Joanna30 Napisano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 mariano dzięki za post! :) Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! :D Cytuj
kzielu Napisano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 Mariano - obywatelstwo z Twoim ślubem nie ma nic wspólnego, chyba że planujesz zmienić nazwisko na żony albo żona bierze Twoje a Ty zmienisz w czasie obywatelstwa na nowe (np. John Doe) - poza tym - jedno z drugim bez związku. Congrats. Cytuj
ilon Napisano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 Daj jeszcze znac gdzie te wesele to wbijamy! Gratulacje! Cytuj
pelasia Napisano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 Gratulacje! Rób obywatelstwo teraz to bedzie z głowy. U mnie to zajęło od wysłania do przysięgi 4 miesiące + miesiąc na nowy paszport. Cytuj
katlia Napisano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 Mariano, jak przyjemnie czytac o Twoich sukcesach, profesjonalych i osobistych. Gratuluje, i zycze duzo szczescia! Cytuj
mariano85 Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2018 Dziekuje wszystkim za mile slowa!! Nawet nie wiecie jak to wiele dla mnie znaczy! A w szczegolnosci od tych co sa ze mna od samego poczatku! @katlia no czasami musze pisac o jakis sukcesach bo jak bym tylko pisal o moich porazkach to by ty na forum miejsca zabraklo, bo swego czasu nie bylo tak kolorowo lol Ja jeszcze nie jestem bardzo w temacie "slub z obywatelem USA" bo to wszystko jeszcze tak na goraco ale z tego co @kzielu i @pelasia mowicie to dla mnie jako rezydenta bedzie lepiej najpierw wyrobic sobie obywatelstwo na wlasna reke a potem juz jako obywatel USA wziasc slub z moja narzyczona - tutejszy "slub cywilny"? Bo plan jest taki ze za ok miesiac przed wylotem na nasze wesele do Polski chcielismy wziasc slub cywilny tutaj w USA, a slub w Polsce to tak bardziej dla rodziny i znajomych. Moja narzyczona chce zmienic nazwisko na moje. Ja poprostu myslalem ze slub z obywatelem USA i ja jako rozydent automatycznie dostane obywatelstwo. I ze koszta beda mniejsze! Prosze wytlumaczcie mi jak to dziala bo ja widze ze jestem w duzym bledzie i czegos tutaj nie rozumiem! Cytuj
kzielu Napisano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2018 Mariano - nikt nie dostaje automatycznie obywatelstwa oprócz dzieci w momencie gdy ich rodzice je dostaną. Bez względu czy będzie małżonkiem obywatela czy nie - proces otrzymania obywatelstwa w tym momencie będzie dokładnie identyczny i będzie kosztował tyle samo. W jednym i w drugim przypadku musisz wysłać N-400. 1 Cytuj
mariano85 Napisano 6 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2018 Dnia 2.08.2018 o 23:04, kzielu napisał: Mariano - nikt nie dostaje automatycznie obywatelstwa oprócz dzieci w momencie gdy ich rodzice je dostaną. Bez względu czy będzie małżonkiem obywatela czy nie - proces otrzymania obywatelstwa w tym momencie będzie dokładnie identyczny i będzie kosztował tyle samo. W jednym i w drugim przypadku musisz wysłać N-400. Aha, dzieki za wytlumaczenie. Wiec ja wracam do wypelniania n-400! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi