mcpear Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2020 Pytanie brzmiało: czy ktoś z Was wie czy po przylocie do Nowego Jorku teraz np we wrześniu br obowiązuje kwarantanna? Czyli co wg Ciebie miałem na to pytanie odpowiedzieć: "TAK PO PRZYLOCIE DO NOWEGO JORKU MUSISZ PRZEJŚĆ 2 TYGODNIE KWARANTANNY W CHORWACJI?" (gdyż definicja "kwarantanny po przylocie" jest płynna i ta odbyta w Chorwacji przed przylotem jest pewnego rodzaju "kwarantanną po przylocie") Nie kupuję takiej logiki
NOVA 18 Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2020 Bo już się pogubiłam. z jakiego kraju najlepiej polecieć do Nowego Jorku aby nie przechodzić tam kwarantanny i z powrotem wracając do Polski nie mieć kwarantanny. Może mi ktoś doradzić? a czy loty w ogóle już normalnie latają?
mcpear Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2020 W Nowym Jorku jak wylądujesz NIE MASZ kwarantanny. Obecnie jak wylądujesz w Polsce z zagranicy NIE MASZ kwarantanny Loty normalnie NIE LATAJĄ między Polską a USA. Latają loty z innych krajów Europejskich
lestat Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2020 26 minut temu, mcpear napisał: W Nowym Jorku jak wylądujesz NIE MASZ kwarantanny. Obecnie jak wylądujesz w Polsce z zagranicy NIE MASZ kwarantanny Loty normalnie NIE LATAJĄ między Polską a USA. Latają loty z innych krajów Europejskich Hmm, a LO1026 i 1027 ? Do Chicago LO3?
Roelka v.2 Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2020 55 minutes ago, lestat said: Hmm, a LO1026 i 1027 ? Do Chicago LO3? Zalecam kontakt z linia lotnicza albo docelowym lotniskiem. Wszelkie informacje mozna tez znalezc na stronach lotnisk. Obecnie wlatujac do USA nie ma obowiazku kwarantanny...
mcpear Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2020 1 hour ago, lestat said: Hmm, a LO1026 i 1027 ? Do Chicago LO3? LO10xx - to chartery, które kupisz przez kontakt z konsulatem Rzeczywiście przegapiłem moment, że LOT otworzył regularne loty (sprzedawalne przez lot.com) - to są loty LO3 i LO4 do Chicago.
lestat Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2020 2 godziny temu, mcpear napisał: LO10xx - to chartery, które kupisz przez kontakt z konsulatem Na stronie LOTu można wybrać 1026 i 1027, plus kilka opcji cenowych na konkretne daty. Możliwe, że przy próbie płatności wyświetla błąd albo komunikat o konieczności kontaktu z konsulatem, albo konsulatami.
mcpear Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2020 2 hours ago, lestat said: Na stronie LOTu można wybrać 1026 i 1027, plus kilka opcji cenowych na konkretne daty. Możliwe, że przy próbie płatności wyświetla błąd albo komunikat o konieczności kontaktu z konsulatem, albo konsulatami. Może z tą zmianą wprowadzenia LO3 i LO4 (znalazłem też LO10 i LO9) "zupgradeowali" chartery do normalnej siatki połączeń. Do bardzo niedawna loty LO10xx sprzedawane były na zasadzie zapisów przez konsulaty
agatenka Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2020 13 minut temu, mcpear napisał: Może z tą zmianą wprowadzenia LO3 i LO4 (znalazłem też LO10 i LO9) "zupgradeowali" chartery do normalnej siatki połączeń. Do bardzo niedawna loty LO10xx sprzedawane były na zasadzie zapisów przez konsulaty Niektóre "normalne" loty latają również z nyc (jfk). Kolezanka leciala 7/22, bilet kupiła normalnie na stronie na początku lipca. Kolega ma bilet na 18 sierpnia, tez kupiony kilka dni temu i jak narazie nic nie odwołane
Fraggg Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2020 Witam, może jest ktoś w stanie podpowiedzieć co mam robić. Mam zakupiony bilet na 11 sierpnia z Chicago do Warszawy w LOT (LO 4) .Co 2 tygodnie publikowana jest lista krajów do których nie można latać - cały czas USA są zamkniętę (w obie strony). Mimo to, LOT sprzedaje normalnie bilety, dlatego kupiłem na 11 sierpnia. I właśnie 11 sierpnia będzie wchodziło nowe rozporządzenie i domyślam się że USA znowu nie będzie uwzględnione. W takim wypadku mój lot jest anulowany? Wiecie może jak wówczas można się dostać do Polski? Niedługo kończy mi się wiza i muszę wyjechać. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.