Autobusiarz Napisano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 W dniu 14.07.2021 o 22:44, andyopole napisał: A ja niedawno poznalem dziewczyne o imieniu Clower. Spotkalem tez imie "manure". Nie wiem czy ten wyraz ma inne znaczenia. Ja znam tylko jedno. edit: Wlasnie wyslalem paczke do MD a odbiorca ma na imie "Stokes". Rozpytalem, nikt nie wie czy to cos znaczy. Gość ma na imię Obornik/Gnój? Czy konkretne imiona mogą być jednocześnie damskie i męskie? np.Alex? Generalnie czy urząd stanu cywilnego robi problemy jak chce się nadać dziecku jakieś absurdalne imię czy przyklepują wszystko jak leci? Ostatnio mieliśmy przypadek,że ktoś w Katowicach chciał nazwać chłopca Sosnowiec.Urzędnik się nie zgodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Patrząc na Kardashianki to chyba nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 1 hour ago, Autobusiarz said: Gość ma na imię Obornik/Gnój? Czy konkretne imiona mogą być jednocześnie damskie i męskie? np.Alex? Generalnie czy urząd stanu cywilnego robi problemy jak chce się nadać dziecku jakieś absurdalne imię czy przyklepują wszystko jak leci? Ostatnio mieliśmy przypadek,że ktoś w Katowicach chciał nazwać chłopca Sosnowiec.Urzędnik się nie zgodził. Mam znajomego (mezczyzne) o imieniu Ashley. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Ehh Ashley lepiej niz Dick! Nie wiem dlaczego(z wlasnego wyboru) ktos chce aby go nazywano Dick. No ale coz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 11 minutes ago, pelasia said: Ehh Ashley lepiej niz Dick! Nie wiem dlaczego(z wlasnego wyboru) ktos chce aby go nazywano Dick. No ale coz.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Jest cała masa Unisex albo inaczej mówiąc "Gender neutral" names - można pogooglać. (np. Charlie, Tyler, Pat, Jessie) A jako imię w USA możesz wpisać co chcesz. Co więcej możesz wpisać zdrobnienie jako oficjalne imię też. Znam Polkę (2nd generation) rodzona już w USA, której rodzice nadal imię ANIA i tak ma papierach. W Polsce jest chyba katalog imion i nie możesz wpisać co chcesz. Moja sąsiadka ma na imię Stephan (męska wersja) i nie ma z tym problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Moja tesciowa ma na imie Lemon ale wiekszosc sie do niej po drugim imieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 (edytowane) 1 hour ago, kzielu said: Mam znajomego (mezczyzne) o imieniu Ashley. Przez dluzszy czas, Ashley bylo glownie meskie imie (dobrym przykladem to Ashley w Przeminelo z Wiatrem, obiekt milosci Scarlett; ksiazka napisana w poznych latach 30tych) Dopiero w latach 80tych zaczelo sie widziec duzo dziewczynek z tym imionem. Na poludniu USA nazwiska byly czesto uzywane jako pierwsze imie... i to teraz sie tez widzi w innych czesciach USA. Cooper, Grayson, Walker, Brady, Beckett, Anderson, McKenna, Kennedy, Lincoln -- to sa przyklady nazwisk ktore teraz widzi sie jako imiona. Edytowane 16 Lipca 2021 przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 11 hours ago, katlia said: Przez dluzszy czas, Ashley bylo glownie meskie imie (dobrym przykladem to Ashley w Przeminelo z Wiatrem, obiekt milosci Scarlett; ksiazka napisana w poznych latach 30tych) Dopiero w latach 80tych zaczelo sie widziec duzo dziewczynek z tym imionem. Na poludniu USA nazwiska byly czesto uzywane jako pierwsze imie... i to teraz sie tez widzi w innych czesciach USA. Cooper, Grayson, Walker, Brady, Beckett, Anderson, McKenna, Kennedy, Lincoln -- to sa przyklady nazwisk ktore teraz widzi sie jako imiona. Oraz Morgan. Pasuje w obu przypadkach o których wspominasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 16 hours ago, Autobusiarz said: Generalnie czy urząd stanu cywilnego robi problemy jak chce się nadać dziecku jakieś absurdalne imię czy przyklepują wszystko jak leci? Niestety żadnych, a niektorzy mysla ze im bardziej wymyślne imię czy im bardziej skomplikowana pisownia tym lepiej. Wszyscy chcą być unique i stad biora sie dziwactwa typu Crystal - Qur'stylle , Allison -Alichelen, Elisabeth - Alyzzabeth itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi