katlia Napisano 19 Września 2019 Zgłoś Napisano 19 Września 2019 19 minut temu, Kuba_kuba napisał: No oczywiscie.. Idz zmien majtki bo sie zesrales Czy myslisz ze twoje komentarze beda brane na serio? Ile ty masz lat? 7 i pol?
MeganMarkle Napisano 19 Września 2019 Zgłoś Napisano 19 Września 2019 58 minutes ago, kzielu said: To akurat świadczy tylko i wyłącznie o rekrutujących.... Ja też byłem rejestrującym, przez wiele lat - jak zatrudnialiśmy - i mało mnie obchodziła nazwa uczelni, zresztą te w US niewiele mi mówiły Co opow mamy cały czas na najróżniejszych nieznanych szkół i są wyjątkowo kumaci. Gość po MIT kiedyś zjawił się na lotnisku bez paszportu ( w ogóle go nie posiadał) , nie zaczaił że go potrzebuje. Leciał do Polski. Ja tez rekrutuje i tez średnio mnie uczelnie obchodzą bo przecież nie znam ;P a już zwłaszcza te hinduskie nic mi nie mówią... Pisałam tylko o swoich indywidualnych doświadczeniach i odczuciach bo mam wrażenie ze moje CV nie jest tu warte tylko ci w PL. A gdybym nie miała doświadczenia w amerykanskim korpo to w ogóle by zginęło w morzu innych... ale może przesadzam. Może mam kompleks absolwenta SGH
MeganMarkle Napisano 19 Września 2019 Zgłoś Napisano 19 Września 2019 1 hour ago, Kuba_kuba said: Zreszta, czemu wszyscy tutaj tak go zniechecacie? Sami siedzicie w usa lata i nie chcecie wracac, ale kazdy co sie pyta o przyjazd albo studia jest przez was odwodzony od pomyslu. Wydaje mi sie ze to po prostu zazdrosc ze rodak przyjedzie i skonczy studia, kiedy wy musicie ciezko pracowac i o studiach pomarzyc. Nikt go nie zniechęca, po prostu staramy się mu uzmysłowić sporo aspektów o których się nie myśli marząc o studiach w USA jako Polak. A Twój komentarz o zazdrości i obrzucanie ludzi błotem jest naprawdę na żenujacym poziomie i nic nie wnosi....
mola Napisano 19 Września 2019 Zgłoś Napisano 19 Września 2019 1 godzinę temu, Kuba_kuba napisał: Jestem na 3 roku studiow inzynierskich, uczelnia stanowa, i do tej pory mam kredytu 5 k (w zasadzie 2.5 bo nastepne 2.5 jest na nastepny sem) OK, tyle masz długu. A ile płacisz czesnego za semestr?
Kuba_kuba Napisano 19 Września 2019 Zgłoś Napisano 19 Września 2019 25 minutes ago, MeganMarkle said: Nikt go nie zniechęca, po prostu staramy się mu uzmysłowić sporo aspektów o których się nie myśli marząc o studiach w USA jako Polak. A Twój komentarz o zazdrości i obrzucanie ludzi błotem jest naprawdę na żenujacym poziomie i nic nie wnosi.... Ja jkos przyjechalem i zaczalem studia niech chlopak sobie uzmyslowi ze nie jest to latwe, ale nie wykonalne
katlia Napisano 19 Września 2019 Zgłoś Napisano 19 Września 2019 1 godzinę temu, Kuba_kuba napisał: niech chlopak sobie uzmyslowi ze nie jest to latwe, A ja radze zeby chlopak sobie uzmyslowil ile to kosztuje:https://www.collegecalc.org/majors/mechanical-engineering/ Dodam, ze ceny wyliczone w tym artykule sa NA ROK.
Kuba_kuba Napisano 19 Września 2019 Zgłoś Napisano 19 Września 2019 1 hour ago, katlia said: A ja radze zeby chlopak sobie uzmyslowil ile to kosztuje:https://www.collegecalc.org/majors/mechanical-engineering/ Dodam, ze ceny wyliczone w tym artykule sa NA ROK. Ta, moja tez niby jest $30K za rok ale po wszystkich stypendiach wychodza grosze
MeganMarkle Napisano 19 Września 2019 Zgłoś Napisano 19 Września 2019 18 minutes ago, Kuba_kuba said: Ta, moja tez niby jest $30K za rok ale po wszystkich stypendiach wychodza grosze Skoro tak to daj chłopakowi konkretne rady - jak taką uczelnie wybrać, na czym polegają te stypendia, jak je zdobyłeś (czy tez na jakich warunkach są itp). Merytorycznie się wypowiadaj a nie jakieś ogólne stwierdzenia rzucaj. Chętnie się czegoś dowiemy. Natomiast do kosztów czesnego dochodzą tez koszty utrzymania się w USA co tez nie jest tanie. Zależy tez bardzo od tego w jakim stanie się mieszka... Ty w jakim stanie studiujesz i na której uczelni?
Jackie Napisano 19 Września 2019 Zgłoś Napisano 19 Września 2019 Jedyne "financial aid" na które mój się załapał to... pożyczki. Zarabiamy za dużo by dostał granty, a o różnorakie inne stypendia które są raczej symboliczne nawet się nie starał, bo i po co. Niech ktoś kto naprawdę potrzebuje te $500 skorzysta. Dodam że "zarabiamy za dużo" nie oznacza że stać nas na zapłacenie za studia z własnej kieszeni, stać nas na wzięcie pożyczki Ja bardzo chętnie wysłałabym syna na studia w Polsce, niestety, syn jest niepełnosprawny. Brak wind, podjazdów i generalnie cała kultura która nie jest przyjazna dla niepełnosprawnych spowodowała że studiuje w USA. Są różne sposoby na to by obniżyć koszta ale nie jest to tania zabawa tak czy siak.
Spajderr Napisano 19 Września 2019 Autor Zgłoś Napisano 19 Września 2019 Dnia 16.09.2019 o 21:31, andyopole napisał: No przeciez obejrzal dziesiatki amerykanskich filmow to wie jak jest..... Byłem turycstycznie przez 10dni oraz u wujka. Wiec byłem 2 razy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.