rzecze1 Napisano 28 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2021 On 7/27/2021 at 12:01 AM, agatenka said: Zeby nie bylo tak dramatycznie a edytowac nie moge. Poprzewracało im sie w glowach... Dobrze powiedziane. Amerykanów generalnie do Europy już wpuszczają, ale w druga stronę… No nie ma łatwo. Pomimo zaszczepienia, i pomimo tego, że rządzą już ci którzy w swoim czasie krzyczeli jaki to zeszłoroczny ban był „rasistowski”.
PannaMarianna Napisano 28 Lipca 2021 Autor Zgłoś Napisano 28 Lipca 2021 On 7/26/2021 at 7:20 PM, edytka2k said: Sources Say US Will Not Reopen for EU Travellers Due to Delta Variant Concerns - SchengenVisaInfo.com z uwagi na ww. informację ponawiam swoje pytanie o jakieś konkretne informacje dot. przelotu z Polski do Nowego Jorku przez Dominikanę bądź Meksyk. Czy ktoś poleci jakiś względnie tani nocleg i przelot? Ja wybieram się we wrześniu prawdopodobnie przez Meksyk (rok temu leciałam przez Chorwację). Przeloty do Cancun najtansze ma chyba Condor (przez Frankfurt), noclegów szukam przez Booking i airbnb.
agatenka Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2021 On 7/28/2021 at 3:07 PM, PannaMarianna said: Ja wybieram się we wrześniu prawdopodobnie przez Meksyk (rok temu leciałam przez Chorwację). Przeloty do Cancun najtansze ma chyba Condor (przez Frankfurt), noclegów szukam przez Booking i airbnb. Jezu jakbym chciała żeby moja mama była na tyle odważna i się zgodziła zahaczyć o Cancun po drodze Też sprawdzałem bilety w nadziei że uda mi się ja namówić. Trasa WAW - CUN - MIA - WAW British Airways (9/20 - 10/3 - 12/15) wychodzi mniej wiecej 4300zl wiec nie ma tragedii. Jedynym minusem jest długa , bardzo długa przesiadka w Londynie . Jak sie zdecydujesz, daj prosze znac, z razie czego jak bedzie wiedziala ze ma jakas rodaczkę w okolicy może też się skusi
edytka2k Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2021 2 godziny temu, agatenka napisał: Jezu jakbym chciała żeby moja mama była na tyle odważna i się zgodziła zahaczyć o Cancun po drodze Też sprawdzałem bilety w nadziei że uda mi się ja namówić. Trasa WAW - CUN - MIA - WAW British Airways (9/20 - 10/3 - 12/15) wychodzi mniej wiecej 4300zl wiec nie ma tragedii. Jedynym minusem jest długa , bardzo długa przesiadka w Londynie . Jak sie zdecydujesz, daj prosze znac, z razie czego jak bedzie wiedziala ze ma jakas rodaczkę w okolicy może też się skusi W razie czego, jeszcze jedna rodaczka będzie w Cancun Planuję w pierwszym tygodniu września wystartować z Polski do Meksyku (Cancun), a stamtąd, po tych nieszczęsnych 14 pełnych dobach, do Nowego Yorku.
agatenka Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2021 3 hours ago, edytka2k said: W razie czego, jeszcze jedna rodaczka będzie w Cancun Planuję w pierwszym tygodniu września wystartować z Polski do Meksyku (Cancun), a stamtąd, po tych nieszczęsnych 14 pełnych dobach, do Nowego Yorku. Jak bedziesz wiedziala juz detale czy dokładne daty napisz mi prosze priv.
Morales1235 Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2021 Próbowałem czytać ponownie wątek ale się chyba zgubiłem. Czyli lot spoza Schengen, ale z przesiadką w Frankfurcie przejdzie? Czyli mogę lecieć na 2 tygodnie do Turcji a następnie przez FRA do USA?
Joanna30 Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2021 1 godzinę temu, Morales1235 napisał: Próbowałem czytać ponownie wątek ale się chyba zgubiłem. Czyli lot spoza Schengen, ale z przesiadką w Frankfurcie przejdzie? Czyli mogę lecieć na 2 tygodnie do Turcji a następnie przez FRA do USA? Nie. Nie możesz lecieć z Schengen lub przez Schengen.
andyopole Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2021 1 godzinę temu, Morales1235 napisał: Próbowałem czytać ponownie wątek ale się chyba zgubiłem. Czyli lot spoza Schengen, ale z przesiadką w Frankfurcie przejdzie? Czyli mogę lecieć na 2 tygodnie do Turcji a następnie przez FRA do USA? Nie możesz stopą dotknąć skazonej ziemi obszaru Schengen. Bo wtedy 14 dniowy pobyt w Turcji "w pizdu i cały plan w pizdu". Koniec cytatu.
kzielu Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2021 *misterny plan* jak chcesz juz cytowac dokladnie.
PannaMarianna Napisano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoś Napisano 30 Lipca 2021 4 hours ago, Morales1235 said: Próbowałem czytać ponownie wątek ale się chyba zgubiłem. Czyli lot spoza Schengen, ale z przesiadką w Frankfurcie przejdzie? Czyli mogę lecieć na 2 tygodnie do Turcji a następnie przez FRA do USA? Jak wyżej już odpowiedziano - nie możesz. Ja napisałam o przesiadce we Frankfurcie, ale w drodze do Meksyku na 14-dniowy pobyt i stamtąd do USA Z Turcji masz bezpośrednie loty Turkish Airlines.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.