Skocz do zawartości

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 minute ago, bartek_p2 said:

@MeganMarkle byłem w stanach już 3 razy na wizie turystycznej (ostatnio nawet tydzień temu) i wiem jak tam życie wygląda. Wiadomo też, że im młodziej się tam pojedzie tym lepiej, chociaż tu masz racje 3 z przodu to jeszcze nie tragedia :P  Twoje podeśjcie pasuje do klimatu jaki panuje w Usa, tam każdy jest wyluzowny i z dystansem podchodzi do życia :D Pozdrawiam

A ja Ci powiem, że byłam tam znacznie więcej razy niż 3, trochę turystycznie a raz nawet na J-1 i tez swoje widziałam, ale nie uważam się za eksperta w dziedzinie jak tam życie wygląda :P Natomiast to ostatnie zdanie traktuje jako komplement, dystans i pozytywne podejście do zmian to jest wg mnie motor sukcesu i to tez mnie tam bardzo ciągnie :)

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Słuchajcie, jak to jest z dokumentami na rozmowę - czy można mieć elektroniczne wydruki? Kompletujemy z mężem dokumenty i okazuje się, że mając zaufany profil można złożyć wniosek online do USC i dostac od nich odpisy zupełne aktów urodzenia droga elektroniczna z zaufanym podpisem. Czy ktoś korzystał z tej opcji? Jakoś tak mam obawy, że konsul nie potraktuje takiego wydrukowanego przeze mnie w domu świstka poważnie.... czy ktoś z tego korzystał? To samo nota bene z zaświadczeniem o niekaralności, krk również elektronicznie wystawia.

Napisano

Witajcie. Chciałbym Was się dopytać odnośnie tematu odbioru GC na terenie USA. Podaliśmy adres znajomych pod który będą wysłane GC i SSN, ale nie wiem czy będą oni mogli je odebrać. Czy przesyłka będzie wrzucona do skrzynki czy poczta musi doręczyć osobiście. Pozdrawiam :)

Napisano
10 minut temu, eric777 napisał:

Witajcie. Chciałbym Was się dopytać odnośnie tematu odbioru GC na terenie USA. Podaliśmy adres znajomych pod który będą wysłane GC i SSN, ale nie wiem czy będą oni mogli je odebrać. Czy przesyłka będzie wrzucona do skrzynki czy poczta musi doręczyć osobiście. Pozdrawiam :)

No problems. Listonosz wrzuci przesyłkę do skrzynki. Tu niemal nie stosuje się doręczenia za podpisem. Wszystko idzie zwykłą pocztą. 

Napisano
11 minut temu, andyopole napisał:

No problems. Listonosz wrzuci przesyłkę do skrzynki. Tu niemal nie stosuje się doręczenia za podpisem. Wszystko idzie zwykłą pocztą. 

To fajnie. A musi być nasze nazwisko na skrzynce czy gdzieś podaje się nazwisko znajomych przy rozmowie w konsulacie i wtedy na przesyłce widnieje też ich nazwisko ?

Napisano
1 minute ago, eric777 said:

To fajnie. A musi być nasze nazwisko na skrzynce czy gdzieś podaje się nazwisko znajomych przy rozmowie w konsulacie i wtedy na przesyłce widnieje też ich nazwisko ?

Jestem w takiej samej sytuacji, podałam adres przyjaciół bo mieszkają tam na stałe wiec na pewno odbiorą to prędzej czy pózniej i mi przekażą... z tego co pamietam podawałam ich dane w DS260 przy okazji podawania tego adresu, ale nie pamietam juz w jakim dokładnie kontekście. Ale było na to okienko. Choć nie jest dla mnie jasne czyje nazwisko będzie jako adresata, chyba jednak moje? :( 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...