Xarthisius Napisano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 27 minutes ago, bartek_p2 said: Znajomy który niedawno miał egzamin został zapytany o posiadanie ze sobą rozliczeń podatkowych z ostatnich 5 lat, nie miał ich ze sobą i mimo ze zaliczyl test ma dosłać swoje rozliczenia aby kontynuować proces. Czy to konieczne aby mieć ze sobą te rozliczenia ? W zaproszeniu na interview nic o tym nie ma Ja mialem. Jak ze wszystkim odnosnie imigracji, lepiej byc overprepared. Najwyzej nie pokazesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 A poprosili cie aby pokazac? Ja trzymam je w Apple Cloud - w sumie mogę elektronicznie je pokazac z IPhone'a w kazdej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 To jest bardziej - IMO - problem odpowiedzi na pytanie w N-400 czy sie rozliczalo z IRS (chyba ze go juz tam nie ma ale mysle ze jest) - jakby ktos odpowiedzial niezgodnie z prawda to pozniej gdzie to kiedys wyjdzie i odbior obywatelstwa i wypad z kraju w ktorym sobie ktos ulozyl zycie przez iles tam lat moze byc dosc bolesny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) 33 minutes ago, mcpear said: A poprosili cie aby pokazac? Ja trzymam je w Apple Cloud - w sumie mogę elektronicznie je pokazac z IPhone'a w kazdej chwili Nope, ale to ze w 99% przypadkow nie pytaja nie znaczy, ze nie mozesz byc w tym 1%. Po co ryzykowac RFE, bo akurat IO sobie cos ubzdura? Anegdotycznie: nie pamietalem swojego SSN (a IO zapytal), to dostalem pytanie pomocnicze czy w klaserze ktorym ze soba przynioslem mam karte SSN. Mialem, znalazlem, pokazalem. Poszlismy dalej. Jedyna roznica w przygotowaniu sie na interview miedzy AOS, a N-400 to taka ze na to pierwsze mialem klaser 3", a na drugie juz tylko 1". ;-) Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 17 minut temu, Xarthisius napisał: nie pamietalem swojego SSN (a IO zapytal) Do dzis nie znam na pamiec, Mam zaszyfrowany w telefonie. 17 minut temu, Xarthisius napisał: czy w klaserze ktorym ze soba przynioslem mam karte SSN. Nie mialem. Przynioslem tylko Paszport i GC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 4 minutes ago, andyopole said: Przynioslem tylko Paszport i GC. Good for you To, ze dzis ani ja, ani Ty nie zlamalismy nogi tez uwazam za sukces. Again, kazdy zrobi jak uwaza. Wejscie na strone IRS, sciagniecie zeznan i wydrukowanie zajmuje jakies 5m. Wiecej energii spedzilismy na tej dyskusji, niz schodzi na przygotowanie sie na kazda ewentualnosc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 1 minutę temu, Xarthisius napisał: To, ze dzis ani ja, ani Ty nie zlamalismy nogi tez uwazam za sukces. Dzien sie jeszcze nie skonczyl. Tfu, tfu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 30 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2023 To ja melduje, ze od 3h jestem USC! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 30 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2023 Brawo TY! To już w 2023 możesz uczestniczyć jak będziecie w IL coś tam wybierać w listopadzie - a zawsze coś się wybiera: school board, czy jakieś uzupełniające do city council czy cokolwiek. Nie mówiąc że możesz się zarejestrować do prawyborów. A u mnie na razie odpisali, że biometrics dane z procesu GC wystarczą im przy n400 i że nie mam się spodziewać wezwania na BIO, ale kasy nie oddadzą i mam nie narzekać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 30 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2023 27 minutes ago, Xarthisius said: To ja melduje, ze od 3h jestem USC! Gratuluje! Wieczorem wypij puszke Bud Light i zjedz sobie apple pie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi