marwin Napisano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 36 minut temu, kzielu napisał: Nie zdarzaja w ogole czy nie zdarzaja teraz ? Bo zdarzaly sie regularnie, zdecydowanie czesciej I-751 byly akceptowane bez interview niz wymagaly interview. Np. ja nie mialem interview, dostalem info po 2 miesiacach ze petycja zaakceptowana - z tym ze to bylo pare ladnych lat temu. Znam 4 osoby, ktore dzieki malzenstwu przechodzily przez procedure (chlopak z Bangladeshu, chlopak z Serbii i dwie Polki) i wszyscy oni pomiedzy 2011-2017 mieli interview w takiej sytuacji. Dodatkowo kazda z tych osob mowila, ze u ich znajomych nie znaja przypadku, by obylo sie bez interview. Stad tez budowalem swoje przeczucie, ze predzej czy pozniej i nas bedzie to czekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 (edytowane) 51 minut temu, andyopole napisał: Tez nie mialem interview. 2010 rok. edit: sorry, 2012 rok... Juz sie wystraszylem ze mi sie waznosc GC konczy wkrotce. Edytowane 30 Maja 2018 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Gratulacje! Oby więcej takich niespodzianek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JULIK Napisano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2018 (edytowane) Ja w grudniu 2016 zlozylam aplikacje o przedluzenie karty (na 10 lat) i czekam do dzis. Bylo tak: Po kilku tygodniach dostalam informacje, ze moja aplikacja zostala dostarczona, za jakis czas wizyta na odciski palcow (przy 1 karcie tez mialam). Dzis mija juz 17 miesiecy i nadal nic. Karta wygasla mi w w marcu 2016, przy czym dostalam list przedluzajacy moj pobyt o rok do 2017, ale ten list rowniez wygasl w marcu 2018. Od tej pory cisza. Musialam umowic sie na infopass appointment, zeby podbili mi moj polski paszport. Moja zielona karta zostala zlamana, a list przekreslony 'void', jedyne co mam to pieczatke w paszporcie wazna na 6 miesiecy. Nie bylam ani jednego dnia nielegalnie, ani nie mam historii kryminalnej. Maz jest obywatelem- dostal po rodzicach, a ja sie tak mecze. Beznadzieja! Chcialabym juz robic obywatelstwo. Chce pojsc na studia medyczne, a tylko obywatele moga dostac dofinansowanie i wszystkie discounty. Jestem w d...zalamana. Edytowane 6 Czerwca 2018 przez JULIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 4 godziny temu, JULIK napisał: Ja w grudniu 2016 zlozylam aplikacje o przedluzenie karty (na 10 lat) i czekam do dzis. Bylo tak: Po kilku tygodniach dostalam informacje, ze moja aplikacja zostala dostarczona, za jakis czas wizyta na odciski palcow (przy 1 karcie tez mialam). Dzis mija juz 17 miesiecy i nadal nic. Karta wygasla mi w w marcu 2016, przy czym dostalam list przedluzajacy moj pobyt o rok do 2017, ale ten list rowniez wygasl w marcu 2018. Od tej pory cisza. Musialam umowic sie na infopass appointment, zeby podbili mi moj polski paszport. Moja zielona karta zostala zlamana, a list przekreslony 'void', jedyne co mam to pieczatke w paszporcie wazna na 6 miesiecy. Nie bylam ani jednego dnia nielegalnie, ani nie mam historii kryminalnej. Maz jest obywatelem- dostal po rodzicach, a ja sie tak mecze. Beznadzieja! Chcialabym juz robic obywatelstwo. Chce pojsc na studia medyczne, a tylko obywatele moga dostac dofinansowanie i wszystkie discounty. Jestem w d...zalamana. A co Ci przeszkadza w wystapieniu o obywatelstwo ? Jezeli jestes rezydentem przez 3 lata to mozesz wystapic bez wzgledu na to czy I-751 zostalo zatwierdzone czy nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Oho już widzę, że będzie ciekawie. Extension letter wygasa mi we wrześniu a widząc jakim tempem idzie roc, zakładam że do tego czasu się nie wyrobie. Dzwonię więc do konsulatu we Frankfurcie coby się dowiedzieć już teraz jak i kiedy mogę się umówić na pieczątkę w paszporcie na kolejny rok. A tutaj zonk. Pani mi mówi, że oni dają te pieczątki tylko w US. Zaoferowała mi, żebym wypełniła Travel dokument 131a... co w sumie nie daje mi absolutnie nic. Chyba, że kobieta mi sugerowała żebym sobie poleciała do US i tam poszła do biura USCIS. