MeganMarkle Napisano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2018 7 hours ago, kyyyx said: @MeganMarklepoki co to chcemy ruszyć do Chicago, bo tam mamy znajomych i na początku pewnie bedzie to dla nas duże wsparcie. Cały czas w to nie wierzę, że to się dzieje naprawdę czas kupić bilety na samolot, jakieś wskazówki? Wy lecicie LOTem? 23kg bagażu które linie LOTu oferuja w pełni wystarczą? Ile płaciliście za bilety? My lecimy Norwegianem przez Oslo do Oakland (w Kaliforni będziemy sie osiedlać ). Nam akurat zależało na połączeniu z noclegiem po drodze bo nie chcemy dziecka męczyć, a w Norwegian była dobra promka Mi tez cieżko uwierzyć ze to sie dzieje ale to w sumie jest fajne uczucie
mcpear Napisano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2018 Moja żona się na tym nacięła. Norwegian ma limit bagażu 20kg a nie 23 kg bagażu. Aczkolwiek stewardessa przy check-in okazała się wyrozumiała - ale jej powiedziała: "the last time"
karusek Napisano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2018 Dnia 2.04.2018 o 05:17, kyyyx napisał: @karusek masz na myśli kartę debetową np visa, która jest podpięta do konta walutowego w dolarach? tak
karusek Napisano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2018 19 godzin temu, mcpear napisał: Moja żona się na tym nacięła. Norwegian ma limit bagażu 20kg a nie 23 kg bagażu. Aczkolwiek stewardessa przy check-in okazała się wyrozumiała - ale jej powiedziała: "the last time" o ile dobrze pamietam Norwegian ma 2 szt bagazu. (ale glowy nie daje uciac)
scarab Napisano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2018 13 minut temu, karusek napisał: o ile dobrze pamietam Norwegian ma 2 szt bagazu. (ale glowy nie daje uciac) Standardowo w podstawowych taryfach jest 1szt, ale da się dokupić drugą stosunkowo niedrogo.
andyopole Napisano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2018 10 godzin temu, scarab napisał: Standardowo w podstawowych taryfach jest 1szt, ale da się dokupić drugą stosunkowo niedrogo. Za standardowe $100.
andyopole Napisano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2018 2 godziny temu, pelasia napisał: To forum musi dodać przycisk Bój się Boga, kobito! A kogóż to przyciskać Ci tak pilno?
Robson! Napisano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2018 Ps. Co do tego konta w banku to nie tylko w USA ale w każdym banku trzeba zjawić się osobiście na otwarcie rachunku. Żaden bank nie otwiera rachunku bez spotkania face2face i okazania dowodu osobistego/karty stałego pobytu/paszportu. Online co najwyżej można jakiś wniosek spisać ale podpis odręczny i wzór podpisu być musi. Generalnie widziałem, że w USA Citibank fajną ofertę miał że wystarczyło zasilić rachunek po otwarciu odpowiednią kwotę i otrzymuje się 500$ nagrody. Sporo przepracowałem w Citi w PL i mogę spokojnie polecić go osobą zwłaszcza podróżującym, trochę żałuje że odszedłem z tego banku gdy jeszcze nie myślałem o wyjeździe do USA bo pewnie mógłbym spokojnie załapać się na wizę pracowniczą...
kzielu Napisano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2018 15 minut temu, Robson! napisał: Ps. Co do tego konta w banku to nie tylko w USA ale w każdym banku trzeba zjawić się osobiście na otwarcie rachunku. Żaden bank nie otwiera rachunku bez spotkania face2face i okazania dowodu osobistego/karty stałego pobytu/paszportu. Online co najwyżej można jakiś wniosek spisać ale podpis odręczny i wzór podpisu być musi. A mbank ? O ile kojarze to nie wymagal spotkania face2face.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.