Skocz do zawartości

Lot do usa a wirus

nikon

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 647
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dzis od rana mam cisnienie podniesione a to za sprawa maila od kochanej Lufthansy, w ktorym informuja mnie ze zmieniaja moj lot w strone Polski :/ nie dosyc ze przesuwaja z 20:30 na 18 to jeszcze 5h przesiadki zamiast 1,5h we Frankfurcie :/ jestem wsciekla. Samo to ze znowu musze do nich dzwonic i sie uzerac, eh chyba niestety Lufthansa wpada na moja czarna liste obok Air France. Szkoda ze w holandii taki rygor z testami, tesknie za moim starym dobrym klm. Nie mam za bardzo wyboru jesli chodzi o linie i jesli nie beda sklonni mi pomoc znalezc innego lotu np w inny dzien to albo musze zaakceptowac to co mi dali albo brac zwrot i leciec  przez francje czego nienawidze:/

a w ogole to dostalam tez informacje co do tego extra siedzenia, napisali do mnie ze ogolnie to jest taka opcja ale jako ze Lece z “on lap infant” to mi sie nie nalezy tylko musze mu wykupic pelny bilet jak dla dziecka powyzej 2rz. Wiec zrezygnowalam z tego, jesli bedzie tragedia i oblozenie to najwyzej w droge powrotna wykupie.

No coz, zyczcie mi szczescia w rozmowie z nimi.

Napisano
44 minutes ago, Patipitts said:

Dzis od rana mam cisnienie podniesione a to za sprawa maila od kochanej Lufthansy, w ktorym informuja mnie ze zmieniaja moj lot w strone Polski :/ nie dosyc ze przesuwaja z 20:30 na 18 to jeszcze 5h przesiadki zamiast 1,5h we Frankfurcie :/ jestem wsciekla.

Nie kapuje skad ta wscieklosc - takie teraz czasy a przesuneli przynajmniej w dobra strone a nie ze czas przesiadki zrobil sie ujemny - co sie zdarza. O czym chcesz konkretnie z nimi rozmawiac ?

Napisano

TO się zdarza w każdych liniach. Szczególnie jak bookuje się z wyprzedzeniem. Gorzej byłoby jakby przesunęli w drugą stronę i musiałabyś nocować we Frankfurcie bo następny dolotowy lot jest dopiero następnego dnia..

W LH możesz zadzwonić aby posadzili Ciebie w pierwszym rzędzie za ścianą. Wtedy jak wsiądziesz to samolotu to poproś o "łóżeczko" rozkładane i zawieszane na ścianie - przyniosą i rozłożą po starcie. Fantastyczna sprawa. Moja córka jeszcze w wieku 18 miesięcy korzystała (mimo, że jej nogi nieco już wystawały - a propos moja córka do 18 miesiąca życia przeleciała ocean 4 razy - korzystaliśmy że lap child jest gratis). Przypinasz ją pasami więc jest w pełni bezpieczne. Będzie to duża ulga dla Ciebie w podróży (a może i wściekłość ci lekko przejdzie) :):)

Napisano
3 hours ago, kzielu said:

Nie kapuje skad ta wscieklosc - takie teraz czasy a przesuneli przynajmniej w dobra strone a nie ze czas przesiadki zrobil sie ujemny - co sie zdarza. O czym chcesz konkretnie z nimi rozmawiac ?

No dla mnie to jest problem bo specjalnie chcialam lot pozniejszy i w miare sprawna przesiadke. Kto lecial z malym dzieckiem wie o czym mowie.  W kazdym razie- znalezli mi nowy lot, przesiadka zredukowana do 3,5h. Po drodze skasowali moja rezerwacje miejsca i zmniejszyli mi klase do economy co mi zredukowalo bagaz do podrecznego. Za 3 telefonem osoba zrozumiala o czym rozmawiam i to naprawila. I tak jest za kazdym kuzwa razem z nimi ze musze sie wyklocac. Nie wiem, moze wg ciebie moja postawa jest roszczeniowa ale ja juz wolalabym zwrot kasy i odwolanie wycieczki niz 5h na lotnisku z 1,5 rocznym huraganem ktory w miejscu nie wysiedzi pol h a jeszxze bedzie czekala 2h podroz do warszawy i ponad 3h w aucie do domu.

Napisano
1 minute ago, mcpear said:

TO się zdarza w każdych liniach. Szczególnie jak bookuje się z wyprzedzeniem. Gorzej byłoby jakby przesunęli w drugą stronę i musiałabyś nocować we Frankfurcie bo następny dolotowy lot jest dopiero następnego dnia..

W LH możesz zadzwonić aby posadzili Ciebie w pierwszym rzędzie za ścianą. Wtedy jak wsiądziesz to samolotu to poproś o "łóżeczko" rozkładane i zawieszane na ścianie - przyniosą i rozłożą po starcie. Fantastyczna sprawa. Moja córka jeszcze w wieku 18 miesięcy korzystała (mimo, że jej nogi nieco już wystawały - a propos moja córka do 18 miesiąca życia przeleciała ocean 4 razy - korzystaliśmy że lap child jest gratis). Przypinasz ją pasami więc jest w pełni bezpieczne. Będzie to duża ulga dla Ciebie w podróży (a może i wściekłość ci lekko przejdzie) :):)

Myslalam ze te lozeczka sa do pewnego wieku i wagi. Moj syn juz jest ponad 12 kilo i wielki, nie sadze ze sie do tego zmiesci, tym bardziej sie poce na mysl ze bedzie u mnie siedzial na kolanach cala droge (nawet jakbym wykupila obok miejsce nie sadze ze by wysiedzial). 

Napisano
Just now, Patipitts said:

Myslalam ze te lozeczka sa do pewnego wieku i wagi. Moj syn juz jest ponad 12 kilo i wielki, nie sadze ze sie do tego zmiesci, tym bardziej sie poce na mysl ze bedzie u mnie siedzial na kolanach cala droge (nawet jakbym wykupila obok miejsce nie sadze ze by wysiedzial). 

Masz rację. Generalnie do 1 roku. Ale jak "posadzisz się w pierwszym" rzędzie za ścianą i jak spotkasz się z życzliwością załogi to możesz dostać łóżeczko nawet dla 18-to miesięcznego. Najwyżej nogi mu będą wystawać. Nic ci nie szkodzi spróbować.

Napisano
Just now, mcpear said:

Masz rację. Generalnie do 1 roku. Ale jak "posadzisz się w pierwszym" rzędzie za ścianą i jak spotkasz się z życzliwością załogi to możesz dostać łóżeczko nawet dla 18-to miesięcznego. Najwyżej nogi mu będą wystawać. Nic ci nie szkodzi spróbować.

Ja siedze w pierwszym za sciana, w sensie tam gdzie wiecej miejsca na nogi ale nie na wyspie tylko przy oknie. Tam chyba sie nie da zawiesic co?

Napisano

To chyba zależy od modelu samolotu i od miejsca dokładnie, które masz zarezerwowane. Ja leciałem "przy oknie" i było to możlwe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...