andyopole Napisano 14 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Jezeli jezdzisz po Texasie to sie nie dziw. Wszak to tam płynie chyba słynna Rio Grande, najbardziej popularne przejście graniczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 1 hour ago, SanFrancisco said: Zastanawiam się jak to jest możliwe, że tyle osób przebywa w USA nielegalnie? Przejechałem ostatnio 10 godzin autostradą i 2 razy natknąłem się na bramki z Border Patrol, gdzie prosili mnie o pokazanie wizy... To masz niezłego pecha. Ja mieszkam 6ty rok. Przez bramkę CBP przy Orange County przejeżdżałem chyba w tym czasie z 30 razy. W większości przypadków była całkowicie nieczynnna (w sensie nikt nie kontrolował) a w pozostałych przypadkach gość stał i machał "jechać, jechać". Raz chyba tylko coś bardziej kontrolowali ale spojrzał przez okno i machnął nic nie wołając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 14 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 44 minuty temu, mcpear napisał: ale spojrzał przez okno i machnął nic nie wołając Jeśli jesteś wysokim blondynem to raczej nikt Cię nie weźmie za "meksia"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Blondynem to byłem 30 lat i 40 kg temu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskierka Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Służby to patrzą dokładnie po kolorze skóry + po samochodzie (jak jeździsz czymś, co powoli zaczyna przypominać stan rozkładu, to masz spore szanse, że będą cię zatrzymywać dosyć często na autostradzie pod błahym powodem do wyrywkowej kontroli). Mąż pochodzenia latynoskiego i za czasów, kiedy jeździł starą, obdrapaną Jettą, co i rusz go kontrolowali (przynajmniej ze 2-3 razy w roku). Od kiedy zmienił samochód kontrole mu się praktycznie nie zdarzają (może miał 1-2 od tego czasu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanFrancisco Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Jestem blondynem i jeżdżę kilkuletnim samochodem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 7 hours ago, Iskierka said: Służby to patrzą dokładnie po kolorze skóry + po samochodzie (jak jeździsz czymś, co powoli zaczyna przypominać stan rozkładu, to masz spore szanse, że będą cię zatrzymywać dosyć często na autostradzie pod błahym powodem do wyrywkowej kontroli). Mąż pochodzenia latynoskiego i za czasów, kiedy jeździł starą, obdrapaną Jettą, co i rusz go kontrolowali (przynajmniej ze 2-3 razy w roku). Od kiedy zmienił samochód kontrole mu się praktycznie nie zdarzają (może miał 1-2 od tego czasu). Ja nie widze nic dziwnego w tym ze policja kontroluje stare i odrapane samochody... Jak dla mnie to chca sprawdzać czy auto dalej nadaje sie do ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 2 godziny temu, Roelka v.2 napisał: Ja nie widze nic dziwnego w tym ze policja kontroluje stare i odrapane samochody... Jak dla mnie to chca sprawdzać czy auto dalej nadaje sie do ruchu. Chyba mnie niedlugo tez zaczna sprawdzac po tym jak zawalilam w sciane w garazu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanFrancisco Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 3 hours ago, Roelka v.2 said: Ja nie widze nic dziwnego w tym ze policja kontroluje stare i odrapane samochody... Jak dla mnie to chca sprawdzać czy auto dalej nadaje sie do ruchu. Może kontroluje, ale chyba policja nie sprawdza wizy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 19 minutes ago, SanFrancisco said: Może kontroluje, ale chyba policja nie sprawdza wizy? Generalnie to nie. Rozumiem, ze sprawdzaja w przy-granicznych stanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi