andyopole Napisano 17 Listopada 2021 Autor Zgłoś Napisano 17 Listopada 2021 4 minuty temu, ilon napisał: @andyopole - prosze bardzo: Fundujesz? A wikt i opierunek? Cytuj
Roelka v.2 Napisano 17 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2021 25 minutes ago, ilon said: @andyopole - prosze bardzo: Co to za ceny :O Za nie wiele wiecej kupilam bilety do PL... Drożyzna. Cytuj
ilon Napisano 17 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2021 Tez sobie to samo pomyslalam!!! Cytuj
ilon Napisano 17 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2021 I jeszcze patrz ile te loty spiritem trwaja 2 Cytuj
Iskierka Napisano 17 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2021 39 minut temu, Roelka v.2 napisał: Co to za ceny :O Za nie wiele wiecej kupilam bilety do PL... Drożyzna. To samo pomyślałam! I Spirit jaki drogi, zwykle ceny były w granicach 100$! Osobiście Spiritem poleciałabym tylko, gdyby różnica w cenie biletu między nimi a normalnymi liniami była min. 100-150$, za stara i za wygodna robię się na latanie tanimi liniami o pieruńskich godzinach i jeszcze bardziej pieruńskim standardzie wygody (a Spirit i Frontier głównie takie ma ) @ilonnie zapomnij o Deep Dish Pizza! I warto odwiedzić lodowisko pod fasolką, jak znajdziecie chwilkę. Dodatkowo w Chicago zwykle w grudniu mają Christmas Market w niemieckim stylu, polecam, super grzańce, prawie tak samo dobre jak te w Niemczech Jak jest organizowany w tym roku to warto o niego zahaczyć, ja zawsze wpadałam. Cytuj
Patipitts Napisano 17 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2021 Nie w temacie ale my tez 17 mamy impreze, tesciowa urzadza urodziny na chyba ze 100 osob w sumie to sie zaczyna w pt a konczy w niedziele, prawie jak polskie wesele ciekawa jestem jak to bedzie wygladalo. Cytuj
Iskierka Napisano 17 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2021 Kochani, a tak poza tematem dekoracji świątecznych itd. Organizuję z mężem Thanskgiving - pierwszy raz spędzamy razem i to sami, więc wreszcie jest okazja żeby się wykazać jako gospodyni Powiedzcie, co tradycyjnie przygotowuje się do jedzenia? Takie amerykańskie "must-have" Aktualnie mam na liście - Pecan Pie (najważniejsza pozycja wg. mojego męża, reszty mogłoby nie być:D) - Mashed Potatoes + Gravy - Pieczony Indyk. U nas jako substytut będzie kurczak --> z indyka mogę kupić nóżkę, bagatela 2,5kg najmniejsze jakie widziałam, na naszą dwójkę trochę dużo by było, szczególnie że mąż to team kurczak, indyk mógłby nie istnieć - Żurawinka (u nas akurat smażona z cebulką, do mięsa jak znalazł) Czy cos jeszcze należy do takich tradycyjnych dań? Fasolka, jakieś inne warzywa może? Wiem, że jest też stuffing z chleba, ale to jakoś nigdy mi nie podchodziło... Cytuj
Iskierka Napisano 17 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2021 (edytowane) 6 minut temu, Patipitts napisał: Nie w temacie ale my tez 17 mamy impreze, tesciowa urzadza urodziny na chyba ze 100 osob w sumie to sie zaczyna w pt a konczy w niedziele, prawie jak polskie wesele ciekawa jestem jak to bedzie wygladalo. Dziewczyny będą siedzieć przy stole i jeść / popijać wino, faceci będą stać w kuchni, pić piwo i gadać o sporcie (prawdopodobnie NFL!), a dzieciaki samopas latać na dworze Tak to przynajmniej wyglądało na komunię w rodzince, w której spędzałam rok podczas wymiany (Na Boże Narodzenie było chyba podobnie) Edytowane 18 Listopada 2021 przez Iskierka Cytuj
Patipitts Napisano 18 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2021 Ja lubie green bean casserolle z takich rzeczy co wymienilas. “U nas” na poludniu je sie soul food i na thanksgiving jest mac and cheese, collard greens, corn bread, pieczona szynka, indyk, zurawina, pieczone yums z cynamonem, stuffing. To takie podstawowe, no i ryz czesto tez spotykam. z ciast to pecan pie (moj maz tez uwielbia), sweet potato pie, pumpkin pie, red velvet, pound cake (my lubimy cytrynowy) i tyle chyba 1 1 Cytuj
Patipitts Napisano 18 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2021 2 minutes ago, Iskierka said: Dziewczyny będą siedzieć przy stole i jeść / popijać wino, faceci będą stać w kuchni, pić piwo i gadać o sporcie (prawdopodobnie NFL!), a dzieciaki samopas latać na dworze Tak to przynajmniej wyglądało na komunię w rodzince, w której spędzałam rok podczas wymiany (Na Boże Narodzenie było chyba podobnie) Bedzie w hotelu a nie w domu wiec wszyscy beda razem raczej na sali dzieciaki co najwyzej beda wszedzie wlazic. Bardziej mnie ciekawi jak to bedzie poznac tak wielka rodzine, bo do tej pory nie poznalam ich zbyt wielu i juz troche sie stresuje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi