andyopole Napisano 18 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 (edytowane) 19 minut temu, rzecze1 napisał: Jak się ma pieniądze to cały świat jest na wyciągnięcie ręki. I Manhattan u nog! Takie zludzenie maja ci co maja. Edytowane 18 Grudnia 2019 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleofas11 Napisano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 11 godzin temu, MeganMarkle napisał: Jednak zgodzę się, że Manhattan to nie jest miejsce do życia dla rodziny z dziećmi.. no chyba że jest się turbo bogatym i mieszka się w penthousie przy Park Avenue z widokiem na Central Park. Wtedy czemu by nie? https://tvn24bis.pl/ze-swiata,75/mieszkanie-za-238-milionow-dolarow-ken-griffin-kupil-najdrozszy-apartament-w-220-central-park-south,903594.html Ten tutaj to mądry człowiek. Kupił na Manhattanie apartament za 238 mln USD w stanie surowym (w nowym budynku). Nie będzie więc musiał poprawiać kiczowatego dizajnu po starych lokatorach, tylko sam go wykończy i urządzi kiczowato po swojemu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 4 hours ago, ilya_ said: ja mieszkam w nyc i hejtuje to miasto od poczatku. Jesli kogos interesuja zdjecia strzykawek na ulicy czy open drug use w srodku miasta to pokaze. [ dla mnie to nie jest normalna rzecz, ale coz - w USA zaczeto juz mowic, ze to normalne - widocznie ja nienormalny ] @MeganMarkle masz to samo w SF. Owszem mam to samo w SF i chyba dlatego właśnie przestało mnie szokować ale NYC zawsze lubiłam, jakiś sentyment mam... plus poważnie rozważamy z mężem przeprowadzkę w te rejony, aczkolwiek nie do NYC tylko na korporacyjne zadupia/suburbie pod nim... a tam myśle nie będzie tak zle ? Myśle up state albo NJ... a ty mieszkasz w samym manhattanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 5 hours ago, kzielu said: Moze i na prowincji ale prawie cwiartke roku spedzam poza domem, glownie w roznorakich stolicach to jakis tam obraz sytuacji powiedzmy ze mam.... ;-) A dlatego by nie, bo wydostanie z tego Park Avenue do jakiegokolwiek miejsca gdzie nie ma w ogol Ciebie kilkudziesieciu tysiecy ludzi zajmuje srednio 2h albo wiecej.... To be fair w Cinci tez widziałam bezdomnych na każdym skrzyżowaniu w centrum, było to wcale nie mniej obleśne niż NYC czy SF. Może nie było cpunow na ulicach ale tez byłam tam w styczniu, nie wiem co dzieje się latem co do tłoków w NYC to jakoś nigdy nie miałam takiego wrażenia, a teraz tym bardziej po tym co widzę w BART w godzinach szczytu - az mi się przypominają te przepełnione pociągi w Indiach .... zgroza! A w NYC mam sporo wspomnień z przebalowanych w klubach nocy, łapanie taksówki o 3 nad ranem itp.. a to metro tez ma swój urok (szczury pomijając). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilya_ Napisano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 (edytowane) Godzinę temu, MeganMarkle napisał: Owszem mam to samo w SF i chyba dlatego właśnie przestało mnie szokować ale NYC zawsze lubiłam, jakiś sentyment mam... plus poważnie rozważamy z mężem przeprowadzkę w te rejony, aczkolwiek nie do NYC tylko na korporacyjne zadupia/suburbie pod nim... a tam myśle nie będzie tak zle ? Myśle up state albo NJ... a ty mieszkasz w samym manhattanie? tak mieszkam, mam chwilke do pracy. wszsytko jest uzaleznione od pracy, jesli zostane z ta robota w tym rejonie to wlasnie mysle o ucieczce gdzies za jersey city, sa tam ladne zielone osiedla, zreszta jak prawie wszedzie poza nyc jesli kogos interesuje cos o zyciu w nyc to zapraszam do dyskusji Edytowane 18 Grudnia 2019 przez ilya_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 Dnia 14.12.2019 o 21:29, ilya_ napisał: zapraszam na drinka Haha no w takim razie musze przyjechac! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 11 godzin temu, ilon napisał: Haha no w takim razie musze przyjechac! Jak ty tak wszystkich po kolei odwiedzasz to kiedy wpadniesz do nas?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 21 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 3 minuty temu, agatenka napisał: Jak ty tak wszystkich po kolei odwiedzasz to kiedy wpadniesz do nas?!? Ona jak PiS. Tylko obiecuje, dwa lata czekam juz.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olmeca Napisano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 (edytowane) 12 godzin temu, andyopole napisał: Ona jak PiS. Tylko obiecuje, dwa lata czekam juz.... Tak bardzo bym nie czekał, bo PiS jak odwiedza to nad ranem i wchodzi razem z drzwiami i ostrą bronią, w otoczeniu granatów hukowych. @andyopole warto wtedy mieć na sobie jakąś ładną bieliznę lub piżamę by nie było głupio w podartych gaciach leżeć skuty na podłodze Edytowane 21 Grudnia 2019 przez olmeca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 21 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 1 godzinę temu, olmeca napisał: Tak bardzo bym nie czekał, bo PiS jak odwiedza to nad ranem i wchodzi razem z drzwiami i ostrą bronią, w otoczeniu granatów hukowych. @andyopole warto wtedy mieć na sobie jakąś ładną bieliznę lub piżamę by nie było głupio w podartych gaciach leżeć skuty na podłodze Jeśli @ilon tak wejdzie, jestem gotów...... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi