wielu z tych nazwisk to bardzo "once upon a time in Washington" Ale mozesz mi uwierzyc ze Barbara Boxer, Sherrod Brown, Barney Frank, Daniel Inouye, Denis Koucinich, John Lewis, Maxine Waters -- to byly/ sa jednak wazne, znane osobowosci, niektorzy nadal w kongresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Godzinę temu, mcpear napisał: Jak napisałem: jeśli nie mają tej taśmy w rękach to akcja pt "impeachment" to głupota. Jeden z "byłych" polityków polskich a obecnie wzięty mecenas nazywa takie akcje, że zachowują się jak jedna wielka "ciamciaramcia" Glupota nie glupota, ale moim zdaniem po prostu nie maja wyjscia. Przeginal palke lamiac prawo wielokrotnie, w ktoryms momencie trzeba przynajmniej pozorowac probe zrobienia czegokolwiek... Zostawienie tego wyborcom - przy ich inteligencji - to strasznie slaby plan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Czy to bedzie jak z Sandy Hook? Jezeli to [1] Trumpa nie zatopi, to juz go nic bedzie w stanie ruszyc? [1] https://intelligence.house.gov/uploadedfiles/20190812_-_whistleblower_complaint_unclass.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Września 2019 12 minut temu, Xarthisius napisał: Czy to bedzie jak z Sandy Hook? Jezeli to [1] Trumpa nie zatopi, to juz go nic bedzie w stanie ruszyc? [1] https://intelligence.house.gov/uploadedfiles/20190812_-_whistleblower_complaint_unclass.pdf No ale przeciez nic tam nie ma.... Najciekawsze jest to ze cala administracja wpoldziala w czyms co jest niezgodne z prawem - ciekawe czy sa tak zastraszni ze nie maja wyjscia czy serio im sie wydaje sie ze jak sie prezydentura skonczy - w ten czy w inny sposob, to nie trafia do paki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Godzinę temu, kzielu napisał: (...) Najciekawsze jest to ze cala administracja wpoldziala w czyms co jest niezgodne z prawem - ciekawe czy sa tak zastraszni ze nie maja wyjscia czy serio im sie wydaje sie ze jak sie prezydentura skonczy - w ten czy w inny sposob, to nie trafia do paki... McDonald's ma wyzsza staff retention niz administracja Trumpa... Kto byl gdzie, i czy akurat wtedy gdy do "czegos" dochodzilo i czy aby nie odszedl/zostal zwolniony wlasnie dlatego, ze sie z tym nie zgadzal... to ewentualnym komisjom sledczym zajmie lata... a przy dobrych prawnikach, których tym ludziom nie brakuje - dekady. Zatem w tym szalenstwie moze byc metoda. Jedynym który sie tam jakims cudem uchowal od poczatku kadencji, oprocz rodziny, to chyba jest ten lysy Miller/Muller czy jakos tak, co wyglada jak negatywny charakter z filmow o Bondzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi