KaeR Napisano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 #MAGA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Dla mnie jest szokujące ze ten człowiek jest wciąż prezydentem. Nie oklamujmy się - gdyby ktoś inny zachowywał się jak Trump to od razu dostałby kopa w tyłek i fora ze stołka. Rozumiem że jego bogaci kumple pomagają mu się utrzymać na pozycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krakus28 Napisano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 13 godzin temu, Roelka napisał: Dla mnie jest szokujące ze ten człowiek jest wciąż prezydentem. Nie oklamujmy się - gdyby ktoś inny zachowywał się jak Trump to od razu dostałby kopa w tyłek i fora ze stołka. Rozumiem że jego bogaci kumple pomagają mu się utrzymać na pozycji? Hahahahhaha co jest dla Ciebie takie "SZOKUJĄCE", co równocześnie kwalifikowałoby się do odwołania prezydenta w ten, czy inny sposób ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilya_ Napisano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Dnia 3/9/2017 o 06:42, Roelka napisał: Dla mnie jest szokujące ze ten człowiek jest wciąż prezydentem. Nie oklamujmy się - gdyby ktoś inny zachowywał się jak Trump to od razu dostałby kopa w tyłek i fora ze stołka. Rozumiem że jego bogaci kumple pomagają mu się utrzymać na pozycji? Jak narazie trzyma go konstytucja... co nie znaczy, ze nie bedzie prob na wyrzucenie go z Bialego Domu. W Las Vegas juz sa zaklady na kiedy. Dzisiaj, szanse 50/50 ze wyleci przed 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jannapa Napisano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 myślę, że nie można nie docenić mas białej edukacyjnie zaniedbanej konserwatywnej i często porażajàco biednej ameryki, która na niego głosowała, bo wreszcie ktoś mówi jej językiem i obiecuje złote góry pomagam w świetlicy dla okolicznych dzieciaków, których rodzice nie moga sobie pozwolić na płatna oopiekę popołudniami i wczoraj prze cały dzień była u nas babka z lokalnego food banku, która nieodpłatnie tłumaczyła na czym polegaja zmiany w systemie opieki medycznej. spora część naszej klienteli to osoby popierajace trumpa i nawet jasne czarno na białym przedstawienie zmian na ewidentna niekorzyść ich samych, nie robiła na nich specjalnego wrażenia. młoda dziewczyna z trójka dzieci, w tym córki z ciężkimi alergiami i astma, która w ogóle nie przyjmowała do wiadomości, że jej ubezpieczone tanim stanowym ubezpieczeniem dzieci moga je zupełnie stracić, a jej tax credits przy jej zarobkach poniżej 30k to jakaś w igóle jałmużna z kategorii obraźliwych, bo i tak nie bédzie jej stać na leczenie. choć sa też tacy, którym nagle coś zaczyna dzwonić-jeden z ojców był szczeze poirytowany, kiedy dotarło do niego, że przez rezygnację z obamacare, jego matka zostanie z wybitnie ograniczonym dostępem do czegokolwiek - bo ma ponad sześćdziesiat lat, disability, nie może podjać pracy i potrzebuje rehabilitacji, która za rozsadne pieniadze dostaje. wróciłam wczoraj z dyżuru strasznie przygnébiona, bo uświadomiłam sobie, że przecież w sumie nie o siebie walczę, bo jestem ubezpieczona prywatnie, bo mam retirement fund i jakieś benefity z pracy, regularnie chodzę do lekarza na screening, bo mi ubezpieczenie pokrywa, dzieci wysyłam do prywatnej szkoły, mam regularny, choć pewnie niepowalajacy na kolana paycheck co miesiac itp itd. i okazuje się, że te lata zaniedbań edukacyjnych sprawiły, że osoby, które straca najbardziej na trumpowych poczynaniach, to jego wyborcy. i chyba ich najtrudniej przekonać, bo jak mantra powtarzaja, że to imigranci kradna im pracé i sa winni ich sytuacji, a mur graniczny (za który sami zapłaca) sprawi, že gołabki będa im same wpadać do gabki. tymczasem żyja mitem sukcesu trumpa jako biznesmana. i wierza, że oni też moga być bogaci, bo trump mówi, że każdy może. ah... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Trump to typowy populista, oby nie okazało się naobiecywal wyborcom tylko po to żeby wykorzystać obecną pozycje do podratowania podupadlych, własnych biznesów. A w Polsce lepiej? Kaczafi otwarcie przyznał że gotów jest poświęcić gospodarczą prosperity tylko po to żeby zrealizować własną wizję Polski. Clinton może nie był z mojej bajki ale jego dewiza "gospodarka, glupcze!" była dobra... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cee Napisano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Wy nadal nie widzicie że to nie wygrał trump tylko przegrała Clinton? Tak jak w Polsce Bronek i po spartolilo wszystko co się dało i inaczej być nie mogło. Różnica i głupota Polaków tylko polega na tym że mieli jeszcze inne opcje a jak zawsze wybierali między dwoma. Tak na marginesie to wg statystyk i danych oficjalnych, to właśniesnie na Hilary głosowało to biedniejsze spoleczentwo. Jeśli się mylę to proszę o korektę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 powstanie mini serial http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1737666,HBO-zrobi-miniserial-o-zwyciestwie-Trumpa-w-wyborach-prezydenckich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jannapa Napisano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Dnia 3/11/2017 o 01:20, cee napisał: Wy nadal nie widzicie że to nie wygrał trump tylko przegrała Clinton? Tak jak w Polsce Bronek i po spartolilo wszystko co się dało i inaczej być nie mogło. Różnica i głupota Polaków tylko polega na tym że mieli jeszcze inne opcje a jak zawsze wybierali między dwoma. Tak na marginesie to wg statystyk i danych oficjalnych, to właśniesnie na Hilary głosowało to biedniejsze spoleczentwo. Jeśli się mylę to proszę o korektę. wlasnie o tym pisalam wczesniej - trumpa wybrala biala niedoedukowana i czesto biedna ameryka. a nie po prostu biedna ameryka. biedna wiekszosciowo, ale nie porazajaco wiekszosciowo wybrala hillary. i to najbardziej mnie przeraza. bo o ile tuzowie republikanskcy dostana jakies tax cuts, to co sie dostanie biedakom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi