katlia Napisano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2020 22 godziny temu, Jackie napisał: Zapraszam do mojego szpitala. Rozmawialam z sasiadka ktora jest lekarzem hospitalist. Ona widzi sporo pacjentow z corona, ale tez szpitale w naszej okolicy byly dobrze przygotowane. No oczywiscie testow nie ma, PPE tez brak, ale szpitale szybko sie zorganizowaly, przeznaczajac niektore wylacznie na pacjentow z corona, a inne dla "normalnych" pacjentow. Bardzo efektywna reakcja ze strony gubernatora ktory walczyl o srodki federalne i dobrze wspolpracuje z wladzami lokanymi. Spoleczenstwo w Denver -- jest tu masa wysoko wyksztalconych ludzi -- szybko dostosowalo do stay-at-home, i jako rezultat w okolicach miasta gehenny w szpitalach nie ma. Lekarka zaznaczyla jak ciezko wiele normalnie zdrowych osob choruje na corone, i jak dlugo sie z tym zmagaja. Obawia sie ze stay-at-home bedzie zniesione za wczesnie ... i obawia sie drugiej fali na ktora ludzie nie beda przygotowani, bo tak juz beda mieli dosyc kwarantanny.
pepeaz Napisano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2020 25 minut temu, kzielu napisał: Nie - zainwestowal Twoje m.in. pieniadze (podatnikow) bo mu sie wydawalo ze zbawi swiat (US) i zrobilby to tylko po to zeby wygrac wybory... A poza tym wyglada na to ze mamy tu kolejnego anti-vaxxera in the wild. Nikt to szczepienia na to (jak bedzie dostepna) nie bedzie zmuszal - tak jak na grype nikt nie zmusza. Selekcja naturalna at its best. Szczepienia na grype sa obowiazkowe u zony w szpitalu od wielu lat. Oficjalnie mozesz nie brac, ale wiaza sie z tym okreslone restrykcje typu noszenie maski non stop itp.
kzielu Napisano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2020 5 minut temu, PiciuK napisał: Masz na tę chwilę coś lepszego, czy tylko zostaje respirator i krzyż na drogę? Tyle ze to nie jest "nic lepszego" - wrecz odwrotnie. Pozytywnych efektow nie ma, a negatywne (skutki uboczne) - sa.
kzielu Napisano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2020 17 minut temu, PiciuK napisał: E, tam - poszukaj sobie o dr Zelenko, na przykład. Skutki uboczne mogą być w każdym przypadku zażywania wielu leków. Przeczytaj proszę ulotkę od Advila... Nie musze szukac - wielbicie wiary w bajki wciskaja gdzie sie tylko da...
Jackie Napisano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2020 Godzinę temu, pepeaz napisał: Szczepienia na grype sa obowiazkowe u zony w szpitalu od wielu lat. Oficjalnie mozesz nie brac, ale wiaza sie z tym okreslone restrykcje typu noszenie maski non stop itp. U nas już nie ma takiej opcji. Jak się nie zaszczepisz to nie wolno ci pracować z pacjentami, co oczywiście w przypadku pracowników którzy nie chcą się zaszczepić kończy się tym że nie mają płacone, więc albo w końcu się szczepią albo się sami zwalniają. Gdzieś tam ktoś kilka razy wołał żeby się zebrać i skarżyć szpital ale parę osób, ze mną włącznie, powiedziało głośno co tym myśli.
katlia Napisano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2020 Teraz, PiciuK napisał: Ależ oczywiście. Jeden w tę, czy w tamtą, bez różnicy... Tak tez twierdza czlonkowie Flat Earth Society. Dodam, ze w dzisiejszych czasach warto sobie powtarzac powiedzonko astronoma Neil Degrass Tyson'a - “The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it.”
katlia Napisano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2020 1 minutę temu, PiciuK napisał: Masz jakieś kontakty z nimi/doświadczenia, że tak twierdzisz? Sa dosyc widoczni na wielu forach
rzecze1 Napisano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2020 21 minut temu, PiciuK napisał: I tym wyleczonym z tego świństwa powyższym lekiem tłumaczą, że są Reptilianami i nie powinni używać tego leku w ramach poprawności politycznej? Ha! Oglądałem ostatnio "Contaigon". I jak byłem zaskoczony jak trafnie film "przewidział" dzisiejsze czasy, od chińskiego wirusa z nietoperzy po frazeologię dziś uzywaną przez władze (social distancing, not touching your face, etc, etc...), tak teraz moje zaskoczenie jeszcze rośnie widząc, ze rzeczywistośc tez ma swojego Alana Krumiwiede'a i jego "forsythie" "Spiskowcom" zyczę miłego dnia łamania swoich zasad, bo jak przyjdzie co do czego, to zdecydowana większośc, jesli wcześniej nie umrze z eksperymentowania, tak w przyszłości ze strachu ustawi się do szczepienia jak potulne baranki. A Płaskoziemców to akurat znam bardzo dobrze, mają swój office kilka ulic od ode mnie: http://flatearthinverness.com/
katlia Napisano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2020 13 minut temu, rzecze1 napisał: Ha! Oglądałem ostatnio "Contaigon". I jak byłem zaskoczony jak trafnie film "przewidział" dzisiejsze czasy, od chińskiego wirusa z nietoperzy po frazeologię dziś uzywaną przez władze (social distancing, not touching your face, etc, etc...), Soderbergh zrobil duzo research na ten temat, mial spotkania w WHO, i dlugie rozmowy z ekpertami i naukowcami. Dlatego film jest taki dokladny w slownictwie i realiach. 13 minut temu, rzecze1 napisał: "Spiskowcom" zyczę miłego dnia łamania swoich zasad, bo jak przyjdzie co do czego, to zdecydowana większośc, jesli wcześniej nie umrze z eksperymentowania, tak w przyszłości ze strachu ustawi się do szczepienia jak potulne baranki. Ja im zycze lizania sie przed demonstracjami... ale najpierw powinni podpisac kontrakt ze w razie choroby oni, a nie ubezpieczenie/panstwo, zaplaca za leczenie.
andyopole Napisano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2020 23 minuty temu, rzecze1 napisał: Ha! Oglądałem ostatnio "Contaigon". I jak byłem zaskoczony jak trafnie film "przewidział" dzisiejsze czasy, od chińskiego wirusa z nietoperzy po frazeologię dziś uzywaną przez władze (social distancing, not touching your face, etc, etc...), tak teraz moje zaskoczenie jeszcze rośnie widząc, ze rzeczywistośc tez ma swojego Alana Krumiwiede'a i jego "forsythie" "Spiskowcom" zyczę miłego dnia łamania swoich zasad, bo jak przyjdzie co do czego, to zdecydowana większośc, jesli wcześniej nie umrze z eksperymentowania, tak w przyszłości ze strachu ustawi się do szczepienia jak potulne baranki. A Płaskoziemców to akurat znam bardzo dobrze, mają swój office kilka ulic od ode mnie: http://flatearthinverness.com/ Nie tak dawno (dwa miesiace?) zginal jeden z liderow ruchu plaskoziemcow w USA. Kazal sie wystrzelic w powietrze za pomoca wlasnorecznie skonstruowanej rakiety aby z gory zobaczyc jaka jest prawda. Niestety w czasie lotu w gore od "wehikulu prawdy" odpadl spadochron na ktorym mial wyladowac i niestety nie dowiemy sie co tam wysoko zobaczyl…. Kto nastepny?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.