ajlo19 Napisano 3 Października 2019 Zgłoś Napisano 3 Października 2019 Są na to dokumenty. Wygrała jako panna, proszę tu akt małżeństwa, nazwisko po mężu. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka W dsie będziecie chyba podawać już nowe nazwisko? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Duba91 Napisano 3 Października 2019 Zgłoś Napisano 3 Października 2019 18 minut temu, ajlo19 napisał: W dsie będziecie chyba podawać już nowe nazwisko? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka No zgodnie ze stanem aktualnym chyba musimy tak podawać.
cclaudia Napisano 10 Października 2019 Zgłoś Napisano 10 Października 2019 Hej wszystkim, jak tam nasza edycja? Pierwszym tydzień minął, dostał ktoś maila? Rozumiem że przed zaproszeniem na interviev nie dostajemy żadnych wiadomości od KCC? Lekarz, ew. prośba o skany dokumentów są w tym samym mailu?
Quesito Napisano 11 Października 2019 Zgłoś Napisano 11 Października 2019 Hej! :) Wlasnie dostalam maila z prosba o przeslanie skanow dokumentow i informacja, ze po przeslaniu zostanie wyznaczony termin spotkania w ambasadzie. Kurcze, troche jestem w szoku, bo moj nr sprawy to 32XXX i w sumie to nie mialam nadziei, ze cos sie dalej wydarzy, a juz na pewno nie tak szybko. Mieszkam teraz w Chile, wiec zastanawiam sie czy powinnam szybko wysylac pelnomocnictwa do mamy do Polski, zeby odebrala akt urodzenia i zaswiadczenie o niekaralnosci, czy nie ma pospiechu i z takim numerem sprawy to i tak nie ma znaczenia kiedy dosle dokumenty mailem, bo rozmowa bedzie we wrzesniu 2020 albo w ogole? :) Czy moze do wszystkich takiego maila teraz wyslali? Albo moze to ma jakies znaczenie, ze ja poprosilam o rozmowe z konsulem w ambasadzie USA w Chile? Dzieki i pozdrawiam serdecznie :)
Xarthisius Napisano 11 Października 2019 Zgłoś Napisano 11 Października 2019 31 minutes ago, Quesito said: Hej! Wlasnie dostalam maila z prosba o przeslanie skanow dokumentow i informacja, ze po przeslaniu zostanie wyznaczony termin spotkania w ambasadzie. Kurcze, troche jestem w szoku, bo moj nr sprawy to 32XXX i w sumie to nie mialam nadziei, ze cos sie dalej wydarzy, a juz na pewno nie tak szybko. Mieszkam teraz w Chile, wiec zastanawiam sie czy powinnam szybko wysylac pelnomocnictwa do mamy do Polski, zeby odebrala akt urodzenia i zaswiadczenie o niekaralnosci, czy nie ma pospiechu i z takim numerem sprawy to i tak nie ma znaczenia kiedy dosle dokumenty mailem, bo rozmowa bedzie we wrzesniu 2020 albo w ogole? Czy moze do wszystkich takiego maila teraz wyslali? Albo moze to ma jakies znaczenie, ze ja poprosilam o rozmowe z konsulem w ambasadzie USA w Chile? Dzieki i pozdrawiam serdecznie Ostatnio zaczeli wysylac do ludzi ktorzy wyslali (albo nawet tylko zaczeli wypelniac) DS-260. Chyba chca byc proaktywni, zeby uniknac powtorki z DV19
cclaudia Napisano 12 Października 2019 Zgłoś Napisano 12 Października 2019 Spotkałam się juz z tym, że kogoś z wysokim numerem poprosili o skany, ale wszystkie te osoby znajdują się poza granicami PL. Może dają wam więcej czasu ze względu na lokalizację? My mamy 12 tys numer i cisza Poczekam do końca miesiąca i zadzwonię do KCC...
Pawex1972 Napisano 13 Października 2019 Zgłoś Napisano 13 Października 2019 Ja mam nr 23xxx i też cisza. DS 260 wysłany z polskiego IP. Czekam spokojnie. Biuletyn na listopad to dopiero 6000. Do zobaczenia wszystkim w Ameryce
Quesito Napisano 13 Października 2019 Zgłoś Napisano 13 Października 2019 Dziękuję za odpowiedzi faktycznie to ma sens, że nam dają więcej czasu za zebranie dokumentów. Ale rozmowy i tak przecież są według numeru sprawy, więc wyślę pełmomocnictwa normalnym listem, nie expressem
mxgts Napisano 13 Października 2019 Zgłoś Napisano 13 Października 2019 dostałem maila z KCC by dosłać dokumenty, które jutro idę załatwiać... pytanie mam tylko czy akt urodzenia i zaświaczenie o niekaralności musi być przetłumaczone na ang? czytając wątek o dv2019 różne wersje forumowicze podawali... dzięki za odp i pozdrawiam mój numer 16xxx
ajlo19 Napisano 13 Października 2019 Zgłoś Napisano 13 Października 2019 Jeśli językiem źródłowym tych dokumentów jest polski, to można przedłożyć dokumenty po polsku. Jeśli ktoś urodziłby się np. w Czechach i miałby akt po czesku, musiałby przedłożyć tłumaczenie na angielski.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.