andyopole Napisano 1 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Jackie napisał: Na razie bawimy się w "normalne" gry Teraz rozumiem dlaczego zapadła decyzja o zakupie dwóch extra urządzeniach. Z dzieckiem to nie za bardzo. Cytuj
ilon Napisano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2018 2 godziny temu, andyopole napisał: Witaj, witaj, wloczykiju. Już się stęskniłem. Dokuczać nie ma komu. Heheh no widzisz, musialam dac Ci mala przerwe Cytuj
Paulina_89 Napisano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2018 (edytowane) 5 godzin temu, Jackie napisał: Miałam koleżankę w pracy której odpierdzieliło na punkcie LipSense. Nie dość że wciąż próbowała nam to goowno wciskać to jeszcze na fejsie w komentarzach w kółko pisała o tym jakie to wspaniałe szminki są. W końcu ją zablokowałam. Miała czelność zapytac czemu. Sa tak zainfekowani, ze nie kupuja. Ja przestalam odpowiadac wprost na pytania od jednej znajomej ktora wysylala mi wiadomosci typu “co robisz w piatek?” ... ja tu sobie mysle ooo pewnie chce sie umowic na kawe i ploty to pojde, a ona mi tu wyjezdza z jakas “impreza” z Jamberry Nails :/ kolejna ofiara piramidy. Wykrecilam sie z tej imprezy to zapytala mnie znow “a kiedy masz wolne?” ... I stwierdzila ze zrobi impreze z Jamberry Nails pod moj schedule. Problem w tym, ze ja nawet nie lubie paznokci malowac, a co dopiero bawic sie w jakies naklejki... a ona mi wyjezdza z tekstami “you’re gonna love it!” Hell no. Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Paulina_89 Cytuj
Patipitts Napisano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2018 Ciezki miesiac za mna kochani... jak dobrze ze juz sie skończył. najpierw na poczatku miesiąca zmarł moj dziadek w Polsce niestey nie mogłam pojechać na pogrzeb, bo uscis od trzech miesięcy mi nie przysłał AP. Potem ukruszył mi sie ząb, wydałam krocie na dentystę, szukanie roboty nie idzie kompletnie. No i dwa dni temu na dokładkę 100m od domu rozwaliłam auto, jeleń wyskoczył mi na drogę w środku nocy jak wracałam z lotniska odebrać szwagierkę. Cały przód skasowany, na szczescie nikomu nic sie nie stało. Wisienka na torcie jest kupno w koncu nowego domu, to tak w sumie news pol na pol bo z jednej strony sie ciesze ze w koncu będziemy na swoim a z drugiej to tak jakos ciezko świętować rozpoczęcie przygody z mortgage na kolejne 23 lata :p a tak sie przyszłam wyżalić Cytuj
andyopole Napisano 1 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2018 Wyrazy wspolczucia z powodu smierci Dziadzia. Zeby maja to do siebie ze sie psuja, chocby je szorowac piec razy dziennie. Jelenie zwlaszcza w tym kraju to normalka. Ciesz sie ze tylko auto rozbite. A chatka to Cie zacznie cieszyc gdy za rok stwierdzisz ze jej wartosc wzrosla o np. siedem procent, albo i wiecej. Tutaj dom na kredyt to rzecz oczywista. Przeprowadzasz sie, sprzedajesz, zawsze jakis grosz na tym zyskasz i bierzesz nastepny domek. 1 Cytuj
haneczka019 Napisano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2018 Godzinę temu, Patipitts napisał: Ciezki miesiac za mna kochani... jak dobrze ze juz sie skończył. najpierw na poczatku miesiąca zmarł moj dziadek w Polsce niestey nie mogłam pojechać na pogrzeb, bo uscis od trzech miesięcy mi nie przysłał AP. Potem ukruszył mi sie ząb, wydałam krocie na dentystę, szukanie roboty nie idzie kompletnie. No i dwa dni temu na dokładkę 100m od domu rozwaliłam auto, jeleń wyskoczył mi na drogę w środku nocy jak wracałam z lotniska odebrać szwagierkę. Cały przód skasowany, na szczescie nikomu nic sie nie stało. Wisienka na torcie jest kupno w koncu nowego domu, to tak w sumie news pol na pol bo z jednej strony sie ciesze ze w koncu będziemy na swoim a z drugiej to tak jakos ciezko świętować rozpoczęcie przygody z mortgage na kolejne 23 lata :p a tak sie przyszłam wyżalić Pati współczuję bardzo z powodu śmierci dziadka. Faktycznie nie fajnie się wszystko poskładało. Czasami tak bywa, że te przykre sprawy pojawiają się jedna po drugiej, ale potem zazwyczaj jest już tylko lepiej. A nowego domu gratuluję, na pewno będzie Wam się w nim dobrze mieszkało. Praca pewnie też niebawem się znajdzie i zapomnisz o złej passie ;). 1 Cytuj
Jackie Napisano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2018 2 godziny temu, Patipitts napisał: Ciezki miesiac za mna kochani... jak dobrze ze juz sie skończył. najpierw na poczatku miesiąca zmarł moj dziadek w Polsce Serdecznie współczuję. Często wspominam moich dziadków, tyle razy narzekałam za młodu jacy to upierdliwi itp., dziś dałabym sobie palec obciąć by choć raz z Babcią pogadać. 2 Cytuj
Patipitts Napisano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2018 Dzieki wszystkim, troche mi lepiej. Jesli chodzi o prace to dorywczo pomagam tesciowej jako caregiver ale wiem ze na dluzsza mete to nie dla mnie mimo ze podopiecznych mam kochanych ale musze robic cokolwiek bo zwariuje. Cytuj
mcpear Napisano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2018 3 hours ago, andyopole said: Wyrazy wspolczucia z powodu smierci Dziadzia. Zeby maja to do siebie ze sie psuja, chocby je szorowac piec razy dziennie. Jelenie zwlaszcza w tym kraju to normalka. Ciesz sie ze tylko auto rozbite. A chatka to Cie zacznie cieszyc gdy za rok stwierdzisz ze jej wartosc wzrosla o np. siedem procent, albo i wiecej. Tutaj dom na kredyt to rzecz oczywista. Przeprowadzasz sie, sprzedajesz, zawsze jakis grosz na tym zyskasz i bierzesz nastepny domek. Pamiętaj też, że odsetki od mortgage odliczasz od podatku - to jest bardzo duża zachęta i zobaczysz że kupno domu na kredyt jest znacznie tańsze niż jego wynajem. Wyrazy współczucia z powodu śmierci Dziadka. 1 Cytuj
andyopole Napisano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2018 4 minuty temu, mcpear napisał: Pamiętaj też, że odsetki od mortgage odliczasz od podatku - to jest bardzo duża zachęta i zobaczysz że kupno domu na kredyt jest znacznie tańsze niż jego wynajem. Wyrazy współczucia z powodu śmierci Dziadka. No właśnie, o tym zapomniałem a bardzo miło jest dostać czek z IRS na kilka tysięcy $$ po rozliczeniu podatku. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi