Skocz do zawartości

DV-2019 Wylosowany / Nie wylosowany

DV-2019 WYLOSOWANY / NIE WYLOSOWANY   

205 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2019 ?

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, kasia-125 napisał:

Chargingbull, jestem pod ogromnym wrazeniem i widze jakie duze roznice sa pomiedzy stanami. Pamietam nasza historie na poczatku (4 lata wczesniej) jak nie moglismy nic zrobic. Jak kilka razy jezdzilismy do DMV i wkoncu za n-tym razem wyrazili zgode na egzamin. Gratulacje i powidzenia :-)

Myślę że nie tyle różnica między Stanami a między ludźmi. Nie można w USA mieć CDL  bez legalnego statusu. Już miałem złożone aplikacje o GC ale do otrzymania jej dobrej i jeszcze było daleko. W DMV trafiłem na gościa który nie miał nic przeciwko temu żebym zdawał egzaminy już i obiecał wydać prawko gdy przyniosę GC. A nie musiał, mógł mnie zgodnie z prawem pogonić na cztery wiatry.

• Odpowiedzi 1 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
4 minuty temu, andyopole napisał:

Myślę że nie tyle różnica między Stanami a między ludźmi. Nie można w USA mieć CDL  bez legalnego statusu. Już miałem złożone aplikacje o GC ale do otrzymania jej dobrej i jeszcze było daleko. W DMV trafiłem na gościa który nie miał nic przeciwko temu żebym zdawał egzaminy już i obiecał wydać prawko gdy przyniosę GC. A nie musiał, mógł mnie zgodnie z prawem pogonić na cztery wiatry.

Rzeczywiscie od ludzi duzo zalezy :-) Najwazniejsze, ze mimo roznych trudnosci wszystko sie udalo :-) 

Napisano
4 hours ago, D-M-S-3 said:

Witam wszystkich, czy miał ktoś przypadek, że na stronie: https://www.dvlottery.state.gov/ESC  był już wyznaczony termin Interview i nagle po pewnym czasie te info znika i cofa się do pierwotnego SELECTED, pojawia się ten sam list co po wylosowaniu Green Card. 

We wczesniejszych latach to sie nie dzialo, ale sadzac po sygnalach z innych forow, problem dotyczy wszystkich, a nie tylko Ciebie. Nie przejmuj sie, DoS i KCC sa znane ze swiadczenia uslug informatycznych na "wysokim poziomie". Mozesz potwierdzic interview dzwoniac do ambasady, ale ja bym poczekal pare dni, az naprawia baze danych...

Napisano

Dzięki za odpowiedz :) Właśnie dzwoniłam do Ambasady, potwierdzili mój termin, więc spoko :) Dziękuję jednak wszystki użytkownikom forum , Wasze doświadczenia są bardzo cenne i pomocne w tym dłuuuuuugim procesie - marzeniu o Ameryce :) Pozdrawiam serdecznie !!! 

Napisano

Cześć,

Chciałam podziękować wszystkim za pomocne odpowiedzi w tym wątku oraz ogólnie na forum, ponieważ znalazłam tu właściwie wszystkie odpowiedzi na moje pytania, które pojawiały się od momentu wylosowania Zielonej Karty do jej otrzymania.

Zieloną Kartę wylosowałam w loterii wizowej DV 2019, na początku lipca odesłałam dokumenty ds-260 dla mnie i córki. W październiku otrzymałam informację o dacie spotkania w ambasadzie, które wyznaczono na 7 listopada. 5 kwietnia 2019 przekroczyłam pierwszy raz granicę USA, byłam w Nowym Jorku i tam zamierzam mieszkać. A 5 maja, czyli trzy dni temu przysłali nasze Zielone Karty!:)

Jeszcze raz wielkie dzięki:)

Pozdrawiam

E.

Napisano
5 godzin temu, Elżbieta654321 napisał:

Cześć,

Chciałam podziękować wszystkim za pomocne odpowiedzi w tym wątku oraz ogólnie na forum, ponieważ znalazłam tu właściwie wszystkie odpowiedzi na moje pytania, które pojawiały się od momentu wylosowania Zielonej Karty do jej otrzymania.

Zieloną Kartę wylosowałam w loterii wizowej DV 2019, na początku lipca odesłałam dokumenty ds-260 dla mnie i córki. W październiku otrzymałam informację o dacie spotkania w ambasadzie, które wyznaczono na 7 listopada. 5 kwietnia 2019 przekroczyłam pierwszy raz granicę USA, byłam w Nowym Jorku i tam zamierzam mieszkać. A 5 maja, czyli trzy dni temu przysłali nasze Zielone Karty!:)

Jeszcze raz wielkie dzięki:)

Pozdrawiam

E.

Pisz jak tam życie, innym to się przyda. 

Powodzenia 

Napisano
17 minut temu, nikon napisał:

Coś jeszcze muszę zrobić przed wylotem?

tak mnie zawsze korcilo zapytac - totalnie z czystej ciekawosci :)

a jakby tak poszedl jeszcze jakis kredycik "inwestycyjny" z banieczke albo 10 wziac, i wtedy sobie pojechal na zawsze do usa? jak to scigaja ? :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...