andyopole Napisano 10 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 (edytowane) Brawo Iga!!! Warto było wstać o szóstej, teraz zasłużone śniadanko a potem w pole. Edytowane 10 Czerwca 2023 przez andyopole 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 Co tam slychac kochani forumowicze? Sezon letni juz rozpoczety - ma ktos jakies wakacyjne plany? Jakies egzotyczne podroze? Ja poki co siedze z psami w domu bo mam jednego tydzien po operacji. Z tej egzotyki to mam nadzieje ze chociaz uda mi sie skoczyc na basen w ten weekend hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 @ilon mam nadzieje ze z psiakiem bedzie wszystko w porzadku! U nas sezon letni w tym roku bez wakacji. :p Nasz dom sprzedany, meble juz w drodze do Niemiec (zostala nam sofa do spania i laptopy lol), jutro odstawiamy samochod do wysylki. Na poczatku sierpnia jedziemy do Virginii odwiedzic rodzine meza i potem prosto na samolot do Niemiec. Dodatkowo w tym samym dniu co wylot zaczynaja sie moje klasy do Masters Degree takze bede miala co robic. Jakies wakacje zaplanujemy w przyszlym roku. :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 W weekend byłem w Charlotte,NC z samochodem, wróciłem w poniedziałek i we wtorek rano do Jackson, WY na wakacje (Grand Teton NP). W lipcu podobna akcja - Bristol, TN a dzień po powrocie służbowy wyjazd do Santiago de Chile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 54 minutes ago, Roelka v.2 said: @ilon mam nadzieje ze z psiakiem bedzie wszystko w porzadku! Dziekuje bardzo!! Bedzie OK - mial usunietego guza z klatki piersiowej/pod pachy. 2 badania wyszly jako guzy wypelnione tylko tluszczem, ale ze znaczaco mu ten guz urosl przez rok i ksztalt jego byl dosc niefajny - zdecydowalam razem w vetem usunac, poki jeszcze usuniecie bylo mozliwe/w miare latwe. Guz wyslany do dodatkowych badan tak dla pewnosci, wiec czekam na wyniki. Pod koniec miesiaca jedziemy na Floryde na tydzien razem z psami, wiec sobie dodatkowo odpocznie :p 48 minutes ago, kzielu said: W weekend byłem w Charlotte,NC z samochodem, wróciłem w poniedziałek i we wtorek rano do Jackson, WY na wakacje (Grand Teton NP). W lipcu podobna akcja - Bristol, TN a dzień po powrocie służbowy wyjazd do Santiago de Chile... O patrz, mam zaproszenie na wesele w Bristol TN, ale to we wrzesniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 8 hours ago, ilon said: Co tam slychac kochani forumowicze? Sezon letni juz rozpoczety - ma ktos jakies wakacyjne plany? Jakies egzotyczne podroze? Tak, do Polski w lipcu. Bo to taki troche egzotyczny kraj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2023 Taka ciekawostka - teraz gdy coraz wiecej zolnierzy USA zaczyna pelnic sluzbe w Polsce, w "wojskowych" mediach coraz czesciej pojawiaja artykuly w takim stylu https://europe.stripes.com/pcs/welcome-poland-2023-house-hunting-finding-home?fbclid=IwAR0ZRhX5Ktx9BCI6GL7IKDU95QdLYSPD73pnGSYWDTuBRWWsTLlcTiFslAw Fajnie sie co czyta z Polskiej perspektywy. Z ciekawosci sprawdzilam, jak wyglada kwestia dodatkow mieszkaniowych dla zolnierzy USA w Polsce. Oczywiscie zalezy to od stopnia i ilosci dependants (zona, dzieci). Ale tak dla przykladu wyglada to tak jak na obrazu. Jest to duuuzo wiecej dodatkow niz w porownaniu do Niemiec na przyklad, wiec podejrzewam ze coraz wiecej Amerykanow bedzie nalegalo na sluzbe w Polsce i beda opuszczac Niemcy. :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2023 (edytowane) Dobra wskazowka dla tych co maja domy na wynajem. Wiedza teraz ile mozna zadac. Edytowane 20 Czerwca 2023 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2023 @andyopole Absolutnie, podejrzewam, ze ceny wynajmow w okolicach baz Amerykanskich podskocza szybciutko To juz jest norma w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2023 To z jednej strony dobre dla ludzi posiadających mieszkania. Ale z drugiej strony dla młodych mieszkających w takim np. Rzeszowie (czy gdziekolwiek stała baza ma powstać) wyjść na rynek i wynająć mieszkanie jest absolutnie zabójcze skoro będą setki klientów gotowych zapłacić 6.5kPLN za mieszkanie + 3.5kPLN za opłaty on top of it. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi