Skocz do zawartości

Przesiadka w Amsterdamie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
6 hours ago, andyopole said:

To mniej wiecej to samo. Za moich czasow ludzie z Parkowej byli w Szczecinie nietykalni a wieczorem nikt obcy tam sie na trzezwo nie zapuszczal. Zapytaj rodowitego Szczecinianina.

E tam normalna dzielnica... :)

--- Urodzony i częściowo odchowany na 1 Maja. SP 11

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Godzinę temu, Xarthisius napisał:

E tam normalna dzielnica... :)

--- Urodzony i częściowo odchowany na 1 Maja. SP 11

Eee, to dalekie przedmieście, zamieszkałe przez wielu uchodźców z Grecji. Mieszkałem na Szarotki. SP 27 na Dubois.

Napisano
Dnia 11.03.2019 o 19:04, andyopole napisał:

Pre Clearance jest na wszystkich lotniskach na lotach do USA. To nie jest odprawa tylko wstepna kontrola bezpieczenstwa. Jest rowniez na AMS I tam jest najbardziej porypana...:)

No właśnie ostatnio słyszałem, ze ta niedorzeczna "odprawa" Delty w Amsterdamie przeszła w zeszłym miesiącu do lamusa. Nie udało mi się tego jeszcze potwierdzic on-line, byc moze wkrótce obczaję osobiście, tak czy inaczej, dam znac.

Napisano
8 godzin temu, rzecze1 napisał:

No właśnie ostatnio słyszałem, ze ta niedorzeczna "odprawa" Delty w Amsterdamie przeszła w zeszłym miesiącu do lamusa. Nie udało mi się tego jeszcze potwierdzic on-line, byc moze wkrótce obczaję osobiście, tak czy inaczej, dam znac.

Ja za 2h będę obczajal to napiszę...

Napisano

Wiec odprawa cały czas jest (przynajmniej na DL135 dzisiaj rano).

Natomiast - można spokojnie wnosić wodę przez security I nie trzeba czegokolwiek wyciągać z toreb (kosmetyków, kompa, czegokolwiek)

Napisano
Wiec odprawa cały czas jest (przynajmniej na DL135 dzisiaj rano).
Natomiast - można spokojnie wnosić wodę przez security I nie trzeba czegokolwiek wyciągać z toreb (kosmetyków, kompa, czegokolwiek)

O co pytają? :) I na którym etapie podróży dzieje się ta akcja?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Napisano

Poprawka - to nie takie przepytywanie jak kiedyś, sprawdzenie paszportu i pytanie skąd się przyleciało.

Wszystko się dzieje przy bramce.

Btw - nowiutki A359 którym jeszcze nie miałem okazji lecieć.

Napisano
Poprawka - to nie takie przepytywanie jak kiedyś, sprawdzenie paszportu i pytanie skąd się przyleciało.
Wszystko się dzieje przy bramce.
Btw - nowiutki A359 którym jeszcze nie miałem okazji lecieć.

Super informacja!

Miłego lotu życzę :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Napisano

Jeszcze raz jakbym mogl poprosic o potwierdzenie..

Boarding Pass, ktory otrzymam przy odprawie online zapisze sobie w Apple Wallet, to wystarczy? :D Nie nadaje duzego bagazu na lotnisku, wiec co, po prostu ide do kontroli bezpieczenstwa i wszedzie macham telefonem przed oczami? :D
A jakbym chcial, to jest mozliwosc, abym podszedl do automatu na lotnisku i no nie wiem, wydrukowal sobie klasyczny bilet? :D Mimo wykonanej odprawy online? :D 

Napisano

Ja zapisuję pass w telefonie ale zawsze mam przy sobie papierową wersję na wypadek gdyby telefon przestał współpracować. Boarding pass możesz wydrukować w domu albo na lotnisku w kiosku.

Papierek naturalnie jest schowany w bagażu podręcznym, to tylko zabezpieczenie, IMO nie ma sensu biegać z papierkiem i telefonem skoro można z samym telefonem :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...