Skocz do zawartości

Lot do usa a wirus

nikon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
On 6/18/2021 at 5:05 PM, mcpear said:

Ja się orientowałem dla znajomego tydzień temu (czy się nie zmieniło w między czasie nie wiem). Niemcy nie wymagali od niego testu. Polacy po wlocie honorowali amerykańskie szczepienie. Tak więc leciał bez testu. Na powrót na razie planuje zrobić test (do 3 dni przed wylotem) bo USA wymaga zrobienia testu

Polscy honorowali amerykańskie szczepienie? Super! Czyli mogę zrobić test w US przed wylotem do PL, i później już nie będę musiała na lotnisku po wlocie?

• Odpowiedzi 647
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
29 minutes ago, margherita_s said:

Polscy honorowali amerykańskie szczepienie? Super! Czyli mogę zrobić test w US przed wylotem do PL, i później już nie będę musiała na lotnisku po wlocie?

A po co test przed wylotem do PL?

Nie jest wymagany nawet jeżeli nie jesteś zaszczepiona (no chyba, ze lecisz z przesiadką i z tego powodu musisz mieć test).

Napisano
1 minute ago, Zuza007 said:

A po co test przed wylotem do PL?

Nie jest wymagany nawet jeżeli nie jesteś zaszczepiona (no chyba, ze lecisz z przesiadką i z tego powodu musisz mieć test).

Jeśli Polacy honorują test wykonany w US, to wolałabym zrobić go przed wylotem za darmo, niż płacić 200 zł na lotnisku.

Napisano
3 hours ago, margherita_s said:

Honorują szczepienia ale nie testy.

Napisano
13 hours ago, margherita_s said:

Jeśli Polacy honorują test wykonany w US, to wolałabym zrobić go przed wylotem za darmo, niż płacić 200 zł na lotnisku.

Testy wykonane poza Schengen nie są honorowane. Jeżeli nie jesteś zaszczepiona (pełne szczepienie zwalnia z kwarantanny), to albo test w Polsce albo kwarantanna.

Ale sprawdziłabym, czy w związku ze zniesieniem banu dla obywateli USA (nie wiem na jakim paszporcie lecisz) coś się nie zmieniło.

Napisano

Tez sledze watek i planuje leciec do PL w pazdzierniku. Ciekawe co sie zmieni do tego czasu. :p Fajnie gdyby zniesli wymog testow dla osob zaszczepionych. 

Bilety sa jeszcze dosc tanie. Chicago - Warszawa bilet powrotny na pazdziernik to koszt tylko okolo $500. 

Napisano
40 minutes ago, Roelka v.2 said:

Tez sledze watek i planuje leciec do PL w pazdzierniku. Ciekawe co sie zmieni do tego czasu. :p Fajnie gdyby zniesli wymog testow dla osob zaszczepionych. 

Bilety sa jeszcze dosc tanie. Chicago - Warszawa bilet powrotny na pazdziernik to koszt tylko okolo $500. 

Polska już teraz nie wymaga testów od osób w pełni zaszczeponych. Chyba, że myślisz o testach w stronę powrotną (do Stanów)

Napisano
30 minutes ago, Zuza007 said:

Polska już teraz nie wymaga testów od osób w pełni zaszczeponych. Chyba, że myślisz o testach w stronę powrotną (do Stanów)

Dokladnie, Ja nie musialam nic pokazywac poza szczepieniem:) tzn mialam test ale Pan zobaczyl karteczke ze szczepieniem i powiedzial ze to wazniejsze i reszte mozna schowac 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...