Skocz do zawartości

Plusy I Minusy Ruchu Bezwizowego

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dnia 4/11/2018 o 10:16, Roelka napisał:

"Dobrze, ze zniosa wizy, miliony Polakow wyjedzie za praca <3".

Plus oczywiscie multum komentarzy osob nie wiedzacych jak dziala ruch wizowy.

Te wyjazdy za praca i taka niewiedza spowoduja to, ze wizy zostana wprowadzone ponownie. Przeciez to nie jest na zawsze. 

• Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
8 godzin temu, ilya_ napisał:

Te wyjazdy za praca i taka niewiedza spowoduja to, ze wizy zostana wprowadzone ponownie. Przeciez to nie jest na zawsze. 

10 lat już nie ma wklejek wjazdowych na teren Kanady a na początku i teraz są głosy dlaczego mnie nie wpuscili. I tutaj będzie podobnie bo to nie teren Unii.

Napisano
Najlepsze są komentarze do tego artykułu, tragedia...
Wytłumaczyć niektórym podstawy nie starczyło by czasu do końca tego fiskalnego amerykanskiego roku
Napisano
37 minut temu, andyopole napisał:

Najlepsze są komentarze do tego artykułu, tragedia...

Przejrzałam dwie strony komentarzy i mi się odechciało. Ludzie są naprawdę żałośni.  Baaaardzo wielu Polaków zdziwi się jak przyjedzie do US i radośnie oznajmi na granicy, że będą pracować. A potem będzie płacz, bo zwracają do Polski. Albo jak się uda przejść przez lotnisko, będzie płacz że wszędzie będzie wymagane jakieś pozwolenie na pracę czy ID/SSN a tego na vwp się nie dostanie..  

Napisano

Komentarze "inteligencji" jak zwykle na dramatycznym poziomie. Zastanawiam się skąd w ogóle biorą się tacy ludzie, a najgorsze, że mam wrażenie że w tym kraju stanowią oni większość  :blink:

Dlatego lepiej byłoby gdyby te ruch wizowy pozostał tak jak jest teraz...

Napisano

1. Tak, dzieje się w temacie. Także ze strony KE. 

2. Nie, w tym roku do tego niedojdzie.

3. Wymóg poziomu odmów wizowych poniżej poziomu 3% to nie jest JEDYNY wymóg, który dane państwo musi spełnić... Niektóre z nich są bardziej skomplikowane do spełnienia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...