Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 hours ago, Sebol83 said:

Lekko rozluźniając atmosferę, pochwale się co mnie dziś rano spotkało na "backyard" :P

W kwestii wyjaśnienia - pierwszy śnieg tej zimy :D 

20210107_063228.thumb.jpg.4e7dc763f3518f56aea27cbcb5ed2d68.jpg

Zazdro. W mojej okolicy pewnie nie doczekam sie sniegu. :(

Napisano
13 hours ago, Jackie said:

Trzymaj się! Mam nadzieję że wszystko się rozejdzie po kościach i Gravy Seals wrócą do domu zamiast bawić się w obrońców Ameryki.

Dziekuje Jackie! Dzisiaj juz w miare cisza i spokoj. Wzielam dzisiaj rano metro juz normalnie, transfer mam akurat zaraz w downtown (ta sama stacja na ktorej WW1984 krecili - nie wiem czy ktos ogladal czy nie), ale ogolnie bez tlumow. U nas hotel byl przez te ostatnie kilka dni caly wyprzedany, glownie przez ludzi uczestniczacych w protestach wczorajszych, ale tez raczej bez jakiejs duzej dramy na szczescie. Ogolnie o wiele lepiej niz sie spodziewalismy tak szczerze mowiac. 

• Like 2
Napisano

Wczoraj dostałam drugą dawkę szczepionki i niestety wylądowałam na ostrym dyżurze. Jestem już w domu ale czuję się jakby mnie kot wypluł :( Nie miałam reakcji alergicznej, ale trzęsło mnie tak mocno że bidny mąż myślał że mam drgawki :D Ogólnie biorąc czuję się jakbym miała porządne przeziębienie. Koleżanki które dostały szczepionkę w tym samym czasie też czują się okropne, ale nie tak jak ja.

Napisano
8 hours ago, katlia said:

To fakt. Znajomy profesor bada wlasnie Republikanow i extreme right i tez to mowil, twierdzi ze poziom radykalizowania jest wrecz zadziwiajacy. A grosby, ataki na Dem, na sedziow, na prawnikow, na aktywistow... ja bylam zwiazana ze sprawa sadowa przeciwko republikanskiej reprezentantki w moim stanie... ten znajomy serio obawial sie ze mi sie cos stanie. On twierdzi, ze USA przezywa okres wlasnej krystallnacht... i to jest czlowiek ktory to bada 30 lat, a przedtem badal ere McCarthy'ego, wiec cos wie na te tematy.  

To raczej jeszcze jest etap puczu monachijskiego niż nocy kryształowej

Napisano (edytowane)
11 minutes ago, Jackie said:

Wczoraj dostałam drugą dawkę szczepionki i niestety wylądowałam na ostrym dyżurze. Jestem już w domu ale czuję się jakby mnie kot wypluł :( Nie miałam reakcji alergicznej, ale trzęsło mnie tak mocno że bidny mąż myślał że mam drgawki :D Ogólnie biorąc czuję się jakbym miała porządne przeziębienie. Koleżanki które dostały szczepionkę w tym samym czasie też czują się okropne, ale nie tak jak ja.

Mam nadzieje, ze sie wkrotce poczujesz lepiej! Swoja droga - kto w takim razie pracuje jak wszystkie sie czujecie okropnie? Jezeli wszyscy w sluzbie zdrowia dostaja szczepionki w tym samym czasie i sie wszyscy tak beznadziejnie beda czuc to co sie stanie?

Edytowane przez ilon
Napisano
9 minutes ago, ilon said:

Jezeli wszyscy w sluzbie zdrowia dostaja szczepionki w tym samym czasie i sie wszyscy tak beznadziejnie beda czuc to co sie stanie?

Rozbito nas na grupy, póki co jest ok, nie brakuje pracowników.

Napisano
1 hour ago, mcpear said:

To raczej jeszcze jest etap puczu monachijskiego niż nocy kryształowej

Mozliwie... chociaz w centrum Denver od kilku miesiecy wszystkie rzadowe budynki sa zablokowane, okna zakryte, bo oczekuja atakow od prawicy i nocy krysztalowej, i to nie jednej... Wlasnie wrocilam z biblioteki ktora jest w samym centrum. Wyglada jak w przygotowaniu do wojny -- i tak wyglada mniej wiecej od wrzesnia.

Napisano
2 hours ago, Jackie said:

Rozbito nas na grupy, póki co jest ok, nie brakuje pracowników.

A jakiej firmly szczepionki byly? Ja chyba jestem w kolejce do moderny z tego co sie orientuje.

Napisano
2 minuty temu, pelasia napisał:

A jakiej firmly szczepionki byly? Ja chyba jestem w kolejce do moderny z tego co sie orientuje.

Cala moja zaprzyjazniona sluzba zdrowia dostala Moderna.