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? :p Wiem że mogę martwić się na zapas i do września dostanę nowke zielona kartę ale wolę mieć jakiś plan B. Plan który nie zakłada ze mam po prostu czekać na żona kartę i przy okazji nie moc pracować jak mi 2 letnia wygaśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 13 godzin temu, Roelka napisał: Oho już widzę, że będzie ciekawie. Extension letter wygasa mi we wrześniu a widząc jakim tempem idzie roc, zakładam że do tego czasu się nie wyrobie. Dzwonię więc do konsulatu we Frankfurcie coby się dowiedzieć już teraz jak i kiedy mogę się umówić na pieczątkę w paszporcie na kolejny rok. A tutaj zonk. Pani mi mówi, że oni dają te pieczątki tylko w US. Zaoferowała mi, żebym wypełniła Travel dokument 131a... co w sumie nie daje mi absolutnie nic. Chyba, że kobieta mi sugerowała żebym sobie poleciała do US i tam poszła do biura USCIS. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? :p Wiem że mogę martwić się na zapas i do września dostanę nowke zielona kartę ale wolę mieć jakiś plan B. Plan który nie zakłada ze mam po prostu czekać na żona kartę i przy okazji nie moc pracować jak mi 2 letnia wygaśnie... 1 Nawet jak ci extension letter wygasnie, to w czasie gdy I-751 jest pending, jestes nadal rezydenem z prawem do pracy i wjazdu na teren USA. Jezeli nie potrzebujesz tego papierka zeby w tym czasie w pracy pokazac, to sie ja bym chyba specjalnie nie przejmowal Dnia 6.06.2018 o 15:29, JULIK napisał: Ja w grudniu 2016 zlozylam aplikacje o przedluzenie karty (na 10 lat) i czekam do dzis. Bylo tak: Po kilku tygodniach dostalam informacje, ze moja aplikacja zostala dostarczona, za jakis czas wizyta na odciski palcow (przy 1 karcie tez mialam). Dzis mija juz 17 miesiecy i nadal nic. Karta wygasla mi w w marcu 2016, przy czym dostalam list przedluzajacy moj pobyt o rok do 2017, ale ten list rowniez wygasl w marcu 2018. Od tej pory cisza. Musialam umowic sie na infopass appointment, zeby podbili mi moj polski paszport. Moja zielona karta zostala zlamana, a list przekreslony 'void', jedyne co mam to pieczatke w paszporcie wazna na 6 miesiecy. Nie bylam ani jednego dnia nielegalnie, ani nie mam historii kryminalnej. Maz jest obywatelem- dostal po rodzicach, a ja sie tak mecze. Beznadzieja! Chcialabym juz robic obywatelstwo. Chce pojsc na studia medyczne, a tylko obywatele moga dostac dofinansowanie i wszystkie discounty. Jestem w d...zalamana. Brak decyzji w sprawie I-751 nie wyklucza cie z mozliwosci aplikowania o obywatelstwo. Ba, taka aplikacja moze wlasnie sprawe przyspieszyc, bo I-751 musi zostac rozpatrzona zanim N-400 bedzie rozpatrzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 https://www.uscis.gov/news/alerts/update-form-i-797-receipt-notices-form-i-751-and-form-i-829 USCIS daje 6 miesiecy extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Oh wow. Ciekawe ile im zajmie wyslanie nowych I-751 wszystkim, ktorzy sa pending Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 16 godzin temu, Xarthisius napisał: https://www.uscis.gov/news/alerts/update-form-i-797-receipt-notices-form-i-751-and-form-i-829 USCIS daje 6 miesiecy extra. Fajnie, w sumie rozwiazuje to moj problem z brakiem mozliowosci uzyskania pieczatki w Europie. Trzeba bedzie sprawdzac poczte. :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi