rzecze1 Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 (edytowane) 23 minuty temu, Jackie napisał: A swoją drogą i jako ciekawostka... to mojego znajomego, w duzej mierze antysemitę... nie takiego otwartego... ale bardziej takiego "facebookowego", który miałby okazję się rozwinąc dopiero w odpowiednich warunkach historycznych... niestety.... No jego wyłapali od razu jak ledwo wysiadł z Air France'u w Tel Aviviwie... i niezle przetrzepali. Moim zdaniem kazdy szanujący się kraj powinien miec taką słuzbę. Liczyc się powinny niezalezne dane ale jakaś "political corectness". Izrael jest tu u mnie zdecydowanie na górze listy przykładów do naśladowania. Edytowane 14 Lipca 2020 przez rzecze1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 6 godzin temu, andyopole napisał: Umawiaj się z @agatenka znów. Będzie miała Cię czym ugoscic, nie tylko herbatka. Dobrze @andyopole prawi! Przyjeżdżaj jak najszybciej to razem wypróbujemy te łakocie Tym razem na dłużej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 16 godzin temu, rzecze1 napisał: Trip Advisor.. Come on... Stowarzyszenie Płaczliwych Podrózników Ha ha! Zgadzam się, choć zawsze zaglądam tam przed podróżą, staram się jednak bardziej czytać co piszą miejscowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 15 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 17 godzin temu, agatenka napisał: Dobrze @andyopole prawi! Przyjeżdżaj jak najszybciej to razem wypróbujemy te łakocie Tym razem na dłużej! Tylko nie smazcie wszystkiego naraz…! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Dnia 14.07.2020 o 23:09, agatenka napisał: Dobrze @andyopole prawi! Przyjeżdżaj jak najszybciej to razem wypróbujemy te łakocie Tym razem na dłużej! Ahhh bylam w Dewey w sobote i sie zastanawialam czy napisac i sie zatrzymac, ale jak zasnelam o 3pm na plazy tak sie obudzilam prawie o 5pm i musialam zawijac spowrotem. Nastepny weekend jedziemy do Virginia Beach, w sierpniu jakos zajrze - @andyopole bedzie chyba musial nowa paczke wyslac 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Co tu tak cicho w tym watku kochani forumowicze? Opowiedzcie cos ciekawego! Jak sytuacja z COVIDEM, wrocil ktos do biura? Ktos wybiera sie na wakacje, bierze ktos slub, spodziewa sie ktos dziecka? Wezcie poopowiadajcie cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 7 minutes ago, ilon said: Co tu tak cicho w tym watku kochani forumowicze? Opowiedzcie cos ciekawego! Jak sytuacja z COVIDEM, wrocil ktos do biura? Ktos wybiera sie na wakacje, bierze ktos slub, spodziewa sie ktos dziecka? Wezcie poopowiadajcie cos My bylismy na malych wakacjach Za 3 tygodnie, jak znowu nam nie anuluja lotu, bedziemy w USA. Baaaaardzo nie chce leciec, bo patrzac na wiadomosci o Covidzie/protestach to nie wiem kto by sie tam dobrowolnie przeprowadzal. Slubow i dzieci brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanFrancisco Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 On 7/26/2020 at 1:45 PM, andyopole said: Jezeli bedzie obowiazywac to kwarantanny nie odbywa się w wiezieniu tylko w domu, posiedzisz dwa tygodnie, odsapniesz, odespisz jetlag. "Domki" czy inne azbesty poczekają. Przenoszę tutaj, żeby nie robić off topu w innym wątku. Jak wy znosicie różnicę czasu? Bo ja leciałem z 3 przesiadkami, bardzo długo i szczerze mówiąc, nic nie musiałem odsypiać. W samolocie spałem, a potem normalnie już w mieszkaniu. Dziwi mnie to, bo ogólnie raczej szybko ulegam zmęczeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 11 godzin temu, ilon napisał: Co tu tak cicho w tym watku kochani forumowicze? Opowiedzcie cos ciekawego! Jak sytuacja z COVIDEM, wrocil ktos do biura? Ktos wybiera sie na wakacje, bierze ktos slub, spodziewa sie ktos dziecka? Wezcie poopowiadajcie cos U nas z Covidem, bez zmian - mimo ze DE wróciło na listy 14 dniowej kwarantanny w praktycznie wszystkich okolicznych stanach ( poza chyba VA so you are good ) ludzie maja to gdzies. Turystow tysiace, Hotele pelne, restauracje pelne, rok jak każdy inny ( tyle ze w maskach) Do tego anulowali wszystkie możliwe eventy i festiwale, dzisiaj oficjalnie ogłosili ze Nascar bedzie bez fanów - ale state fair trwa w najlepsze... i gdzie tu logika ?!? Mnie dalej korci zeby sie wybrac do PL w sierpniu - znajomy leci w polowie wiec moze sie podczepie z tymi moimi dwoma łobuzami, bo sama to raczej oszaleje! A raczej oszaleją wszyscy inni pasażerowie Z drugiej strony trochę się obawiam, do tego jeżeli polecę to nam się opóźni przeprowadzka - a juz sie nie moge doczekac. Decisions, Decisions, Decisions Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 U nas ludzie w maskach, bary/restauracje zamykane o 10, oczywiscie kina/teatry pozamykane, wszystkie festivale odwolane, uczelnie online, szkoly jeszcze zobaczymy (pierwsze 2+ tygodnie online, potem kto wie) stosunkowo malo ludzi na ulicach w centrum, wiekszosc ludzi albo w maskach (wewnatrz wszyscy) albo maja je pod reka i szybko nakladaja jezeli ktos idzie. Turystow sie najechalo z Teksasu i ci sa najgorsi, najczesciej kwestionuja maski i social distancing jakby u nich wirusa nie bylo. Mialam poleciec do Kaliforni (Los Angeles) ale odlozylam wyjazd; planowany wyjazd na Sicilie w pazdzierniku tez pod znakiem zapytania. Bylismy 5 dni w Aspen ktory nadal byl bardzo szykowny i drogi mimo wszystkiego. W miasteczku daja mandaty dla tych bez masek na ulicach i widzialam jak banda nastolatkow z oczywiscie Teksasu dostala kary $50 od osoby, $250 nastepnym razem+ obowiazkowe pokazanie sie w sadzie. Z napieciem czekamy na wybory (chociaz kampanii mi oj nie brak) i mamy nadzieje ze od stycznia mozemy zaczac zadbac sie spoleczenstwem i odbudowywac rzad. Jezeli pomaranczowy wygra to serio myslymy o wyjechaniu z kraju przynajmniej na rok, dwa. Moze Europa, moze Azja, moze Meksyk, moze ktokolwiek wpusci Amerykanow Fajnie przynajmniej myslec o tym i czytac. Chyba widzialam online kazde airB&b w Paryzu, Neapolu, Katmandu, i wiekszosc w Cambodzii i Vietnamie One can dream! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi