Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
55 minut temu, MeganMarkle napisał:

Czekam na reakcje Kaliforni... na razie wszyscy uważają ze „luzik-arbuzik” 

No i jest reakcja... zamykaja sporo... restauracje maja nowe wymagania... swoja droga bylam dzis w centrum - bary/puby pelne mlodych ludzi. WTH? Pracuja z domu zeby weekendy spedzali w tlumach jedzacych i pijacych ludzi? W Whole Foods salad bar na otwartym powietrzu... Ludzie sa idioci. 

Napisano

Ciekawe jest to ze reakcje ludzi to takie ze "they want to put country into recession" po zamknieciu restauracji i barow.

W domysle they to oczywiscie niedobrzy demokraci - drobny problem to taki ze DeWine to oczywiscie republikanin (mimo ze akurat dosc sensowny) - w czasie kampanii w zeszlym roku jechal oczywiscie na Trumpie ale nie mial specjalnego wyjscia..

Zupelnie im sie w palach nie miesci ze te ruchy sa po to zeby recesje zminimalizowac i przywrocic normalnosc jak najszybciej sie da. O ile strasznie nie lubie steoretypowania ze amerykanie to idioci (bo statystycznie wszedzie jest ich mniej wiecej tyle samo) to albo cos w tym jest albo jakos w OH ich zgromadzenie ich wieksze...

• Haha 1
  • Upvote 1
Napisano
17 minutes ago, katlia said:

No i jest reakcja... zamykaja sporo... restauracje maja nowe wymagania... swoja droga bylam dzis w centrum - bary/puby pelne mlodych ludzi. WTH? Pracuja z domu zeby weekendy spedzali w tlumach jedzacych i pijacych ludzi? W Whole Foods salad bar na otwartym powietrzu... Ludzie sa idioci. 

Jaka reakcja?? Newsom grzecznie prosi bary i restauracje o zamknięcie (facepalm)... wszystko pełne ludzi, byłam dziś w sklepie - ludzi tłum, masa starszych. Tylko ja byłam w rękawiczkach i maseczce, reszta na luzie. Justin Bieber powiedział ze nie odwola trasy koncertowej bo nie chce zawieść fanów (sic!).... ja czekam aż władze stanowe złapią wszystkich za mordy i zamkną ich siła w domach, ale chyba się nie doczekam. :( 

Napisano

Przyszedl mi na poczte list wczoraj. Nadawca jest "Lending Club". 

Jest moje imie i nazwisko, moj adres.

Napisali, ze nie kwalifikuje sie do wziecia "loan". [Nigdy nie aplikowalem, nie wiem co to jest lending club - po zagogolowaniu zobaczylem, ze to jakas firemka pozyczajaca kase]

Sa podane argumenty dlaczego nie chca mi dac tego "loan": 

- za niski credit score [podana liczba - inna niz moj credit score teraz (ciekawe !)]

- nie splacanie w terminie poprzednich loans

Co z takim czyms robic ? Czy ktos probowal na moje dane wziac loan ?  

Napisano
Dnia 13.03.2020 o 18:47, mola napisał:

Zamów sobie https://www.hellofresh.com Dostaniesz poporcjowane produkty, dokładną instrukcję obsługi. Testowaliśmy jak nie było czasu wymyślać obiadów, produkty są OK, łącznie z mięsem, dania można wybrać i też nie było chyba takiego co nam nie smakowało. Przepisy są bardzo proste i nawet jak jesteś kulinarna noga dasz radę.

dzieki. Znam temat. Juz kiedys bawilem sie [nie pamietam jaka firma] w to. 

A to wegetarianskie, a to jakies inne japonskie, weganskie czy miesne zdrowe.....

Niestety takze poleglem....brak czasu :mellow:

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, MeganMarkle napisał:

ja czekam aż władze stanowe złapią wszystkich za mordy i zamkną ich siła w domach, ale chyba się nie doczekam. :( 

No fakt, tego sie nie doczekasz, ale chodza plotki ze trump oglosi "national lockdown" jaki widzimy w wielu europejskich krajach wlacznie z Polska... ludzie sie juz zakladaja kiedy to golosi (sroda?czwartek?) i na jak dlugo. Podobno on chce national lockdown na 2-tygodnie ale CDC chce 4, i sie kloca.  

Edytowane przez katlia