Skocz do zawartości

Czy możliwe są loty do USA po szczepieniu?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki Wystarczą dwie dawki? A nie ma u was czegoś takiego jak np ważność rok? ważność 270 dni od przyjęcia jak np w innych państwach ( Astria?)? 

• Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
3 hours ago, aureo said:

Dzięki Wystarczą dwie dawki? A nie ma u was czegoś takiego jak np ważność rok? ważność 270 dni od przyjęcia jak np w innych państwach ( Astria?)? 

A skad.  Tu jest generalnie burdel kompletny jezeli chodzi o jakiekolwiek wymagania i ogolnie sie uznaje (bodajze - bo super szczegolowo sie tym nie interesowalem) ze 2 tygodnie po drugiej dawce jest sie fully vaccinated. Jedyne wymaganie ktore powszechnie obowiazuje to Execitive Order wymagajac od firm ktore sa federal contractors zeby wszyscy pracownicy byli zaszczepieni. U nas w styczniu beda zwalniac tych ktorzy nie sa.

• 3 miesiące później...
Napisano

Czy ktoś przerabiał  temat wjazdu do USA zaszczepiony dwoma dawkami i zamiast testu na obecność Covid 19

przedstawia dowód że został wyleczony z Covid 19

Dokumenty potwierdzające, że już wyleczyłeś się z COVID-19 muszą spełniać następujące wymagania:

• Wszystkie dokumenty muszą zawierać dane identyfikacyjne, takie jak nazwisko i data urodzenia, które są zgodne z informacjami w paszporcie.
  • Potwierdzenie wyzdrowienia musi być oficjalnym pismem z nagłówkiem, danymi kontaktowymi i podpisem od lekarza lub dostawcy usług medycznych, który pozwoli Ci podróżować zgodnie z planem.
  • Dokumenty muszą również zawierać dowód pozytywnego wyniku testu. W tym przypadku, test COVID-19 nie może być starszy niż 90 dni.
  • Pozytywny wynik testu COVID-19 musi być testem wykrywającym wirusy w kierunku aktualnego zakażenia (tj. testem amplifikacji kwasu nukleinowego lub testem antygenów wirusowych) zatwierdzonym lub dopuszczonym przez odpowiedni organ krajowy do wykrywania SARS-CoV-2. Wynik testu musi zawierać informację “NEGATIVE,” “SARS-CoV-2 RNA NOT DETECTED,” “SARS-CoV-2 ANTIGEN NOT DETECTED,” or “COVID-19 NOT DETECTED.” Test oznaczony jako "nieważny" nie zostanie zaakceptowany. Dane osoby wykonującej test (lekarz, centrum testowe/laboratorium) muszą być również widoczne.
  • Dokumenty mogą być dostarczone zarówno w formie pisemnej jak i cyfrowej

Napisano

Ale OP pyta nie o przypadek: "ozdrowieniec + test + nieszczepiony" (taka osoba jest nie wpuszczana), ale o przypadek "szczepiony + ozdrowieniec + brak testu". Z tego co wiem to taki scenariusz jest możliwy - mnie pytali jak pokazałem karte szczepień czy mam test czy jestem ozdrowieńcem, więc musi to funkcjonować i linie lotnicze są przygotowane na taki scenariusz. Ja miałem test zrobiiony.

Napisano

Ale to ma tylko sens kiedy Ci wynik testu wychodzi pozytywny. Scenariusze sa dwa:

1. Jestes zaszczepiony, przeszedles Covid, wyszedl Ci test negatywny => Nikogo nie obchodzi, ze jestes ozdrowiencem
  2. Jestes zaszczepiony, przeszedles Covid, wychodzi Ci test pozytywny => Potrzebujesz zaswiadczenia, ze jestes juz po.
Napisano

Test to przeciez na tyle maly problem ze warto go zrobic chocby dla unikniecia potencjalnych problemow z pracownikami linii ktorym cos sie nie bedzie zgadzalo.

Napisano
19 minutes ago, kzielu said:

Test to przeciez na tyle maly problem (...)

150-180 PLN - rozumiem tych co nie chcą płacić jak nie muszą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...