kzielu Napisano 22 Września 2018 Zgłoś Napisano 22 Września 2018 22 godziny temu, MeganMarkle napisał: Notabene pomyślałam teraz, że muszę dołożyć jeszcze jedną rzecz do listy „Things I hate about America”: DMV!!! To co się tam dzieje to jakaś masakra :/ o której się nie przyjdzie to 5h czekania w kolejce :O czy to tylko w Kaliforni taki problem??? w OH nie - DMV/BMV to wszedzie mniejszy lub wiekszy clusterf**k, niemniej jednak nigdy wiecej niz godziny nie spedzilem, a ostatnio jakies 15 minut.... Po co Ci bylo to tej kaliaforni jechac ;-)
MeganMarkle Napisano 26 Września 2018 Autor Zgłoś Napisano 26 Września 2018 On 9/21/2018 at 5:01 PM, kzielu said: . Po co Ci bylo to tej kaliaforni jechac ;-) W Ohio mnie nie chcieli
Paulina_89 Napisano 10 Października 2018 Zgłoś Napisano 10 Października 2018 Jak przyszlam na egzamin do DMV w NC to bylo kilka osob, wiec sie uwineli szybko, ale jak pozniej szlam po to zeby je wznowic, bo dokument stracil waznosc , to jak na zlosc wiecej czasu mi tam minelo niz na egzaminie teoretycznym i praktycznym + zdjecia, oplaty i papierologia razem wziete. Chyba nie ma reguly co do DMV w mojej poprzedniej miescinie w NC
MeganMarkle Napisano 12 Października 2018 Autor Zgłoś Napisano 12 Października 2018 Przyszło już moje amerykańskie prawo jazdy! mój mąż natomiast zdążył zgubić na imprezie portfel a w nim polskie prawo jazdy, czyli jedyne jakie miał.... w związku z tym pytanie - czy ktoś miał taką sytuacje i udało się to polskie jakoś spoza polski odzyskać? Bo z tego co próbował to trzeba być w PL na stałe żeby wyrobić nowe prawko..
MeganMarkle Napisano 12 Października 2018 Autor Zgłoś Napisano 12 Października 2018 I co mu grozi jeśli go zatrzyma policja a nie będzie miał przy sobie żadnego prawa jazdy? Ma jedynie driving permit po zdanym egzaminie teoretycznym na którym pisze ze może tylko w towarzystwie innej osoby z prawkiem jechac... a egzamin praktyczny dopiero w listopadzie :/
sly6 Napisano 12 Października 2018 Zgłoś Napisano 12 Października 2018 20 minut temu, MeganMarkle napisał: Przyszło już moje amerykańskie prawo jazdy! mój mąż natomiast zdążył zgubić na imprezie portfel a w nim polskie prawo jazdy, czyli jedyne jakie miał.... w związku z tym pytanie - czy ktoś miał taką sytuacje i udało się to polskie jakoś spoza polski odzyskać? Bo z tego co próbował to trzeba być w PL na stałe żeby wyrobić nowe prawko.. Można zrobić to przez pełnomocnika https://obywatel.gov.pl/kierowcy-i-pojazdy/zglos-utrate-lub-uszkodzenie-prawa-jazdy#scenariusz-w-urzedzie
andyopole Napisano 12 Października 2018 Zgłoś Napisano 12 Października 2018 16 minut temu, MeganMarkle napisał: I co mu grozi jeśli go zatrzyma policja a nie będzie miał przy sobie żadnego prawa jazdy? Ma jedynie driving permit po zdanym egzaminie teoretycznym na którym pisze ze może tylko w towarzystwie innej osoby z prawkiem jechac... a egzamin praktyczny dopiero w listopadzie :/ Jakieś dziwne zasady w tej Kalafiorni. W OR zdałem teorię, za kilka dni jazde i mialrm prawko bez zadnych permitow. I nikt nawet nie pytal czy miałem jakiekolwiek prawo jazdy przedtem a szkoda, było sie czym pochwalic.
sly6 Napisano 12 Października 2018 Zgłoś Napisano 12 Października 2018 23 minuty temu, MeganMarkle napisał: I co mu grozi jeśli go zatrzyma policja a nie będzie miał przy sobie żadnego prawa jazdy? Ma jedynie driving permit po zdanym egzaminie teoretycznym na którym pisze ze może tylko w towarzystwie innej osoby z prawkiem jechac... a egzamin praktyczny dopiero w listopadzie :/ https://www.quora.com/What-happens-if-you-are-caught-driving-alone-with-just-your-permit
ilon Napisano 12 Października 2018 Zgłoś Napisano 12 Października 2018 9 godzin temu, MeganMarkle napisał: Przyszło już moje amerykańskie prawo jazdy! mój mąż natomiast zdążył zgubić na imprezie portfel a w nim polskie prawo jazdy, czyli jedyne jakie miał.... Ten Twoj maz to jest dobry. Najpierw GC zgubil, teraz portfel. Zeby kiedys dzieciakow albo Ciebie nie zgubil
mcpear Napisano 12 Października 2018 Zgłoś Napisano 12 Października 2018 10 hours ago, MeganMarkle said: I co mu grozi jeśli go zatrzyma policja a nie będzie miał przy sobie żadnego prawa jazdy? Ma jedynie driving permit po zdanym egzaminie teoretycznym na którym pisze ze może tylko w towarzystwie innej osoby z prawkiem jechac... a egzamin praktyczny dopiero w listopadzie :/ Chyba codziennie w południe DMV otwiera na swojej stronie nowe terminy - te, z których ludzie zrezygnowali ostatniego dnia. One trafiają do "inventory" chyba dokładnie w południe następnego dnia. W ten sposób możesz próbować upolować wcześniejszy termin - zamiast czekać na listopad. Jak zdawałem praktyczny też dostałem termin na "za 4 miesiące", ale po dwóch dniach polowania dokładnie w południe upolowałem coś na "za tydzień". Trzeba jedynie dokładnie w południe (ani miniuty wcześniej) próbować zarezerwować nowy termin. Trzeba być też ciut elastycznym z lokalizacją - ja na egzamin praktyczny musiałem dojechać 30 mil - ale miałem to prawko w kieszeni wcześniej. Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.