mcpear Napisano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 A "bąbel nieruchomościowy" wciąż puchnie. Sąsiad wystawił we wtorek dom na sprzedaż (wg górnych wycen zillow.com), do piątku dostał 5 ofert. Wybrał tę, która była 30k above ask price, dostał darmowe 3 miesiące rent back, i oferta była "no contingency" czyli goście kupują praktycznie w ciemno za cash ... "Baloniku mój malutki rośnij duży okrąglutki ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 6 minutes ago, mcpear said: A "bąbel nieruchomościowy" wciąż puchnie. Sąsiad wystawił we wtorek dom na sprzedaż (wg górnych wycen zillow.com), do piątku dostał 5 ofert. Wybrał tę, która była 30k above ask price, dostał darmowe 3 miesiące rent back, i oferta była "no contingency" czyli goście kupują praktycznie w ciemno za cash ... "Baloniku mój malutki rośnij duży okrąglutki ..." My kupilismy dom w sierpniu i juz wtedy byl problem. Z tego co widze na lokalnych grupach teraz wszyscy maja problemy z kupnem domu. Powiedzialam mezowi ze chyba powinnismy nasz juz sprzedac bo profit moglby byc niezly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) 23 minuty temu, Roelka v.2 napisał: Powiedzialam mezowi ze chyba powinnismy nasz juz sprzedac bo profit moglby byc niezly I co dalej? Nazad na apartament? Chociaż jakby tak się zastanowić - wczoraj w kosiarce pekla mi linka wlaczajaca naped na koła. Qrde! Nie myślałem że ta kosiarka taka ciężka do pchania. Jakoś skończyłem kosić trawnik przed domem, alem się zasapał! Na backyyardzie skończę koszenie po założeniu nowej linki, już zamówiona, będzie we wtorek. A gdybym mieszkał na apartamencie zmienil bym co najwyżej pozycję, na couchu. Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez andyopole 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 On 4/13/2021 at 10:31 PM, andyopole said: Naprawdę niedrogo. Zapraszam na szkolenie. 1st hour free. Jeśli kiedyś ten cały wirus się skończy a ty będziesz nadal w Oregonie, to zdecydowanie skorzystam. Bo jeśli coś kogoś pandemia nauczyła, to tego, że kawałek zieleni za drzwiami, to jest skarb. Bo można postawić choćby właśnie takie coś jak ta wędzarka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 29 minutes ago, andyopole said: I co dalej? Nazad na apartament? Do domku on-post :D. Tam przynajmniej bazowe maintance zajmuje sie koszeniem trawy. Zartuje oczywiscie. Za dobrze nam sie mieszka w obecnym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 1 minutę temu, rzecze1 napisał: Jeśli kiedyś ten cały wirus się skończy a ty będziesz nadal w Oregonie, to zdecydowanie skorzystam. Bo jeśli coś kogoś pandemia nauczyła, to tego, że kawałek zieleni za drzwiami, to jest skarb. Bo można postawić choćby właśnie takie coś jak ta wędzarka... Oficjalnie i na pismie potwierdzam zaproszenie! To co mówisz okazało się niedawno podczas icestormu gdy u mnie nie było prądu przez cztery dni. Okazalo sie ze mieszkajacy po sasiedzku Amerykanie juz na drugi dzien nie mieli co jesc, sklepy i wszystkie smieciojadłodajnie zamknięte. A my z sąsiadką mieszkającą across The Street tylko wyjmowalismy zapasy i słoiki że spiżarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haneczka019 Napisano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Dla poprawy nastroju. Piękna, słoneczna pogoda, daje nadzieję na dobre plony owoców. Pięknie kwitną jabłoń, wiśnia, czereśnie i grusza. Pszczoły pracują ofiarnie. Po folią pomidory podrosły a wprawne oko dojrzy rzodkiewkę, która już wzeszła na centymetr. W tej chwili 26°C.Och zazdroszczę tych temperatur Andy . Aż miło popatrzeć na te zdjęcia z błękitnym niebem. Szczególnie, że u nas od tygodnia szaro i pada, a prognozy na kolejne dni wcale nie napawają optymizmem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 U nas zima, ale ja zadowolona bo po 2giej dawce szczepionki dzisiaj jestem 100% chipped 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 36 minutes ago, katlia said: U nas zima, ale ja zadowolona bo po 2giej dawce szczepionki dzisiaj jestem 100% chipped Super. Ja dziś jadę przyjąc pierwszą pieczęć znamienia Bestii. Pytałaś jak oceniam te wielkie centra szczepiennictwa. Trudno mi będzie ocenić bo zarówno moja żona, moje dzieci jak i ja w sumie wybraliśmy CVS - praktycznie można znaleźć terminy w ciągu 4 dni jak się z pół dnia posiedzi nad stroną webową CVS i odświeża się dostępność. W CVS poza tym można wybrać model chipów co ci wszczepiają. Myśmy zdecydowali się na Pfeizera. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 A ja wczoraj mialam przyjemnosc wybrac sie do polskiego sklepu w Denver. Jejku, meza piwem czestowano, mnie chcieli wisniowke dawac, bułeczki i kiełbache. Poczulam sie jakbym odwiedzala rodzinę na Polskiej ziemi 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi