kzielu Napisano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Rzecze1 może mieć rację - dzisiaj wieczorem rodzice żony stwierdzili "he's a clown and will lose election". Albo się rozchorowali na głowę albo coś jest na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2020 7 minutes ago, kzielu said: Rzecze1 może mieć rację - dzisiaj wieczorem rodzice żony stwierdzili "he's a clown and will lose election". Albo się rozchorowali na głowę albo coś jest na rzeczy Bede ostrozny i poczekam te 31 dni A tak wogole, jakby mu nie daj Boze, zdazylo sie nie dotrwac do 3 listopada to co sie wtedy dzieje? Glosy przechodza automatycznie na MP, czy rozpisuja nowe wybory? W koncu czesc ludzi juz oddalo glosy... W tym pierwszym wypadku, to ja bym jednak zyczyl mu duzo zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Heh... Sadzac po sugestiach w wyszukiwarce widze, ze nie tylko ja o tym pomyslalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2020 2 hours ago, Xarthisius said: Bede ostrozny i poczekam te 31 dni A tak wogole, jakby mu nie daj Boze, zdazylo sie nie dotrwac do 3 listopada to co sie wtedy dzieje? Glosy przechodza automatycznie na MP, czy rozpisuja nowe wybory? W koncu czesc ludzi juz oddalo glosy... W tym pierwszym wypadku, to ja bym jednak zyczyl mu duzo zdrowia. Dość skomplikowne. Pamiętaj że wybory w USA to tak na serio 50 niezależnych wyborów organizowanych niezależnie przez każdy stan z osobna. Niektóre umożliwiają wymianę kandydata, niektóre nie. Co więcej niektórzy elektorzy są zobowiązani do głosowania imennie na osobę wybraną a niektórzy są tylko związani do partii, która wygrała. W niektórych stanach (jak CA) głosowanie korespondencyjne już się zaczęło. I tam np. głosy oddane na kandydata któremu by się zmarło są ... stracone. Nie można zagłosować ponownie a głosy na nieżyjącego są uznane za nieważne. Ale: 1. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie i rozważania są stricte teoretyczne 2. Jakby PDT coś się stało (tfu, tfu bo życzę mu dużo zdrowia) to umiem sobie wyobrazić bipartisan agreement aby szybko legislacyjnie sprawę wyprostować i przeprowadzić w miare uczciwe wybory. W tym kraju prezydenta o wątpliwej legitymacji na serio nam nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2020 2 hours ago, kzielu said: Rzecze1 może mieć rację - dzisiaj wieczorem rodzice żony stwierdzili "he's a clown and will lose election". Albo się rozchorowali na głowę albo coś jest na rzeczy A są/byli republikanami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2020 3 hours ago, Xarthisius said: Heh... Sadzac po sugestiach w wyszukiwarce widze, ze nie tylko ja o tym pomyslalem Wcześniej pisałem, ze konstytucjonaliści prawnicy rzucili się do książek... teraz myśle, ze może się rzucili do wyszukiwarek? Problem z Covidem jest taki, ze 4 tygodnie to często za mało aby w pełni wyzdrowieć i wrócić (tyle mniej więcej zajęło to Borysowi)... i często za krótko aby umrzeć, zwłaszcza przy takiej opiece jaka dostaje Prezydent. Zatem co? Głosowanie na kogoś pod respiratorem? Możliwe? Kto zrobi concession speech/lub do kogo? Zmiana biletu na Pence/Trump (Ivanka jako vice) - trochę mało czasu, no i co z tymi co już zagłosowali... A co do przełomu... to oczywiście tez daje sobie 31 dni, jeśli nie więcej, ale tak jak jestem pewny, ze codzienna sieczka lecąca od 5 lat z mediów na Trumpa nie robi na jego bazie żadnego wrażenia, a często ją nawet umacnia, tak to... to wysłało dreszcz zwątpienia i zdezorientowania co dalej. Bo trudniej krzyczeć, ze wirusa nie ma, gdy blady idol mówi na Twitterze, ze wirusa ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2020 1 hour ago, mcpear said: 2. Jakby PDT coś się stało (tfu, tfu bo życzę mu dużo zdrowia) to umiem sobie wyobrazić bipartisan agreement aby szybko legislacyjnie sprawę wyprostować i przeprowadzić w miare uczciwe wybory. W tym kraju prezydenta o wątpliwej legitymacji na serio nam nie trzeba To najbardziej pozytywna rzecz jaką dziś przeczytałem... i jednocześnie taka którą najmniej umiem sobie wyobrazić. Przy Sądzie Najwyższym jako stawce myśle, że obie strony już ostrzą pazury na nadchodzącą walkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2020 https://www.theguardian.com/us-news/2020/oct/02/kellyanne-conway-covid-19-rose-garden-event Trump i Melania, dwóch Republikańskich senatorów, Kellyanne, dziennikarz i ktoś jeszcze z potwierdzonymi zakażeniami po uroczystości ogłoszenia nominacji Amy Barrett. Jeśli się okaże, że przez ostatnie kilka dni zarażali waszyngtońskie elity, to wypadałoby zacząć się rozglądać za jakimś rozsądnym generałem który w razie czego wprowadzi porządek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2020 (edytowane) 13 hours ago, rzecze1 said: Dziś Washington Post pisał o teoriach które eksplodowały po ogłoszeniu wiadomości słusznie zauważając, ze jest to wymowny symptom dewastacji wiary w funkcjonowanie państwa. Nie ze sie zdecydowanie nie zgadzam z Toba lub z Washington Post. Dla mnie osobiscie teoria ze to hoax jest oparta nie na symptomie braku wiary w funkckonowanie pantwa ale na symptomie zycia w kraju gdzie prezydent jest reality TV personality gdzie dramat (a nie prawo, naprzyklad) kieruje wydarzenia. I gdzie "wag the dog" ma dluga tradycje jako polityczny manewr. Teraz, widzac ze jest w szpitalu wiec troche publicznie potwierdzone ze jest chory, jestem bardziej przekonana ze to nie jest hoax. Ale biorac pod uwage jak jego choroba byla ogloszona - przez Tweet, w srodku nocy, po fatalnym dla niego tygodniu na szlaku kampanii, ludzie miele duzo powodow zeby trumpowi nie wierzyc. To jest osoba ktora klamie bezczelnie codziennie. Przez ostatnie 4 lata. Niech on i jego kabal wyzdrowieja. Ja chce ich wszystkich wyrzuc prawnie, przez wybory, (ktore oni szaleja zeby oslabic.) Covid w kregach trumpa i Republikanow? KARMA !!! Lub, realistyczny rezultat wsrod ludzi ktorzy nie wierza w science. Take your pick Edytowane 3 Października 2020 przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2020 (edytowane) deleted Edytowane 3 Października 2020 przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi