Xarthisius Napisano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2020 1 hour ago, kzielu said: To wiadome, z tym ze bottom line jest taki ze przy takiej redukcji ludzi (juz pomijajac jej przyczyny), raczej sytuacja i czas processowania petycji to sie nie skroci... Nie no, Twoj wniosek byl on point. Nad artykulem sie pastwilem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elżbieta654321 Napisano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2020 Dnia 23.06.2020 o 16:44, Marta8686 napisał: Dzień dobry, czy ktoś z forumowiczów jest w stanie odpowiedzieć mi na pytanie czy procedura wydania mojej wizy imigracyjnej (żona stałego rezydenta USA) została również dziś wstrzymana tą proklamacją prezydenta Trumpa, jesli miałam już złozone wszystkie formalności, opłaty w NVC i właściwie czekałam na ustalenie terminu rozmowy w ambasadzie? Znalazłam coś takiego na stronie ambasady? Czy faktycznie te procedury dla małżonków stałych rezydentów są wstrzymane?:) Wiem, że piszę to już któryś raz, ale po prostu wydaje mi się całkowicie bez sensu i nie do wiary:) https://pl.usembassy.gov/pl/visas-pl/immigrant-visas-pl/?fbclid=IwAR1tPNS_2l-ik0IuwQhmhz8kgIhbDW-iKsiHiO1LAqF_WFaK9ePTCh5mc38 Ja za miesiąc chcę wysłać petycję I - 130, więc jestem na samym początku, ale pytanie czy jeśli faktycznie jest wstrzymane to czy w ogóle zaczną coś działać w tej sprawie? Heh... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2020 23 minutes ago, Elżbieta654321 said: Znalazłam coś takiego na stronie ambasady? Czy faktycznie te procedury dla małżonków stałych rezydentów są wstrzymane?:) Wiem, że piszę to już któryś raz, ale po prostu wydaje mi się całkowicie bez sensu i nie do wiary:) https://pl.usembassy.gov/pl/visas-pl/immigrant-visas-pl/?fbclid=IwAR1tPNS_2l-ik0IuwQhmhz8kgIhbDW-iKsiHiO1LAqF_WFaK9ePTCh5mc38 Ja za miesiąc chcę wysłać petycję I - 130, więc jestem na samym początku, ale pytanie czy jeśli faktycznie jest wstrzymane to czy w ogóle zaczną coś działać w tej sprawie? Heh... Pozdrawiam! Wyslac petycje mozesz. I-130 idzie do USCIS, ktore (jeszcze) dziala normalnie. Na rozmowe do ambasady nie zostaniesz zaproszona dopoki ban nie zostanie zniesiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiaKo Napisano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 On 6/25/2020 at 2:39 AM, kzielu said: Tak przy okazji - https://www.cnn.com/2020/06/24/politics/uscis-immigration-citizenship-furlough/index.html Komukolwiek czekajacemu na wize w jakiekolwiek kategorii w tej chwili nalezy wspolczuc, bo czasy oczekiwania (na AOS rowniez) beda kosmiczne... Myślisz, że aż tak się wydłuży oczekiwanie? Bo za wiele nie rozumiem z tego co jest napisane w tym artykule do dodałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 5 godzin temu, KasiaKo napisał: Myślisz, że aż tak się wydłuży oczekiwanie? Bo za wiele nie rozumiem z tego co jest napisane w tym artykule do dodałeś. Artykuł wspomina że ponad połowa pracowników USCIS dostanie przymusowe urlopy/zwolnienia z powodu cięć budżetowych. Mniej pracowników = dłuższy czas oczekiwania na przerobienie jakiegokolwiek procesu w USCIS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiaKo Napisano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 8 minutes ago, Jackie said: Artykuł wspomina że ponad połowa pracowników USCIS dostanie przymusowe urlopy/zwolnienia z powodu cięć budżetowych. Mniej pracowników = dłuższy czas oczekiwania na przerobienie jakiegokolwiek procesu w USCIS. Ja jestem w kategori F2B, ciekawa jestem o ile to wydłuży czas oczekiwania jeszcze mam jakaś cichą nadzieje, że mimo wszystko się nie wydłuży.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaos Napisano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Ile moze trwac proces w kategori F2B - dorośli (powyżej 21 lat) synowie i córki Stałych Rezydentów będący stanu wolnego? Ktos robil F2B ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaos Napisano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 W dniu 31.07.2020 o 18:16, KasiaKo napisał: Ja jestem w kategori F2B, ciekawa jestem o ile to wydłuży czas oczekiwania jeszcze mam jakaś cichą nadzieje, że mimo wszystko się nie wydłuży.. ile pani czeka/czekala? KiedyI-130 zlozone? Cos sie ruczylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaos Napisano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 31 minut temu, Xaos napisał: Ile moze trwac proces w kategori F2B - dorośli (powyżej 21 lat) synowie i córki Stałych Rezydentów będący stanu wolnego? Ktos robil F2B ? pozdrawiam poprawka jestem w F1, moj ojciec jest obywatelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaudynaa Napisano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 W dniu 23.11.2020 o 02:53, Xaos napisał: Ile moze trwac proces w kategori F2B - dorośli (powyżej 21 lat) synowie i córki Stałych Rezydentów będący stanu wolnego? Ktos robil F2B ? pozdrawiam Ja jestem w kategori F2b mama zlozyla mi papiery w 2015 roku Tylko ze oczywiscie Trzeba bylo czekac w kolejce na swoj rok kiedy bedzie rozpatrywany I w tym roku wyslalam wszystkie papiery I Na razie cisza , czekam na odciski Tylko ze Ja jestem w Usa I zlozylam adjusment od status zeby starac sie stad a ile to jeszcze potrwa to nikt tego nie wie niestety przez tego wirusa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi