Skocz do zawartości

Prezydent Donald Trump - wydarzenia

ilya_

Rekomendowane odpowiedzi

59 minut temu, Dejmos napisał:

Twoim zdaniem jak to wyglada? Jest krotka przemowa, w tle uspokajajaca muzyka, sa kwiaty i swiece?

Jezeli internetowi Twoim zdaniem wierzyc nie mozna, to co powiesz na ksiazki w wersjach elektronicznych znalezionych w internecie? Albo nawet w wersjach papierowych kupionych w internecie? Tez sa be?

Jezeli plod jest dobrze rozwiniety, a trzeba go jakos wyjac to wlasnie to sie robi. 

Nawet jesli by sie urywalo raczki i nozki (czego sie nie robi, ale nie chce mi sie tlumaczyc) to i tak nic ci do tego co zdecyduje kobieta. Nie masz ty, ani rzad, ani kosciol czy ktokolwiek inny decydowac czy ktos chce czy nie chce dziecka.

Np. kazalbys zgwalconej kobiecie rodzic dziecko bo inaczej popelni morderstwo? Kazalbys kobiecie rodzic dziecko smiertelnie chore, ktore wiadomo ze umrze w meczarniach pare godzin po porodzie? Kazalbys donosic ciaze kobiecie ktora przez te ciaze umiera? Fajnie. Ale jak Katlia napisala.. nie warto.

Nie moge sie powstrzymac. Wkurzaja mnie takie posty. :(

58 minut temu, motorolnik napisał:

Pisząc coś takiego nadałeś sobie samemu prawo bezwzględnego oceniania które sprawy których wyborców powinny mieć absolutne pierwszeństwo, a reszta niech się buja bo im się nic absolutnie nie należy. Po tym będziesz oceniany.
Resztę Twojego posta pozwolę sobie wymazać z mojej pamięci.

To nie prawo, to statystyka. Ogromna większosc ludzi ma wykształtowane poglądy, które się nie zmieniają. Przeciwne poglądy. Natomiast częsc, ta właśnie środkowa, je zmienia. I od niech zalezy jaki będzie rezultat wyborów, ot co.

A reszta ma się nie bujac, tylko myślec jak zdobyc właśnie centrum. Wymazywanie innych opini z pamięci i zycie we własnym świecie doprowadziło nas dokładnie do miejsca w którym jesteśmy.

• Upvote 2

6 minut temu, Roelka napisał:

Nawet jesli by sie urywalo raczki i nozki (czego sie nie robi, ale nie chce mi sie tlumaczyc) to i tak nic ci do tego co zdecyduje kobieta. Nie masz ty, ani rzad, ani kosciol czy ktokolwiek inny decydowac czy ktos chce czy nie chce dziecka.

Np. kazalbys zgwalconej kobiecie rodzic dziecko bo inaczej popelni morderstwo? Kazalbys kobiecie rodzic dziecko smiertelnie chore, ktore wiadomo ze umrze w meczarniach pare godzin po porodzie? Kazalbys donosic ciaze kobiecie ktora przez te ciaze umiera? Fajnie. Ale jak Katlia napisala.. nie warto.

Czy ja kiedykolwiek napisalem, że aborcja powinna być zakazana? Czy kiedykolwiek napisałem, że faceci powinni o tym decydować?

1 godzinę temu, Roelka napisał:

Nie masz żadnego prawa by decydować o przerwaniu czyjegoś życia z wyjatkiem sytuacji gdy zagrozone jest twoje wlasne. Ale dla pocieszenia, powiem ze zawsze możesz sobie paląć w łeb. Z tego co tu zauważyłem, to nikt po tobie płakać nie będzie.

• Upvote 1
  • Downvote 1

13 minut temu, RobertNYc napisał:

Nie masz żadnego prawa by decydować o przerwaniu czyjegoś życia z wyjatkiem sytuacji gdy zagrozone jest twoje wlasne. Ale dla pocieszenia, powiem ze zawsze możesz sobie paląć w łeb. Z tego co tu zauważyłem, to nikt po tobie płakać nie będzie.

ah, gdyby tylko kazdy tak jak ty myslacy zechcial podjac sie adopcji niechcianego dzieciatka (ale kazdego, nie tylko takiego z lekkim FASem, czy zeposlem downa, tak konkretnie kazdego bronionego zycia-dzieci znieksztalconych, pozbawionych mozgow, z wytrzewionymi narzadami wewnetrznymi, z cyklopia, niewyksztalcona pokrywa czaszki), to ta cala dyskusja nie mialaby w ogole miejsca... 

tymczasem kobieta, ktora w swietle prawa musiala donoscic ciaze dziecka z wadami letalnymi, a potem patrzec jak to dziecko bez twarzy umiera w bolu przez dwa tygodnie odstawione w najciemniejszy kat hospicjum dla dzieci, bo najzwyczajniej swym wygladem wzbudzalo odraze, zostala sama z soba. podobno w polsce mozna teraz dostac 4 tysiace za taki bohaterski, matkopolczany czyn. jednak to nie obroncy zycia wyli jak zwierzeta patrzac na ten niepotrzebny, okrutny i niczym racjonalnym nieuasadniony cyrk. oni siedzieli w domu, odmowili wieczorne modlitwy, usciskali swe bardzo mocno chciane dzieci, usciskali sobie dlon z jakims duszpasterzem na koledzie czy po mszy i w poczuciu swietnie spelnionego obowiazki i prede wszystkim w zgodzie z wlasnym sumieniem poszli spac.

Edytowane przez jannapa
  • Like 1
  • Upvote 3

22 minuty temu, RobertNYc napisał:

Ale czaisz że właśnie takie prawo ma (nie wszędzie, ale ma) czy pojęcie tego faktu przekracza Twoje możliwości umysłowe ?