Xarthisius Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 9 minutes ago, Krystian321 said: 1. Jeśli wypełniam miejsca poprzedniej pracy, to mam wypisać wszystko? Nawet jeśli praca była podczas studiów w okresie dwóch miesięcy na zleceniu? Czy to potem będzie jakoś weryfikowane? Tak. 9 minutes ago, Krystian321 said: 2. Were you issued an Alien Registration Number by the Department of Homeland Security? - nie do końca rozumiem o co tutaj chodzi? Czy o to, czy posiadałem kiedyś SSN (Social Security Number) ? Alien Registration Number (albo w skrocie A-#) otrzymujesz przy interakcjach z USCIS, np. przy zlozeniu wniosku o pozwolenie na prace, albo o GC. Jezeli wczesniej nigdy nie skladales zadnej petycji do USCIS to takiego numeru nie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian321 Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 14 minut temu, Xarthisius napisał: Tak. Alien Registration Number (albo w skrocie A-#) otrzymujesz przy interakcjach z USCIS, np. przy zlozeniu wniosku o pozwolenie na prace, albo o GC. Jezeli wczesniej nigdy nie skladales zadnej petycji do USCIS to takiego numeru nie masz. Tzn kiedyś byłem na sezonowej pracy w USA (wakacyjna - dwa miesiące). Czy w takim razie taki numer muszę posiadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 46 minutes ago, Krystian321 said: Tzn kiedyś byłem na sezonowej pracy w USA (wakacyjna - dwa miesiące). Czy w takim razie taki numer muszę posiadać? A skladales jakis wniosek do USCIS? Otrzymales kiedykolwiek z USCIS formularz I-797? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian321 Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 21 minut temu, Xarthisius napisał: A skladales jakis wniosek do USCIS? Otrzymales kiedykolwiek z USCIS formularz I-797? Powiem Ci, że pierwsze słyszę takim czymś. Miałem wizę pracowniczą na okres mojej pracy i do tego otrzymałem SSN , ale nic więcej nie wysyłałem i nie uzupełniałem takiego formularza. Przynajmniej nie kojarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Jeśli nie wysłałeś żadnej petycji do uscis to nie masz A#. Bycie na J1 na worku czy podobnych programach nie kwalifikuje do nadania tego numeru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian321 Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 6 minut temu, pelasia napisał: Jeśli nie wysłałeś żadnej petycji do uscis to nie masz A#. Bycie na J1 na worku czy podobnych programach nie kwalifikuje do nadania tego numeru. Ja na pewno nie, natomiast nie mam w 100% pewności czy np firma, która organizowała mi ten wyjazd tego nie zrobiła. Czy można to gdzieś sprawdzić ? np na stronie USCIS ? Bo ta firma nie zajmuje się już tym kilka lat, więc nawet nie mogę ich o to zapytać. Czy jeśli zaznaczę 'No', oni to jakoś weryfikują? Będę wdzięczny jeszcze za wyjaśnienie o co chodzi w poniższym: 'Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor?' Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 1 hour ago, Krystian321 said: Powiem Ci, że pierwsze słyszę takim czymś. Miałem wizę pracowniczą na okres mojej pracy i do tego otrzymałem SSN , ale nic więcej nie wysyłałem i nie uzupełniałem takiego formularza. Przynajmniej nie kojarzę. Wizę pracowniczą czyli? H1? L1? J1? czy jeszcze inną (a może B1/B2?? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 11 godzin temu, Krystian321 napisał: Dzięki za informację, w sumie ma to sens nie spotkałem się z tym wcześniej, a miałem już dwie inne wizy. Chciałbym jeszcze zapytać o pewne rzeczy: 1. Jeśli wypełniam miejsca poprzedniej pracy, to mam wypisać wszystko? Nawet jeśli praca była podczas studiów w okresie dwóch miesięcy na zleceniu? Czy to potem będzie jakoś weryfikowane? 2. Were you issued an Alien Registration Number by the Department of Homeland Security? - nie do końca rozumiem o co tutaj chodzi? Czy o to, czy posiadałem kiedyś SSN (Social Security Number) ? Z góry dziękuję! Nie chodzi o ten numer. Co do pracy, ja bym wpisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian321 Napisano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Dnia 15.07.2020 o 01:39, mcpear napisał: Wizę pracowniczą czyli? H1? L1? J1? czy jeszcze inną (a może B1/B2?? ) To była wiza H2B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian321 Napisano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 21 godzin temu, sly6 napisał: Nie chodzi o ten numer. Co do pracy, ja bym wpisał. Dziękuję za informację Byłem na wizie H2B wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi