MeganMarkle Napisano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2019 1 hour ago, Xarthisius said: Heh, chyba masz mało znajomych prawdziwych amerykańskich soccer-mam Nie znam żadnych w sumie w PL wśród moich przyjaciół ani znajomych tez nie znam ani jednej niepracującej matki polki... 1 hour ago, marwin said: Praca jest wazna. Dla mnie rowniez. Ale wraz z wiekiem coraz bardziej widze, ze jest 'zbyt wazna'. Jakos potrafie sobie wyobrazic zycie bez pracy. Zas bez zony, samemu z dziecmi, juz nie potrafie:/ True. Ja tez prędzej bym rzuciła prace niż rodzine, dużo prędzej. Ale to nie znaczy ze nie chce mieć pracy Cytuj
kzielu Napisano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2019 Odnośnie stay at home moms I ich ciężkiej pracy - kompletnie na łopatki rozłożyła mnie kiedyś moja sister in law która na FB zshareowala (sorry na ponglish) artykuł o tym co te wszystkie zostające w domu mamy robią i jaka to ciężka praca. Bardzo chciałem się jej zapytać kto wg niej robi to wszystko w rodzinach gdzie obydwoje rodzice pracują ale dałem spokój 2 Cytuj
katlia Napisano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) Bedac fair, przewaznie kobiety ktore pracuja poza domem sa mniej zaangazowane naprzyklad w szkole. To te mamy stay-at-home pomagaja z tutoring, pomagaja w field trips, organizowac science fair, Valentine's Day, teacher appreciation day, itp. W tym spoleczenstwie te stay-at-home momay robia sporo dla tych ktore nie moga bo siedza w biurze. Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez katlia Cytuj
MeganMarkle Napisano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2019 36 minutes ago, kzielu said: Odnośnie stay at home moms I ich ciężkiej pracy - kompletnie na łopatki rozłożyła mnie kiedyś moja sister in law która na FB zshareowala (sorry na ponglish) artykuł o tym co te wszystkie zostające w domu mamy robią i jaka to ciężka praca. Bardzo chciałem się jej zapytać kto wg niej robi to wszystko w rodzinach gdzie obydwoje rodzice pracują ale dałem spokój No nie jest to całkiem fair pytanie, bo dla mnie najbardziej męczące jest ogarnianie dzieci cały dzień, wymyślanie im zabaw i sprzątanie po nich... gdy oboje rodzice pracują to dziecko jest w przedszkolu lub ma nianie, ta cześć pracy wiec odpada. A co sprzątania domu to już niech się wypowie jakiś pedant bo ja sprzątam tylko jak mam czas :p Cytuj
kzielu Napisano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2019 3 minuty temu, katlia napisał: Bedac fair, przewaznie kobiety ktore pracuja poza domem sa mniej zaangazowane naprzyklad w szkole. To te mamy stay-at-home pomagaja z tutoring, pomagaja w field trips, organizowac science fair, Valentine's Day, teacher appreciation day, itp. W tym spoleczenstwie te stay-at-home momay robia sporo dla tych ktore nie moga bo siedza w biurze. Prawda - z tym że ten artykuł mówił o wszystkich rzeczach do zrobienia w domu, które i tak i tak trzeba zrobić w normalnej rodzinie. Moja córka (w K aktualnie) sama się że szkoły nie odbierze... Cytuj
andyopole Napisano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2019 Jeszcze nie tak całkiem dawno standardem amerykańskim było, że póki dzieci małe kobieta nie pracowała i zajmowała się domem oraz potomstwem. Ojciec spokojnie zarabiał na wszystko. 40 lat temu? Cytuj
pelasia Napisano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2019 Jejku, czlowiek pojdzie do pracy na pare godzin, wraca a tu 5 stron do przeczytania. Kurcze u was te srody musza byc lekkie w tej robocie 1 2 1 Cytuj
andyopole Napisano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2019 49 minut temu, pelasia napisał: Jejku, czlowiek pojdzie do pracy na pare godzin, wraca a tu 5 stron do przeczytania. Kurcze u was te srody musza byc lekkie w tej robocie Ha, ja dziś taki miałem zapiernicz że bardzo mało pisałem. Od czwartku tak, na dodatek jeden z pracowników wziął kilka dni wolnego, na szczęście jutro wraca, będę miał więcej luzu. Cytuj
ditter Napisano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2019 22 godziny temu, Dudus86 napisał: Jestem pełen podziwu dla ludzi, którzy decydują się na przeprowadzkę do USA. Ja mam obecnie 22 lata i ostatnio zrzekłem się zielonej karty bo stwierdziłem, że nigdy tam nie będę mieszkał na stałe. Patrząc na moją rodzine, która tam mieszka od ponad 20 lat, wydaje mi się, że w Polsce są lepsze warunki pracy, bo w sumie takie mnie interesują (26 dni urlopu, L4 itp). Nigdy nie baliście się porzucić wszystkiego w PL i zacząć nowe życie tam? Ja bym chyba tak nie potrafił.... Mieszkales/pracowales w Stanach? Generalnie zgadzam sie z tym, ze sredniakowi w Europie żyje sie latwiej, panstwa sa bardziej opiekuncze. Cytuj
ajlo19 Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2019 34 minuty temu, ditter napisał: Mieszkales/pracowales w Stanach? Generalnie zgadzam sie z tym, ze sredniakowi w Europie żyje sie latwiej, panstwa sa bardziej opiekuncze. Kim jest średniak? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi