Xarthisius Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2020 9 minutes ago, Krystian321 said: 1. Jeśli wypełniam miejsca poprzedniej pracy, to mam wypisać wszystko? Nawet jeśli praca była podczas studiów w okresie dwóch miesięcy na zleceniu? Czy to potem będzie jakoś weryfikowane? Tak. 9 minutes ago, Krystian321 said: 2. Were you issued an Alien Registration Number by the Department of Homeland Security? - nie do końca rozumiem o co tutaj chodzi? Czy o to, czy posiadałem kiedyś SSN (Social Security Number) ? Alien Registration Number (albo w skrocie A-#) otrzymujesz przy interakcjach z USCIS, np. przy zlozeniu wniosku o pozwolenie na prace, albo o GC. Jezeli wczesniej nigdy nie skladales zadnej petycji do USCIS to takiego numeru nie masz. Cytuj
Krystian321 Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2020 14 minut temu, Xarthisius napisał: Tak. Alien Registration Number (albo w skrocie A-#) otrzymujesz przy interakcjach z USCIS, np. przy zlozeniu wniosku o pozwolenie na prace, albo o GC. Jezeli wczesniej nigdy nie skladales zadnej petycji do USCIS to takiego numeru nie masz. Tzn kiedyś byłem na sezonowej pracy w USA (wakacyjna - dwa miesiące). Czy w takim razie taki numer muszę posiadać? Cytuj
Xarthisius Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2020 46 minutes ago, Krystian321 said: Tzn kiedyś byłem na sezonowej pracy w USA (wakacyjna - dwa miesiące). Czy w takim razie taki numer muszę posiadać? A skladales jakis wniosek do USCIS? Otrzymales kiedykolwiek z USCIS formularz I-797? Cytuj
Krystian321 Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2020 21 minut temu, Xarthisius napisał: A skladales jakis wniosek do USCIS? Otrzymales kiedykolwiek z USCIS formularz I-797? Powiem Ci, że pierwsze słyszę takim czymś. Miałem wizę pracowniczą na okres mojej pracy i do tego otrzymałem SSN , ale nic więcej nie wysyłałem i nie uzupełniałem takiego formularza. Przynajmniej nie kojarzę. Cytuj
pelasia Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2020 Jeśli nie wysłałeś żadnej petycji do uscis to nie masz A#. Bycie na J1 na worku czy podobnych programach nie kwalifikuje do nadania tego numeru. Cytuj
Krystian321 Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2020 6 minut temu, pelasia napisał: Jeśli nie wysłałeś żadnej petycji do uscis to nie masz A#. Bycie na J1 na worku czy podobnych programach nie kwalifikuje do nadania tego numeru. Ja na pewno nie, natomiast nie mam w 100% pewności czy np firma, która organizowała mi ten wyjazd tego nie zrobiła. Czy można to gdzieś sprawdzić ? np na stronie USCIS ? Bo ta firma nie zajmuje się już tym kilka lat, więc nawet nie mogę ich o to zapytać. Czy jeśli zaznaczę 'No', oni to jakoś weryfikują? Będę wdzięczny jeszcze za wyjaśnienie o co chodzi w poniższym: 'Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor?' Z góry dziękuję Cytuj
mcpear Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2020 1 hour ago, Krystian321 said: Powiem Ci, że pierwsze słyszę takim czymś. Miałem wizę pracowniczą na okres mojej pracy i do tego otrzymałem SSN , ale nic więcej nie wysyłałem i nie uzupełniałem takiego formularza. Przynajmniej nie kojarzę. Wizę pracowniczą czyli? H1? L1? J1? czy jeszcze inną (a może B1/B2?? ) Cytuj
sly6 Napisano 15 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2020 11 godzin temu, Krystian321 napisał: Dzięki za informację, w sumie ma to sens nie spotkałem się z tym wcześniej, a miałem już dwie inne wizy. Chciałbym jeszcze zapytać o pewne rzeczy: 1. Jeśli wypełniam miejsca poprzedniej pracy, to mam wypisać wszystko? Nawet jeśli praca była podczas studiów w okresie dwóch miesięcy na zleceniu? Czy to potem będzie jakoś weryfikowane? 2. Were you issued an Alien Registration Number by the Department of Homeland Security? - nie do końca rozumiem o co tutaj chodzi? Czy o to, czy posiadałem kiedyś SSN (Social Security Number) ? Z góry dziękuję! Nie chodzi o ten numer. Co do pracy, ja bym wpisał. Cytuj
Krystian321 Napisano 16 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2020 Dnia 15.07.2020 o 01:39, mcpear napisał: Wizę pracowniczą czyli? H1? L1? J1? czy jeszcze inną (a może B1/B2?? ) To była wiza H2B Cytuj
Krystian321 Napisano 16 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2020 21 godzin temu, sly6 napisał: Nie chodzi o ten numer. Co do pracy, ja bym wpisał. Dziękuję za informację Byłem na wizie H2B wtedy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi