mola Napisano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2019 54 minuty temu, andyopole napisał: @mola, do takiego koloru byłem niejako zmuszony bo cały dom mam w takiej, dębowej podłodze. Tylko w kuchni i łazience miałem okropne linoleum. Musisz mieć taki pistolet jak na zdjęciu, no i kompresor oczywiscie. Plus finished Neil gun, który akurat mam własny, na bateryjkę. Resztę, plus chopso, pożyczyłem od kolegi contractora. Myślę że w Home Depot też można wyrentowac. Nawet gdybyś te urządzenia kupiła to i tak wyjdzie taniej niż wynajęta firma. Trzeba kupić ok. 10% więcej niż wynosi powierzchnia podłogi. Ja miałem tylko 5% nadwyżki bo kupowałem na kartony a kolejny karton to 20 sqf i kolejne $60. Musiałem się nieźle nakombinować, żeby wystarczyło. A im mniejsza podloga i bardziej fikusna w ksztalcie tym więcej odpadu ale wystarczyło i nawet chyba 3 deski zostały. Jeśli masz jakieś pytania to wal śmiało. Jesli będę wiedział to pomogę. Dzięki, jak się zdecydujemy to będę pisać. Cytuj
katlia Napisano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2019 @andyopole Fajne drzwi, i chyba ladna lazienka, z tego do widac. Zazdroszcze umiejetnosci. My niestety wybulimy mase $$$ przerabiajac nasza lazienke... chcemy budowac nowoczesny walk in shower na miejscu oryginalnego prysznica/wanny z 37go roku... niestety i podlogi i kafle beda wymienione. Sadze ze przynajmniej $15K. No ale nie mamy twojego talentu/odwagi... Cytuj
andyopole Napisano 2 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2019 3 godziny temu, katlia napisał: @andyopole Fajne drzwi, i chyba ladna lazienka, z tego do widac. Zazdroszcze umiejetnosci. My niestety wybulimy mase $$$ przerabiajac nasza lazienke... chcemy budowac nowoczesny walk in shower na miejscu oryginalnego prysznica/wanny z 37go roku... niestety i podlogi i kafle beda wymienione. Sadze ze przynajmniej $15K. No ale nie mamy twojego talentu/odwagi... Jestem człowiekiem wielu talentów których jakoś nie zamieniłem na pieniądze. Dzis np upiekłem chleb. 4 1 Cytuj
ilya_ Napisano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2019 Druga godzina - pora isc i kupic jakas bulke na lunch... Cytuj
andyopole Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2019 o 2pm to ja robie przygotowanie do fajerantu… Cytuj
andyopole Napisano 9 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2019 Fotoreportaż z mojego ogródka. Pomidory jak LAS, jeśli dobrze popatrzeć widać owoce ale jeszcze zielone. Cytuj
andyopole Napisano 9 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2019 Na jabłka też jeszcze trzeba poczekac. Cytuj
andyopole Napisano 9 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2019 Czereśnie już podjadam ale jeszcze tydzien. Cytuj
andyopole Napisano 9 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2019 Kalarepa już gotowa, gdy ja zjem, posadzę w jej miejsce pomidory. Cytuj
andyopole Napisano 9 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2019 Papryka tez ladnie rośnie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi