Skocz do zawartości

DV 2020 - wątek dla osób które wygrały GC i mają pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Są na to dokumenty. Wygrała jako panna, proszę tu akt małżeństwa, nazwisko po mężu.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

W dsie będziecie chyba podawać już nowe nazwisko?

• Odpowiedzi 957
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
18 minut temu, ajlo19 napisał:

W dsie będziecie chyba podawać już nowe nazwisko?

No zgodnie ze stanem aktualnym chyba musimy tak podawać. 

Napisano

Hej wszystkim, jak tam nasza edycja? :) Pierwszym tydzień minął, dostał ktoś maila? Rozumiem że przed zaproszeniem na interviev nie dostajemy żadnych wiadomości od KCC? Lekarz, ew. prośba o skany dokumentów są w tym samym mailu?

Napisano

Hej! :)

Wlasnie dostalam maila z prosba o przeslanie skanow dokumentow i informacja, ze po przeslaniu zostanie wyznaczony termin spotkania w ambasadzie. Kurcze, troche jestem w szoku, bo moj nr sprawy to 32XXX i w sumie to nie mialam nadziei, ze cos sie dalej wydarzy, a juz na pewno nie tak szybko. Mieszkam teraz w Chile, wiec zastanawiam sie czy powinnam szybko wysylac pelnomocnictwa do mamy do Polski, zeby odebrala akt urodzenia i zaswiadczenie o niekaralnosci, czy nie ma pospiechu i z takim numerem sprawy to i tak nie ma znaczenia kiedy dosle dokumenty mailem, bo rozmowa bedzie we wrzesniu 2020 albo w ogole? :) Czy moze do wszystkich takiego maila teraz wyslali? Albo moze to ma jakies znaczenie, ze ja poprosilam o rozmowe z konsulem w ambasadzie USA w Chile?

Dzieki i pozdrawiam serdecznie :)

Napisano
31 minutes ago, Quesito said:

Hej! :)

Wlasnie dostalam maila z prosba o przeslanie skanow dokumentow i informacja, ze po przeslaniu zostanie wyznaczony termin spotkania w ambasadzie. Kurcze, troche jestem w szoku, bo moj nr sprawy to 32XXX i w sumie to nie mialam nadziei, ze cos sie dalej wydarzy, a juz na pewno nie tak szybko. Mieszkam teraz w Chile, wiec zastanawiam sie czy powinnam szybko wysylac pelnomocnictwa do mamy do Polski, zeby odebrala akt urodzenia i zaswiadczenie o niekaralnosci, czy nie ma pospiechu i z takim numerem sprawy to i tak nie ma znaczenia kiedy dosle dokumenty mailem, bo rozmowa bedzie we wrzesniu 2020 albo w ogole? :) Czy moze do wszystkich takiego maila teraz wyslali? Albo moze to ma jakies znaczenie, ze ja poprosilam o rozmowe z konsulem w ambasadzie USA w Chile?

Dzieki i pozdrawiam serdecznie :)

Ostatnio zaczeli wysylac do ludzi ktorzy wyslali (albo nawet tylko zaczeli wypelniac) DS-260. Chyba chca byc proaktywni, zeby uniknac powtorki z DV19

Napisano

Spotkałam się juz z tym, że kogoś z wysokim numerem poprosili o skany, ale wszystkie te osoby znajdują się poza granicami PL. Może dają wam więcej czasu ze względu na lokalizację? My mamy 12 tys numer i cisza :( Poczekam do końca miesiąca i zadzwonię do KCC...

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi :) faktycznie to ma sens, że nam dają więcej czasu za zebranie dokumentów. Ale rozmowy i tak przecież są według numeru sprawy, więc wyślę pełmomocnictwa normalnym listem, nie expressem:D

Napisano

dostałem maila z KCC by dosłać dokumenty, które jutro idę załatwiać... pytanie mam tylko czy akt urodzenia i zaświaczenie o niekaralności musi być przetłumaczone na ang? czytając wątek o dv2019 różne wersje forumowicze podawali... dzięki za odp i pozdrawiam :)

mój numer 16xxx :) 

Napisano

Jeśli językiem źródłowym tych dokumentów jest polski, to można przedłożyć dokumenty po polsku. Jeśli ktoś urodziłby się np. w Czechach i miałby akt po czesku, musiałby przedłożyć tłumaczenie na angielski.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...