ajlo19 Napisano 5 Kwietnia Zgłoś Napisano 5 Kwietnia Dzień dobry dobrzy ludzie. Poradźcie, gdzie najlepiej zrobić zdjęcia do polskiego paszportu? Na stronie konsulatu są wytyczne które całkowicie różnią się od tego jak wygląda zdjęcie do amerykańskiego. Dziękuję ! Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj
Xarthisius Napisano 5 Kwietnia Zgłoś Napisano 5 Kwietnia (edytowane) 7 minutes ago, katlia said: W mojej probce statystycznej bylo inaczej. Dzieci naprawde nie lubily polskiej szkoly, chcialy grac w pilke nozna i chodzic na birthday parties jak wszyscy rowiesnicy w amerykanskiej szkole. Ale ja nie napisałem, że moja probka statystyczna LUBIŁA szkoły w weekend, tylko napisałem gdzie sie NAUCZYŁA polskiego Edytowane 5 Kwietnia przez Xarthisius 2 Cytuj
mola Napisano 5 Kwietnia Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 4 minuty temu, ajlo19 napisał: Dzień dobry dobrzy ludzie. Poradźcie, gdzie najlepiej zrobić zdjęcia do polskiego paszportu? Na stronie konsulatu są wytyczne które całkowicie różnią się od tego jak wygląda zdjęcie do amerykańskiego. Dziękuję ! Sent from my iPhone using Tapatalk Idź do studia fotograficznego, pokaż wytyczne. To jest głównie kwestia odpowiedniego wykadrowania. U nas na wsi fotograf dał radę i przyciął jak trzeba. Cytuj
cavscout Napisano 5 Kwietnia Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 7 minutes ago, ajlo19 said: Dzień dobry dobrzy ludzie. Poradźcie, gdzie najlepiej zrobić zdjęcia do polskiego paszportu? Na stronie konsulatu są wytyczne które całkowicie różnią się od tego jak wygląda zdjęcie do amerykańskiego. Dziękuję ! Sent from my iPhone using Tapatalk Tez to przerabiałem. Idź do Staples, AAA albo innej sieci i powiedz ze potrzebujesz zdjęcia do polskiego albo europejskiego paszportu. W AAA i Staples mieli Polskę w komputerze. Jest jeszcze fotograf co robi zdjęcia zaraz obok na przeciwko konsulatu w NYC. W AAA nawet nie zmrożą oka bo to ich chleb codziennyA co jest najśmieszniejsze to jest to ze amerykanski i polski paszport maja taki sam rozmiar w aktualnym dokumencie. Cytuj
ajlo19 Napisano 5 Kwietnia Zgłoś Napisano 5 Kwietnia Tez to przerabiałem. Idź do Staples, AAA albo innej sieci i powiedz ze potrzebujesz zdjęcia do polskiego albo europejskiego paszportu. W AAA i Staples mieli Polskę w komputerze. Jest jeszcze fotograf co robi zdjęcia zaraz obok na przeciwko konsulatu w NYC. W AAA nawet nie zmrożą oka bo to ich chleb codziennyA co jest najśmieszniejsze to jest to ze amerykanski i polski paszport maja taki sam rozmiar w aktualnym dokumencie. Dzięki wielkie! Jedziemy do DC, nie do NY Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj
mcpear Napisano 5 Kwietnia Zgłoś Napisano 5 Kwietnia Znajomi robili w CVS i im przyjeli w ambasadzie. Ja robilem sam w domu z IPhone'a i przyciąłem do żądanego rozmiaru (35mm x 45mm) wykadrowując w najprostszym programie. Też mi przyjęli. Cytuj
andyopole Napisano 5 Kwietnia Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia (edytowane) 34 minuty temu, ajlo19 napisał: Dzień dobry dobrzy ludzie. Poradźcie, gdzie najlepiej zrobić zdjęcia do polskiego paszportu? Na stronie konsulatu są wytyczne które całkowicie różnią się od tego jak wygląda zdjęcie do amerykańskiego. Dziękuję ! Sent from my iPhone using Tapatalk Ja robilem w roznych miejscach i zawsze bylo zle, pomimo solennych zapewnien ze potrafia. Zdradze Ci tajemnice o ktorej dowiedzialem sie od dziewczyn, ktore w ubieglym roku robily mi paszport na dyzure konsularnym w Oregon. Im zupelnie wystarcza zdjecie zrobione jak do amerykanskiego paszportu bo sa je w stanie cyfrowo "przyciac" do wymaganego w UE paszporcie rozmiaru. Dlaczego nie oglosza tego publicznie, nie rozumiem. Odpadla by masa stresu i wyrzucanych niepotrzebnie pieniedzy i straconego czasu. edit: w 2013 zrobilem po wielososobowym consylium w Rite Aid i zdjecie zostalo przyjete ale bylo tak blade ze pozniej zaden amerykanski kiosk go "nie czytal" w UE bylo OK. Edytowane 5 Kwietnia przez andyopole Cytuj
andyopole Napisano 5 Kwietnia Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 10 minut temu, mcpear napisał: Znajomi robili w CVS i im przyjeli w ambasadzie. Ja robilem sam w domu z IPhone'a i przyciąłem do żądanego rozmiaru (35mm x 45mm) wykadrowując w najprostszym programie. Też mi przyjęli. Wystarczylo by tych konsuli (konsulow?)wyposazyc w urzadzenie do robienia zdjec tak jak maja np. DMV ii klopot z glowy, przeciez oni i tak wszystko digitalizuja a zdjecie papierowe mi odeslali wraz z nowym paszportem. Cytuj
andyopole Napisano 5 Kwietnia Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2 godziny temu, mola napisał: Nie wiem w jakim wieku masz dzieci - jeśli polski był ich pierwszym językiem - to mają szansę go w jakiejś formie przechować. Ale jeśli urodzone tutaj, to przygotuj się na walkę o polski. Będzie ciężko. Wiem ze nie jest lekko ale znam tutaj malzenstwa polakow z innymi nacjami i dzieci nawijaja w trzech jezykach az milo posluchac. Do wyboru: polski i angielski + hiszpanski. francuski, niemiecki. Czasem smiesznie wychodzi ch mieszanka wszystkich trzech jezykow. Wazne ze w kazdym z tych trzech daja rade sie porozumiewac. Chociaz wiadomo ze ich pierwszym zawsze bedzie angielski. Cytuj
ajlo19 Napisano 5 Kwietnia Zgłoś Napisano 5 Kwietnia Znajomi robili w CVS i im przyjeli w ambasadzie. Ja robilem sam w domu z IPhone'a i przyciąłem do żądanego rozmiaru (35mm x 45mm) wykadrowując w najprostszym programie. Też mi przyjęli.Drukowałeś ?Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi