Skocz do zawartości

Sponsorowanie Rodzinne – Procedura Nvc/ambasada

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 23.06.2020 o 16:44, Marta8686 napisał:

Dzień dobry,

czy ktoś z forumowiczów jest w stanie odpowiedzieć mi na pytanie czy procedura wydania mojej wizy imigracyjnej (żona stałego rezydenta USA) została również dziś wstrzymana tą proklamacją prezydenta Trumpa, jesli miałam już złozone wszystkie formalności, opłaty w NVC i właściwie czekałam na ustalenie terminu rozmowy w ambasadzie?

Znalazłam coś takiego na stronie ambasady? Czy faktycznie te procedury dla małżonków stałych rezydentów są wstrzymane?:) Wiem, że piszę to już któryś raz, ale po prostu wydaje mi się całkowicie bez sensu i nie do wiary:)

https://pl.usembassy.gov/pl/visas-pl/immigrant-visas-pl/?fbclid=IwAR1tPNS_2l-ik0IuwQhmhz8kgIhbDW-iKsiHiO1LAqF_WFaK9ePTCh5mc38

Ja za miesiąc chcę wysłać petycję I - 130, więc jestem na samym początku, ale pytanie czy jeśli faktycznie jest wstrzymane to czy w ogóle zaczną coś działać w tej sprawie? Heh...

Pozdrawiam!

23 minutes ago, Elżbieta654321 said:

Znalazłam coś takiego na stronie ambasady? Czy faktycznie te procedury dla małżonków stałych rezydentów są wstrzymane?:) Wiem, że piszę to już któryś raz, ale po prostu wydaje mi się całkowicie bez sensu i nie do wiary:)

https://pl.usembassy.gov/pl/visas-pl/immigrant-visas-pl/?fbclid=IwAR1tPNS_2l-ik0IuwQhmhz8kgIhbDW-iKsiHiO1LAqF_WFaK9ePTCh5mc38

Ja za miesiąc chcę wysłać petycję I - 130, więc jestem na samym początku, ale pytanie czy jeśli faktycznie jest wstrzymane to czy w ogóle zaczną coś działać w tej sprawie? Heh...

Pozdrawiam!

Wyslac petycje mozesz. I-130 idzie do USCIS, ktore (jeszcze) dziala normalnie. Na rozmowe do ambasady nie zostaniesz zaproszona dopoki ban nie zostanie zniesiony.

• 1 miesiąc później...
On 6/25/2020 at 2:39 AM, kzielu said:

Tak przy okazji - https://www.cnn.com/2020/06/24/politics/uscis-immigration-citizenship-furlough/index.html

Komukolwiek czekajacemu na wize w jakiekolwiek kategorii w tej chwili nalezy wspolczuc, bo czasy oczekiwania (na AOS rowniez) beda kosmiczne...

Myślisz, że aż tak się wydłuży oczekiwanie? Bo za wiele nie rozumiem z tego co jest napisane w tym artykule do dodałeś. 

5 godzin temu, KasiaKo napisał:

Myślisz, że aż tak się wydłuży oczekiwanie? Bo za wiele nie rozumiem z tego co jest napisane w tym artykule do dodałeś. 

Artykuł wspomina że ponad połowa pracowników USCIS dostanie przymusowe urlopy/zwolnienia z powodu cięć budżetowych. Mniej pracowników = dłuższy czas oczekiwania na przerobienie jakiegokolwiek procesu w USCIS.

8 minutes ago, Jackie said:

Artykuł wspomina że ponad połowa pracowników USCIS dostanie przymusowe urlopy/zwolnienia z powodu cięć budżetowych. Mniej pracowników = dłuższy czas oczekiwania na przerobienie jakiegokolwiek procesu w USCIS.

Ja jestem w kategori F2B, ciekawa jestem o ile to wydłuży czas oczekiwania :( jeszcze mam jakaś cichą nadzieje, że mimo wszystko się nie wydłuży..

• 3 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...
W dniu 23.11.2020 o 02:53, Xaos napisał:

Ile moze trwac proces w kategori  F2B - dorośli (powyżej 21 lat) synowie i córki Stałych Rezydentów będący stanu wolnego? Ktos robil F2B ? pozdrawiam

Ja jestem w kategori F2b 

mama zlozyla mi papiery w 2015 roku Tylko ze oczywiscie Trzeba bylo czekac w kolejce na swoj rok kiedy bedzie rozpatrywany I w tym roku wyslalam wszystkie papiery I Na razie cisza , czekam na odciski Tylko ze Ja jestem w Usa I zlozylam adjusment od status zeby starac sie stad :) a ile to jeszcze potrwa to nikt tego nie wie niestety przez tego wirusa...