cclaudia Napisano 16 Października 2019 Zgłoś Napisano 16 Października 2019 8 godzin temu, paan napisał: Mój numer EU30XXX i właśnie dostałem maila o przesłanie skanów dokumentów do KCC wiadomość była w spamie. No co Ty my mamy EU00012*** i nie ma, przekopałam całą poczte swoją i męża Ciekawe z czego to wynika? Zadzwonimy dzisiaj do KCC...
pawelo1988 Napisano 16 Października 2019 Zgłoś Napisano 16 Października 2019 U mnie 33k, rozmowa w Polsce i wczoraj przyszedl email o dokumenty.
cclaudia Napisano 16 Października 2019 Zgłoś Napisano 16 Października 2019 Nie straszcie! Co to sie dzieje? W wątku DV2019 nie widzialam takich akcji
OpOla Napisano 17 Października 2019 Zgłoś Napisano 17 Października 2019 Dzień dobry, ja mam nr 28xxx i wczoraj przyszedł mail o przesłanie dokumentów. Przy okazji zadam pytanie: jestem po rozwodzie, czy mam przesłać też akt ślubu czy tylko wyrok sądowy o rozwodzie? I czy wyrok sądowy ma być przetłumaczony na angielski? Sorki, jeśli gdzieś jest już na to odpowiedź, ale niestety ja na nią nie natrafiłam, więc będę wdzięczna za podpowiedź Pozdrawiam forumowiczów
Weroniqe1340 Napisano 17 Października 2019 Zgłoś Napisano 17 Października 2019 Hej, ja rowniez otrzymalam maila z prosbao przeslanie dokumentow 17xxx. W liscie dokumentow, ktore musze wyslac nie na jednak prosby o przeslanie dyplomu lub swiadectw pracy. Czy mimo wszystko zalaczyc te dokumenty? Czy po prostu przyniesc do ambasady?
sobota Napisano 17 Października 2019 Zgłoś Napisano 17 Października 2019 Cut off na grudzień: EU 8600
Quesito Napisano 17 Października 2019 Zgłoś Napisano 17 Października 2019 On 10/14/2019 at 6:39 AM, Weroniqe1340 said: Kiedy wyslales wniosek ds260? Jezeli dokumenty wydawane sa w Polsce nie trzeba ich tlumaczyc. Wiecie moze czy tak samo jest jesli rozmowa odbedzie sie w ambasadzie USA poza granicami Polski? Z zaswiadczeniem o niekaralnosci w sumie nie ma problemu, za wydanie egzemplarza w jezyku angielskim doplaca sie 17 zl, ale z odpisem zupelnym aktu urodzenia juz bylby klopot, bo w jezyku angielskim wydaja tylko skrocona wersje (?)
Pawex1972 Napisano 17 Października 2019 Zgłoś Napisano 17 Października 2019 Miło mi poinformować szanowne grono. Dzisiaj i ja otrzymałem email z KCC. Numer 23xxx. Wniosek DS260 wysłałem 1 lipca. Powoli i wszyscy otrzymują . Faktycznie proszą tylko o akty urodzeń, małżeństwa, ewentualnej służby wojskowej oraz świadectwa o niekaralności. Tylko tyle.
Jackie Napisano 17 Października 2019 Autor Zgłoś Napisano 17 Października 2019 Godzinę temu, Quesito napisał: Wiecie moze czy tak samo jest jesli rozmowa odbedzie sie w ambasadzie USA poza granicami Polski? Jeśli nic się nie zmieniło to w ambasadzie możesz pokazać dokumenty w języku angielskim lub w języku kraju z którym znajduje się dana ambasada. Tak więc polskie dokumenty możesz tylko w ambasadzie w Polsce. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę Godzinę temu, Quesito napisał: Z zaswiadczeniem o niekaralnosci w sumie nie ma problemu, za wydanie egzemplarza w jezyku angielskim doplaca sie 17 zl, ale z odpisem zupelnym aktu urodzenia juz bylby klopot, bo w jezyku angielskim wydaja tylko skrocona wersje (?) Zadzwoń do danej ambasady i zapytaj. Na mój rozum - przetłumacz akt urodzenia na angielski i przynieś wraz z polskim oryginałem.
cclaudia Napisano 17 Października 2019 Zgłoś Napisano 17 Października 2019 42 minuty temu, Pawex1972 napisał: Miło mi poinformować szanowne grono. Dzisiaj i ja otrzymałem email z KCC. Numer 23xxx. Wniosek DS260 wysłałem 1 lipca. Powoli i wszyscy otrzymują . Faktycznie proszą tylko o akty urodzeń, małżeństwa, ewentualnej służby wojskowej oraz świadectwa o niekaralności. Tylko tyle. Niby wszyscy ale ciekawe z czego to wynika. U nas dalej cisza. W KCC powiedzieli ze zalezy to od wyslania DSa ale to niemozliwe - wyslalismy na poczatku lipca a osoby z wiekszym numerem i pozniej wyslanym DSem maja juz meile
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.