kzielu Napisano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 11 minut temu, Joanna30 napisał: Ponieważ mój wątek w Tematach związanych z poszczególnymi stanami nie doczekał się odpowiedzi, postanowiłam napisać tutaj Czy ktoś z Was zwiedzał Biały Dom i starał się o to przez członka Kongresu? Czy możecie polecić jakiegoś fajnego kongresmana lub kongresmankę? W piątek otwiera mi się 90-dniowe okienko starania się o wejściówki do Pentagonu i Białego Domu, a o tę drugą trzeba się starać za pośrednictwem członka Kongresu. Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc Ja nie wiec generalnie nic nie wiem na temat (ale sie wypowiem ;-) ) - ale podejzewam ze to ma byc "Twoj" kongresman/woman ktorego jestes "constituent". Generalnie inaczej to on/ona nie ma specjalnego interesu w tym zeby Tobie pomagac... Mitch McConnel jest fajny... (zarcik taki ;-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Ale że fajny to żart? Też myślałam, że to wstawiennictwo kongresmanów dotyczy tylko obywateli USA. Ale właśnie nie tylko. Muszę poprzeglądać strony kongresmanów, bo niektórzy mają ponoć gotowe formularze zawieszone, prosto do wypełnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 6 minutes ago, Joanna30 said: Ale że fajny to żart? Też myślałam, że to wstawiennictwo kongresmanów dotyczy tylko obywateli USA. Ale właśnie nie tylko. Muszę poprzeglądać strony kongresmanów, bo niektórzy mają ponoć gotowe formularze zawieszone, prosto do wypełnienia Nie, imigracyjne sprawy tez sie u nich zalatwia (mozna ich napuscic na USCIS). Ale ciagle robi sie to na podstawie miejsca zamieszkania. Watpie, zeby obslugiwali zagranice, tak jak pisze @kzielu. Nota bene tez bym wolal zeby mnie AOC oprowadzala, niz moj lokalny trumptrainowy brzydal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 34 minuty temu, Joanna30 napisał: Ale że fajny to żart? Aha To najwieksza lajza w tym za przeproszeniem burdelu, mimo ze konkurencje ma spora ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 3 godziny temu, kzielu napisał: Aha To najwieksza lajza w tym za przeproszeniem burdelu, mimo ze konkurencje ma spora ;-) Zolwik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 22 godziny temu, margherita_s napisał: Ja właśnie kupiłam swiezutkie z polsko-amerykanskiej piekarni: z różą, powidłami śliwkowymi i morelą. Chyba nie wytrzymam do jutra i dziś zjem Zjedzone juz wszystkie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haneczka019 Napisano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Joasia, poszukaj w grupie na fb. Wydaje mi się, że widziałam kiedyś post kogoś mieszkającego w PL, kto się starał o takie wejściówki przez kongresmena, tylko nie jestem pewna w 100%, czy to tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margherita_s Napisano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 3 godziny temu, ilon napisał: Zjedzone juz wszystkie?! Jeszcze 3 zostały na dzisiaj ale żeby nie było, że sama wszystkie zjadłam - podzieliłam się z mężem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 11 godzin temu, haneczka019 napisał: Joasia, poszukaj w grupie na fb. Wydaje mi się, że widziałam kiedyś post kogoś mieszkającego w PL, kto się starał o takie wejściówki przez kongresmena, tylko nie jestem pewna w 100%, czy to tam. Wiem, czytałam to kiedyś, ale nie mogłam się dokopać, do kogo uderzyli Ale już wytypowałam kilku kongresmanów i zostawię sobie jednego na piątek, żeby przez niego się postarać o wejściówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Dnia 6.03.2019 o 04:21, Joanna30 napisał: Wiem, czytałam to kiedyś, ale nie mogłam się dokopać, do kogo uderzyli Ale już wytypowałam kilku kongresmanów i zostawię sobie jednego na piątek, żeby przez niego się postarać o wejściówkę. A to nie idzie normalnie do Trumpa uderzyc na Twitterze? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi