MeganMarkle Napisano 1 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2021 3 hours ago, lestat said: Zawsze wykupuję ubezpieczenie, ale tylko medyczne. Opóznienia, bagaże itp pokrywa mi kredytówka. Sprawdź, co pokrywa karta, którą zapłacisz za bilet. Ubezpieczenie kupowałem m.in. w HTH, Allianz, World Nomads (to przy wyjazdach na narty). Najbardziej popularne to Travel Guard. Jest kilka porównywarek ubezpieczeń np insuremytrip, możesz wstępnie sprawdzić czy coś przyzwoitego znajdą. Jak do tej pory z ubezpieczenia nie musiałem korzystać. Byłem na początku czerwca w Polsce, co prawda leciałem LOTem (choć generalnie omijam), ale wszystko było zgodne z rozkladem i bezproblemowo. Na lotnisku w Warszawie straż graniczna sprawdzała paszport i szczepienie, tych ze szczepieniem z polskim paszportem kierowała do przejść automatycznych. Ogólnie bezstresowo i prawie jak przedcovidowo. Dzięki, sprawdziłam to i generalnie strasznie drogo to wychodzi a pokrywa nie te rzeczy o które mi chodzi - bo anulowanie lotu czy zgubiony bagaż jestem w stanie wziąć na klatę, o koszty medyczne tez się nie boje bo mam ubezpiecznie. Brakuje mi OC głównie. A tego nie ma w pakiecie chyba pozostaje to olać? Cytuj
andyopole Napisano 1 Lipca 2021 Autor Zgłoś Napisano 1 Lipca 2021 1 godzinę temu, MeganMarkle napisał: chyba pozostaje to olać Tylko pamietaj. Jak komus dasz z liscia to bez śladów, i bez świadków. 1 Cytuj
lestat Napisano 1 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2021 3 hours ago, MeganMarkle said: chyba pozostaje to olać? Albo wykupić u polskiego ubezpieczyciela?Np PZU Wojażer oferuje OC, ale niestety chyba jako tylko dodatek do pakietu. Cytuj
andyopole Napisano 3 Lipca 2021 Autor Zgłoś Napisano 3 Lipca 2021 (edytowane) W dniu 29.06.2021 o 19:04, ilon napisał: @katlia milego pobytu!!! Ja sie tez szykuje i jakos sie nie umiem wyszykowac. Jakie plany kochani na 4th of July?? Widzisz @ilon, nikt się planami nie pochwalil bo i pewnie nie bardzo jest czym. Gril, piwo, flage juz zawiesiłem. A u mnie w kuchni zlew się zatkał. I to nie pod sinkiem a w crawl space. Tam jest konstrukcyjny błąd i raz na trzy lata muszę tam wleźć. Tak więc już jakiś plan sam się zaczął budować. Jutro zrobię, teraz leżę. Edytowane 3 Lipca 2021 przez andyopole Cytuj
Jackie Napisano 3 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2021 Mój mąż ma lumbago a syn miał dwa tygodnie temu operację stopy więc ja bawię się w pielęgniarkę w domu, tak jakby w pracy nie starczyło tej zabawy Cytuj
andyopole Napisano 3 Lipca 2021 Autor Zgłoś Napisano 3 Lipca 2021 37 minut temu, Jackie napisał: Mój mąż ma lumbago Młody człowiek i lumbago. Nie pozwól mu więcej pracować w tej fabryce, widać za dużo wilgoci. 2 Cytuj
andyopole Napisano 4 Lipca 2021 Autor Zgłoś Napisano 4 Lipca 2021 W dniu 2.07.2021 o 19:21, andyopole napisał: Widzisz @ilon, nikt się planami nie pochwalil bo i pewnie nie bardzo jest czym. Gril, piwo, flage juz zawiesiłem. A u mnie w kuchni zlew się zatkał. I to nie pod sinkiem a w crawl space. Tam jest konstrukcyjny błąd i raz na trzy lata muszę tam wleźć. Tak więc już jakiś plan sam się zaczął budować. Jutro zrobię, teraz leżę. W sobote mi się nie chciało, dopiero dzis wlazłem i zrobiłem. "Letko" nie było bo pomocy znikąd, nie było helpra do podawania kluczy. Najważniejsze że już mam spokój na jakiś czas. teraz swietuję. Cytuj
Joanna30 Napisano 5 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2021 A wczoraj na jakimś kanale natrafiłam na Galileo i mówili o gościu, który ma największe w Stanach pola z choinkami bożonarodzeniowymi. 99% Waszych choinek pochodzi właśnie od niego. Pola są w Oregonie I jak Oregon, to sobie od razu o Andym pomyślałam Cytuj
andyopole Napisano 5 Lipca 2021 Autor Zgłoś Napisano 5 Lipca 2021 Mamy tę choinkę nawet na tablicach rejestracyjnych samochodów. Nie wiem czy fotka się otworzy. content://com.android.chrome.FileProvider/images/screenshot/1625467359826989206863.png Cytuj
barnclose Napisano 6 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2021 Wlasnie worcilismy z naszego road tripu po Utah, Arizonie, Nevadzie i Dolinie Smierci. Bylo super! Dzieci spisaly sie na medal. O dziwo na drogach i w parkach bylo pusto, wiec zrealizowalismy plan w 120%. Jedynie co tribal parks zarzadzane przez Indian wciaz zamkniete ze wzgledu na Covid (ale i tak nie planowalismy jechac do Antelope Canyon). Poza tym w tamtych stanach tak jakby Covid juz nie istnial - nie byla wymagana maseczka chyba nigdzie oprocz lotnisk i samolotow. Dzieki forumowiczom za cenne porady! Polecam taki trip kazdemu - te piekne widoki i wspomnienia pozostana ze mna do konca zycia. Chetnie sie podziele rowniez doswiadczeniem jak zorganizowac taka budzetowa wycieczke z dwojka malych dzieci 6 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi