Damianq Napisano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Maja 2022 Teraz, mcpear napisał: I to właśnie @Xarthisius napisał. Operator "!=" czyta się "jest nie równe". Czyli napisał: expired TO NIE TO SAMO CO "cancelled or revoked" Aaaa ok Źle zinterpretowałem operator, przyznam szczerze nie znałem takiego zapisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Maja 2022 Dostałem OPR od Żony z rana, że piszę niezrozumiale i stwierdziłem, że się czepia. Tak wyszło na to, że jak zwykle, Żona ma zawsze racje... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Maja 2022 Mogłeś użyć operatora znak zapytania + dwukropek typu: "<cond> ? <if_true> : <if_false>" To byłby żargon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz8822 Napisano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Maja 2022 To jeszcze dopytam, historię edukacji wpisać tylko studia i liceum czy iść do tyłu jeszcze do gimnazjum itd? Chyba liceum wystarczy ale wolę się upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek87 Napisano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 8 godzin temu, tomasz8822 napisał: To jeszcze dopytam, historię edukacji wpisać tylko studia i liceum czy iść do tyłu jeszcze do gimnazjum itd? Chyba liceum wystarczy ale wolę się upewnić Liceum i to co powyżej. Do gimnazjum nie trzeba się cofać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 11 godzin temu, Jacek87 napisał: Liceum i to co powyżej. Do gimnazjum nie trzeba się cofać. No a jesli ktoś w przedszkolu, w szatni, miał obrazek fajnego zwierzaczka to nie można się pochwalić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz8822 Napisano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Mam zagwozdkę co do pytania "Have you traveled to any countries/regions within the last five years" Mieszkam na stałe w Kanadzie i nie wiem czy mam dodać do listy Polskę (skoro teoretycznie podróżuję do Polski) i Kanadę (bo teoretycznie mój kraj pochodzenia to Polska). Na wszelki wypadek dodałem oba ale nie wiem czy to błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalicodi Napisano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Czy wniosek DS-260 można uzupełniać w dowolnej kolejności? Wiem, że wybrania ambasady na pierwszej stronie dokonuje się tylko raz, ale dalej potrzebuję zaczekać z current address do września. Czy mogę uzupełnić wszystkie pozostałe informacje i we wrześniu uzupełnić current address i wysłać dopiero? Czy uzupełnione rubryki nie wyzerują mi się po jakimś czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 4 hours ago, tomasz8822 said: Mam zagwozdkę co do pytania "Have you traveled to any countries/regions within the last five years" Mieszkam na stałe w Kanadzie i nie wiem czy mam dodać do listy Polskę (skoro teoretycznie podróżuję do Polski) i Kanadę (bo teoretycznie mój kraj pochodzenia to Polska). Na wszelki wypadek dodałem oba ale nie wiem czy to błąd. Może być, nie jest to błąd. W teorii nie musisz wpisywać kraju, w którym mieszkasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 2 hours ago, kalicodi said: Czy wniosek DS-260 można uzupełniać w dowolnej kolejności? Wiem, że wybrania ambasady na pierwszej stronie dokonuje się tylko raz, ale dalej potrzebuję zaczekać z current address do września. Czy mogę uzupełnić wszystkie pozostałe informacje i we wrześniu uzupełnić current address i wysłać dopiero? Czy uzupełnione rubryki nie wyzerują mi się po jakimś czasie? Jak klikniesz 'save', to nie znikną. Możesz dokończyć nawet we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi