mvgda Napisano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 wiza przyznana poki jestem ba bieżąco, całość w ambasadzie zajęła 3h, prócz mnie na imigracyjnych jeden polak z pracowniczej a tak to 5 ukraińców, 2 z dv reszta rodzinne chyba. Po zniesieniu wiz ciężko spotkać tam Polaka, miałam wrażenie ze wszyscy pracownicy tam mówią po ukraińsku a kolejki nadal są. Najpierw rejestracja i pobranie numerka, oddanie dokumentów, kasa, i potwierdzenie zapłaty i rozmowa z konsulem. Rozmowa trwała z 5 minut, pytania o yo co studiuje, czy byłam w us, czy mam w stanach rodzine i pytała o rodzeństwo. O potwierdzenie finansów nawet nie spytała o dziwo. Pani zbierająca dokumenty wcześniej zaznaczyła na kartce ze mam fundusze własne bo tak powiedziałam ale nikt nie wymagał żadnych statements i nawet pytanie o to się nie pojawiło. Teraz tylko czekać aż paszport przyjdzie z wklejoną nową wizą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cclaudia Napisano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Godzinę temu, mvgda napisał: wiza przyznana poki jestem ba bieżąco, całość w ambasadzie zajęła 3h, prócz mnie na imigracyjnych jeden polak z pracowniczej a tak to 5 ukraińców, 2 z dv reszta rodzinne chyba. Po zniesieniu wiz ciężko spotkać tam Polaka, miałam wrażenie ze wszyscy pracownicy tam mówią po ukraińsku a kolejki nadal są. Najpierw rejestracja i pobranie numerka, oddanie dokumentów, kasa, i potwierdzenie zapłaty i rozmowa z konsulem. Rozmowa trwała z 5 minut, pytania o yo co studiuje, czy byłam w us, czy mam w stanach rodzine i pytała o rodzeństwo. O potwierdzenie finansów nawet nie spytała o dziwo. Pani zbierająca dokumenty wcześniej zaznaczyła na kartce ze mam fundusze własne bo tak powiedziałam ale nikt nie wymagał żadnych statements i nawet pytanie o to się nie pojawiło. Teraz tylko czekać aż paszport przyjdzie z wklejoną nową wizą A jakie byly Twoje odpowiedzi o rodzine i czy bylas w US jesli moge zapytac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobota Napisano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Godzinę temu, mvgda napisał: wiza przyznana Super, gratulacje!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvgda Napisano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 10 minut temu, cclaudia napisał: A jakie byly Twoje odpowiedzi o rodzine i czy bylas w US jesli moge zapytac? zgodne z prawda, mówiłam ze byłam w us kilka razy, jak spytała jak moja siostra (obywatelka) się tam znalazła czy tez wygrała to tez odpowiedziałam zgodnie z prawda ze najpierw miała J1, później studia a teraz jest mężatka i ma dziecko a pozostałe siostry mieszkają w pl, tak samo jak rodzice. Pytali tez o pobyt w rosji i w azji w ostatnim czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawex1972 Napisano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Dnia 5.02.2020 o 12:10, mvgda napisał: wiza przyznana poki jestem ba bieżąco, całość w ambasadzie zajęła 3h, prócz mnie na imigracyjnych jeden polak z pracowniczej a tak to 5 ukraińców, 2 z dv reszta rodzinne chyba. Po zniesieniu wiz ciężko spotkać tam Polaka, miałam wrażenie ze wszyscy pracownicy tam mówią po ukraińsku a kolejki nadal są. Najpierw rejestracja i pobranie numerka, oddanie dokumentów, kasa, i potwierdzenie zapłaty i rozmowa z konsulem. Rozmowa trwała z 5 minut, pytania o yo co studiuje, czy byłam w us, czy mam w stanach rodzine i pytała o rodzeństwo. O potwierdzenie finansów nawet nie spytała o dziwo. Pani zbierająca dokumenty wcześniej zaznaczyła na kartce ze mam fundusze własne bo tak powiedziałam ale nikt nie wymagał żadnych statements i nawet pytanie o to się nie pojawiło. Teraz tylko czekać aż paszport przyjdzie z wklejoną nową wizą Fajnie . Gratuluję. A rozmowa była po polsku czy angielsku? Słyszałem że można wybrać język. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvgda Napisano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 3 godziny temu, Pawex1972 napisał: Fajnie . Gratuluję. A rozmowa była po polsku czy angielsku? Słyszałem że można wybrać język. u mnie rozmowa po angielsku, Pani chyba była ucieszona bo oprócz mnie w kolejce wcześniej sami ukraińcy po imigracyjne i żaden z nich nie mówił po angielsku i jakaś pani z pracowników konsulatu robiła za tłumacza dla pani konsul ale dużo z konsuli(?) obsługujących wizy nieimigrancyjne rozmawiało po polsku ukraińsku lub angielsku gdy widzieli ze ktoś czuje się z tym ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nihonto Napisano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Witam mam pytanie odnoście formularzu DS 260, to jest ten wysyłany do Kentucky i muszę do wypełnić na papierze a następnie wysłać pocztą? Brakuje mi informacji odnośnie co robić po wylosowaniu mnie do zielonej karty. Gdy wpiszę mój CS to będę poinstruowany co dalej robić w tym o formularzy DS 260? To dla mnie bardzo ważne a nie mogę znaleźć konkretnych informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 10 minutes ago, Nihonto said: Witam mam pytanie odnoście formularzu DS 260, to jest ten wysyłany do Kentucky i muszę do wypełnić na papierze a następnie wysłać pocztą? Brakuje mi informacji odnośnie co robić po wylosowaniu mnie do zielonej karty. Gdy wpiszę mój CS to będę poinstruowany co dalej robić w tym o formularzy DS 260? To dla mnie bardzo ważne a nie mogę znaleźć konkretnych informacji. Zostales wylosowany w DV2020? Na stronie, ktora Cie informuje o wygranej jest link do instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nihonto Napisano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 3 minuty temu, Xarthisius napisał: Zostales wylosowany w DV2020? Na stronie, ktora Cie informuje o wygranej jest link do instrukcji. Nie zostałem, jednak chcę wziąć udział a ja muszę mieć wszystko zaplanowane i nie mogę nie mieć informacji odnośnie tak ważnej rzeczy. Dlatego pytam bo ta luka w informacji mnie niepokoi. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i poświęcony mi czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 1 minute ago, Nihonto said: Nie zostałem, jednak chcę wziąć udział a ja muszę mieć wszystko zaplanowane i nie mogę nie mieć informacji odnośnie tak ważnej rzeczy. Dlatego pytam bo ta luka w informacji mnie niepokoi. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i poświęcony mi czas Udzial najwczesniej mozesz wziac na jesien tego roku. Wylosowany mozesz zostac najwczesniej w maju 2021. Jak Ci sie uda, wroc z pytaniami... Brak checi do odpowiadania na Twoje pytania to nic osobistego. Co roku z Polski zglasza sie w loterii ~40 tys osob, z tego 500-800 zostaje wylosowane. Mniej niz jedna trzecia z nich, faktycznie stara sie o GC. Pomaganie 100-200 osobom ma sens. Odpowiadanie na hipotetyczne pytania 40k osobom sensu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.